Κόντρα Κεραμέως – Φίλη για τα Τέμπη – Το Μάτι θυμήθηκε η Κεραμέως

«Δεν ειπα εγώ για το Μάτι», έλεγε Κεραμέως στο κοινοβουλευτικό συντάκτες έπειτα από το επεισόδιο!

Must Read

Μόνο ένα λεπτό, όσο κράτησε και η ενός λεπτού σιγή, διατηρήθηκε στη Βουλή η πολιτική «ειρήνη» για τα Τέμπη.

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η αντιπαράθεση της Νίκης Κεραμέως και του Νίκου Φίλη ήταν έντονη και η υπουργός σε δύσκολη θέση άρχισε να μιλά για το Μάτι.

«Στο Υπουργείο Παιδείας είμαστε διπλά συντετριμμένοι, γιατί κόπηκε το νήμα της ζωής και σε φοιτήτριες και φοιτητές. Αυτό που έχει σημασία είναι να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, έτσι ώστε η συγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξεις έτσι ώστε να μην ζήσουμε ξανά ανάλογες καταστάσεις», είπε η Ν. Κεραμέως μετά την ενός λεπτού σιγή.

Για «πένθος και οργή» έκανε λόγο ο Ν. Φίλης επισημαίνοντας ότι «βλέπουμε τα παιδιά στις πλατείες που κατέβηκαν στις συγκεντρώσεις, που κατέβηκαν για να εκφράσουν την οργή τους σε μια πολιτική που τους βλέπει σαν αριθμό. Σαν υπεράριθμους. Και είδαμε και πάλι ένα ανάλγητο κράτος που έστειλε εγκύκλιο για αυτούς που απουσίαζαν και είδαμε και τα ΜΑΤ με δακρυγόνα. Η βία είναι ο θάνατος 57 και πλέον ανθρώπων».

«Η συγνώμη πρέπει να εννοείται και δεν πρέπει να γίνεται μετά από πέντε ημέρες. Η συγνώμη πρέπει να γίνεται όταν χτυπούν τα παιδιά στις πλατείες και όταν δολοφονούν παιδιά στα τρένα», πρόσθεσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε:

«αυτή η πλειοψηφία της Βουλής ευθύνεται γι’ αυτό το οποίο έγινε και είναι υπόλογη για αυτό το οποίο έγινε. Κάποιοι έχουν ευθύνες, σήμερα σαν κυβέρνηση».

Εκνευρισμένη η Ν. Κεραμέως άρχισε να φωνάζει ότι δεν ζητήθηκε συγγνώμη για τοι Μάτι και ο Ν. Φίλης της απάντησε «ντροπή σου, ντροπή σου προσπαθείτε να συμψηφίσετε νεκρούς».

«Δεν πρόκειται για την κακή στιγμή. Πρόκειται για ένα προμελετημένο έγκλημα με υπεύθυνους το κράτος και τους υπεύθυνους», είπε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Μιλώντας πάντως στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά το επεισόδιο η κ. Κεραμέως είπε ότι δεν φώναξε εκείνη για το Μάτι, αλλά η εισηγήτρια της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This