Μπαλόνια οι υγιειονομικοί, χαρταετό ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός δεν δέχθηκε καν να ακούσει τα αιτήματα τους και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία τα «απογείωσαν» έξω απο το Μαξίμου

Must Read

Περικυκλωμένος από τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης… ένιωθε ασφαλής στην τοποθεσία του Μαξίμου. Ακόμα μια φορά, ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να δει τους υγειονομικούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι οποίοι βρέθηκαν χθες στους δρόμους ζητώντας την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων.

Μπροστά στην απροθυμία του πρωθυπουργού να ακούσει τα αιτήματα αυτών που κάποτε χειροκροτούσε από τα μπαλκόνια, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έδειξαν εφευρετικότητα και άφησαν μπαλόνια στο ύψος της Ηρώδου Αττικού και πάνω από τον ουρανό του Μαξίμου, με στόχο ο πρωθυπουργός να δει τα αιτήματά τους.

Ωστόσο, απάντηση φαίνεται πως δεν πρόκειται να πάρουν, καθώς εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με βήμα ταχύ το σχέδιό της για τον χώρο της Υγείας. Και αυτό δεν είναι άλλο από την υποβάθμιση και μετέπειτα την ιδιωτικοποίησή της.

Στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν τεράστια, καθώς οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν κατανοήσει πως η παρούσα κυβέρνηση έχει βάλει ως απώτερο στόχο τη διάλυση των θεμελίων πάνω στο οποίο στέκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Συγκεκριμένα, προμετωπίδα των αιτημάτων της χθεσινής συγκέντρωσης και της πορείας των υγειονομικών ήταν το φρένο στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ογκολογικής μονάδας του Παίδων «Αγία Σοφία», η αποτροπή της απόλυσης των 6.000 εργαζομένων που βρίσκονται στη σίτιση, στη στέγαση και τη φύλαξη για χάρη των εργολάβων, αλλά και οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία της επικράτειας.

Επιλεκτικές βραβεύσεις!

Το απόγευμα, ωστόσο, ο πρωθυπουργός έβαλε τα καλά του και παρέστη στην… επιλεκτική βράβευση γιατρών που διοργάνωσε το υπουργείο Υγείας. Στην εκδήλωση αυτή, την οποία επιμελήθηκε προσωπικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, υποτίθεται πως θα καλούνταν γιατροί που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Φυσικά, όμως, επειδή τίποτα δεν είναι αθώο, από την εκδήλωση αυτή έλειπαν πολλοί γιατροί της πρώτης γραμμής, οι οποίοι δεν «μάσησαν» από την κυβερνητική «ομερτά» και τα έβαλαν ευθέως κατά των κυβερνητικών χειρισμών, μιλώντας για εγκληματικά λάθη. Η επιλογή των γιατρών, άλλωστε, έγινε από την αναπληρώτρια υπουργό και περισσότερο έμοιαζε με εκδήλωση «γαλάζιων» γιατρών παρά με ουσιαστική βράβευση των μαχητών της πρώτης γραμμής.

Σε αναβρασμό

Σημαντική ήταν η παρουσία των γιατρών και των νοσηλευτών του Παίδων «Αγία Σοφία» στη χθεσινή συγκέντρωση και την πορεία. Οι ίδιοι το επόμενο διάστημα αναμένεται να κλιμακώσουν τις δράσεις τους, θέτοντας ως νούμερο ένα στόχο την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ογκολογικής μονάδας του Παίδων. Στη μάχη αυτή οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν την πλήρη στήριξη της «γαλάζιας» ΕΙΝΑΠ αλλά και της ΟΕΝΓΕ. Σήμερα, μάλιστα, στη 1 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου, μαζί με σωματεία, μαζικούς φορείς και συλλόγους γονέων, καθώς και συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This