Ο Μητσοτάκης αφού γέμισε την ΕΡΓΟΣΕ με γαλάζια στελέχη, τώρα θα πολεμήσει τα ρουσφέτια

Ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας ο πρωθυπουργός

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού πέρασε από το «φταίει ο σταθμάρχης», στο «φταίμε όλοι», μοιράζοντας ευθύνες σε όσους κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια, αλλά απέφυγε να αναλάβει στο υπουργικό συμβούλιο, την ευθύνη για το έγκλημα στα Τέμπη, δήλωσε προκλητικά ότι θα πολεμήσει το «βαθύ κράτος».

Σήμερα μάλιστα, κατά την διάρκεια της συνάντησής του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός ξεπέρασε κάθε όριο, όταν δήλωσε… μοναχικός μαχητής στον αγώνα για τον εκσυγχρονισμό της χώρας.

Μόλις λίγες ώρες μετά την κυνική παραδοχή του Γιάννη Λοβέρδου, ότι ο σταθμάρχης Λάρισας, ο οποίος κατηγορείται για την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, ήταν «κομματικό ρουσφέτι», ο Μητσοτάκης δήλωνε έτοιμος να πολεμήσει το προβληματικό Κράτος και τους κομματικούς διορισμούς! Έτοιμος να πολεμήσει τον εαυτό του δηλαδή, αφού όπως αποδεικνύεται η ΕΡΓΟΣΕ «γέμισε» με γαλάζια στελέχη!

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, με την ανάληψη της διακυβέρνησης τον Ιούλιο του 2019 διορίζεται πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ ο Χρόνης Ακριτίδης. Πρόκειται για υποψήφιο της ΝΔ στην Κοζάνη, ο οποίος απέτυχε να εκλεγεί αλλά επιβραβεύθηκε για τις υπηρεσίες του στο κόμμα με τη θέση του Προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ.

Στην ΕΡΓΟΣΕ τοποθετήθηκε και ο Χρήστος Βίνης, ο οποίος μετά την απομάκρυνση του Χρόνη Ακριτίδη ανέλαβε τη θέση του προέδρου του 2020. Πρόκειται για στέλεχος της ΔΑΠ και εν συνεχεία της παράταξης της ΝΔ στο ΤΕΕ.

Αντίστοιχη πορεία από τη ΔΑΠ και την «γαλάζια» παράταξη του ΤΕΕ ακολούθησε και ο Ιωάννης Ξιφαράς.

Στη θέση του αντιπροέδρου της ΕΡΓΟΣΕ βρίσκεται ο Θεόδωρος Παπαφιλίππου, στέλεχος της ΝΔ και διατελέσας στο παρελθόν αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Συντονισμού και Εκλογικής Ετοιμότητας.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ έχει οριστεί και ο Ιωάννης Ρούκας, ο οποίος έχει διατελέσει στη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης μέλος του ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ είναι ο Χρήστος Παληός. Με την επιφύλαξη για τυχόν λάθος ή απλή συνωνυμία, Χρήστος Παληός είναι επίσης μέλος της ΝΔ και έχει διατελέσει και υπεύθυνος Τομέα Υποδομών, Δικτύων και Ενέργειας στη ΝΟΔΕ Λάρισας.

Επίσης μέλος του ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ είναι και ο Άγγελος Νάνος. Πάλι με την επιφύλαξη συνωνυμίας, Άγγελος Νάνος υπάρχει και στέλεχος της ΝΔ από την Κέρκυρα που έχει διατελέσει και τομεάρχης στη Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ.

Απάντηση με ασάφειες

«Μιλάτε για το βαθύ κράτος και τον πόλεμο που θέλετε να κάνετε. Όλη η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ είναι από την ΔΑΠ, πρώην πολιτευτές. Δεν αφορά μόνο τη ΝΔ αυτό, αλλά όμως δεν είναι μια αποτύπωση αυτού που λέτε ότι θέλετε να πολεμήσετε;», ερωτήθηκε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς στο Open.

Aπό την απάντησή του όμως ουδείς κατάλαβε τι ήθελε να πει, ή αν απλά έχασε τα λόγια του: «Πρέπει να γίνεται μια επιλογή στελεχών με συγκεκριμένα κριτήρια. Αυτή η κυβέρνηση συγκρούστηκε με δικούς της συνδικαλιστές σε πολλούς τομείς. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και όταν ήταν υπουργός συγκρούστηκε. Ζήτησε τη στήριξη των κομμάτων και δεν την είχε πάντα. Πρέπει να δούμε και την αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού συνολικά στη διοίκηση και βεβαίως την ολοκλήρωση των υποδομών που πρέπει να γίνουν». 

ΣΥΡΙΖΑ: Ολόκληρο το ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ αποτελείται από στελέχη και πολιτευτές της ΝΔ

«Ο κ. Μητσοτάκης μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης, είπε ότι θα ανατρέψει το βαθύ κράτος που στηρίζεται σε μικροκομματικά τερτίπια. Κάτι που θέλουν όλοι οι Έλληνες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας ότι «αυτό που δεν είπε όμως, είναι ποιος έχτισε αυτό το πελατειακό κράτος». 

«Γιατί σήμερα, αποκαλύπτεται, ότι σχεδόν ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ, -που είχε διορίσει η κυβέρνηση- είναι στελέχη και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας», υπογραμμίζει και καταλήγει:

«Ο ορισμός δηλαδή του ρουσφετιού, της αναξιοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι η λύση στην παθογένεια, είναι η παθογένεια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This