Διασταυρούμενα πυρά κατά Μητσοτάκη από ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπεται σε σοσιαλιστική ουτοπία για να εξευμενίσει την δίκαιη οργή των επιζώντων θυμάτων και των οικογενειών των νεκρών...»

Must Read

Την ώρα που για μια ακόμη ημέρα δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, για να διαδηλώσουν στη μνήμη των πολυάριθμων θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 εκτοξεύουν ομοβροντία πυρών κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ζητώντας ακόμη και την… παραίτησή της!

Σε σημερινή ανάρτησή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τονίζει πως «ακόμη και οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη διαφωνούν με το “όλοι φταίμε” και την συγκάλυψη που επιχειρεί», συνοδεύοντας το σχόλιό του με… αποδεικτικό βίντεο.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει τα ακόλουθα: «Ακόμη και υπουργοί της κυβέρνησης εκφράζουν πλέον ανοιχτά τη διαφωνία τους με το “όλοι φταίμε”, άρα κανείς συγκεκριμένα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος πια να αλλάξει εκ νέου στρατηγική. Να εγκαταλείψει την αποποίηση και διάχυση ευθυνών που οδηγεί στη συγκάλυψη. Και να σταματήσει επιτέλους να κρύβει τους τέσσερις υπουργούς που διοίκησαν τα 4 τελευταία χρόνια το υπουργείο υποδομών. Και ιδίως τον κ. Καραμανλή που θα είναι εκ νέου υποψήφιος αλλά επιθυμεί να κριθεί κρυπτόμενος από τον ελληνικό λαό και από τις ευθύνες που τον βαραίνουν.»

Από την πλευρά του, το ΜέΡΑ25 ζητά την «παραίτηση της απονομιμοποιημένης κυβέρνησης», τονίζοντας πως αυτή θα είναι και «η μεγαλύτερη δικαίωση για ολόκληρη τη χώρα» και προσθέτοντας πως «η ενίσχυση όσων επηρεάστηκαν από την τραγωδία στα Τέμπη είναι αυτονόητη».

Ειδικότερα, στη σημερινή ανακοίνωσή του, σημειώνει επίσης ότι «ο κυνισμός και η διπροσωπία της κυβέρνησης γίνονται όλο και πιο δημόσια ορατές, ακόμα και (ή μάλλον ειδικά όταν) προσπαθούν να ενδυθούν το μανδύα της “συμπόνιας”, όπως τα μέτρα ενίσχυσης για τους επιζώντες της τραγωδίας των Τεμπών, μια τραγωδία που φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης και των πολιτικών επιλογών της. Ειδικές συντάξεις, διαγραφή φορολογικών και τραπεζικών οφειλών, διορισμοί στο “κακό, υπερπληθές δημόσιο”, επίσπευση νομικών διαδικασιών και άλλα κοινωνικά μέτρα είναι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπεται σε σοσιαλιστική ουτοπία για να εξευμενίσει την δίκαιη οργή των επιζώντων θυμάτων και των οικογενειών των νεκρών».

Και η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 καταλήγει αναφέροντας τα εξής: «Πολλά από αυτά τα “ειδικά μέτρα” είναι πολιτικές που έχει καταθέσει το ΜέΡΑ25 για την ενίσχυση ολόκληρης της κοινωνίας μετά από 15 χρόνια βάρβαρης και καταστροφικής μνημονιακής λιτότητας που μας έχει επιβληθεί από τις κυβερνήσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Η ενίσχυση με κάθε δυνατό τρόπο όσων επηρεάστηκαν από την τραγωδία στα Τέμπη είναι αυτονόητη. Αλλά η μεγαλύτερη δικαίωση και για αυτούς αλλά και για την υπόλοιπη χώρα που βγαίνει σήμερα ξανά στους δρόμους, είναι η παραπομπή όλων των άμεσα υπεύθυνων για την τραγωδία στη δικαιοσύνη, η παραίτηση της απονομιμοποιημένης κυβέρνησης και το ξήλωμα από τη ρίζα των εγκληματικών πολιτικών της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This