Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο Υπουργός που σπέρνει χάος και παρακράτος

Μπροστά στον πανικό της κυβέρνησης από τις διαδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, διατάζει τη βία κατά των πολιτών με τα ΜΑΤ ως... μπαχαλάκηδες

Must Read

Ο υποδυόμενος τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος κοροϊδεύει τον κόσμο με τις ΕΔΕ που διατάζει. Η εισαγγελική παρέμβαση που έγινε χθες για την κούρσα θανάτου του αστυνομικού γερανού ήταν επιβεβλημένη και εκθέτει τον Θεοδωρικάκο με τις άχρηστες και υποκριτικές ΕΔΕ του.

  • του Βασίλη Γαλούπη

Τα όργια αστυνομικής βίας στο συλλαλητήριο της Πέμπτης εναντίον φιλήσυχων διαδηλωτών, αλλά και τα, όπως φάνηκε από τα βίντεο, στημένα επεισόδια παρακρατικού τύπου εξοργίζουν και προκαλούν τους πολίτες.

Στα χρόνια του Θεοδωρικάκου η Αστυνομία λειτουργεί αντικοινωνικά. Είναι μια μαύρη περίοδος, κατά την οποία η ανομία κυριαρχεί, με ξεκαθαρίσματα μαφιόζων μέρα μεσημέρι σε πλατείες και πολυσύχναστα μαγαζιά αλλά και με απρόκλητη βία σε βάρος των φιλήσυχων διαδηλωτών για τα Τέμπη.

Τα ΜΑΤ προφανώς και δεν ασκούν βία δίχως άνωθεν εντολές, με στόχο να δυναμιτίσουν τις διαδηλώσεις, να διαλύσουν τον κόσμο, να τον τραυματίσουν και να προκαλέσουν φθορές. Οι εντολές έχουν κυρίως πολιτική ευθύνη. Εκτός κι αν πιστέψουμε πως η ΕΛ.ΑΣ. είναι ξέφραγο αμπέλι και ο κάθε ένστολος κάνει ό,τι θέλει.

Ακόμα κι έτσι να είναι, που δεν είναι, υπάρχει πολιτικός υπεύθυνος για όλα όσα παρακρατικά βλέπουμε στους δέκτες μας. Ομως, ο Θεοδωρικάκος, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί, κάνει… ΕΔΕ για γέλια. Είναι ολοφάνερο ότι ο συγκεκριμένος υπουργός είναι ανίκανος για τη συγκεκριμένη θέση.

Από τα βίντεο της Πέμπτης είδαμε γερανό της ΕΛ.ΑΣ. να κάνει κούρσα θανάτου μέσα σε γεμάτο από ανθρώπους κεντρικό δρόμο. Παρακολουθήσαμε άνδρα των ΜΑΤ να κτυπάει άνευ λόγου με την ασπίδα του κοπέλα. Διμοιρία να επιτίθεται χωρίς καμία αιτία σε διαδηλωτές. Ενστολο να σπάει αυτοκίνητο. Ομάδες κουκουλοφόρων με γεμάτα σακίδια να είναι… αραγμένες πίσω από διμοιρίες.

Εκτός από το περιστατικό με τον γερανό, ούτε ένας εισαγγελέας στη χώρα δεν έχει την απορία να μάθει τι συμβαίνει και για ποιον λόγο αυτές οι εικόνες μπαίνουν σε κάθε σπίτι, προκαλώντας ρήγμα εμπιστοσύνης του Ελληνα πολίτη με την Αστυνομία;

Η κατάσταση εκτραχύνθηκε κι άλλο την Πέμπτη, όταν η κυβέρνηση άφησε να διαρρεύσει ότι το εν λόγω γερανοφόρο όχημα κινούταν επί της Ακαδημίας με ιλιγγιώδη ταχύτητα προκειμένου να ανασύρει το υπηρεσιακό όχημα της Ολγας Γεροβασίλη, κάτι που απεδείχθη ψευδές. Το συγκεκριμένο Ι.Χ. της πολιτικού είχε ήδη αποχωρήσει από το σημείο στο οποίο δέχτηκε επίθεση.

Ομως, δεν είναι σύμπτωση τα γεγονότα της Πέμπτης. Στις πρώτες διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας για το έγκλημα στα Τέμπη, κρότου-λάμψης έφυγε σε ευθεία βολή και χτύπησε φωτορεπόρτερ στην κοιλιά. Αλλος φωτορεπόρτερ έφαγε πέτρα στον αυχένα.

Ανδρας των ΜΑΤ πέταξε δακρυγόνο μέσα στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα. Γι’ αυτές τις υποθέσεις ο πολιτικός υπεύθυνος αυτής της κατάστασης διέταξε τρεις διαφορετικές… ΕΔΕ.

Μάλιστα, ακόμα και η «Καθημερινή» επιτέθηκε με σχόλιο στον υπουργό στις 9 Μαρτίου: «Τι άλλο να κάνει, δηλαδή, ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος; Μπορεί να πάει κόντρα στην παράδοση; ΕΔΕ θα κάνει κι αυτός. Ανευ αιδούς (…). Τρεις τραυματισμένοι φωτορεπόρτερ σε δύο τρεις ώρες δεν είναι και λίγοι, ακόμα κι ο κ. Χρυσοχοΐδης θα ζήλευε».

Ο καθένας αντιλαμβάνεται πως πλέον στόχος της Αστυνομίας είναι να προβοκάρει ακόμα και πολίτες που δεν είναι συγκρουσιακά τοποθετημένοι απέναντί της, περνώντας το μήνυμα «μην κατεβείτε ξανά στον δρόμο, θα φάτε ξύλο». Ομως, δεν μπορεί ο ρόλος της Αστυνομίας να είναι αυτός της τεχνητής έντασης.

Τα βίντεο δείχνουν συνεχώς ΜΑΤ να χρησιμοποιούν ρόπαλα στα καλά καθούμενα, να δέρνουν ανυποψίαστους πολίτες, να ψεκάζουν με χημικά διαδηλωτές και περαστικούς απρόκλητα. Η επίδειξη βαρβαρότητας από την Αστυνομία του Θεοδωρικάκου έχει μοναδικό σκοπό να προκαλέσει επικίνδυνη κλιμάκωση στις ειρηνικές πορείες.

Στις μαζικές συγκεντρώσεις, μια κανονική Αστυνομία πρέπει να εξισορροπήσει τις συνταγματικές ελευθερίες με την ασφάλεια των αξιωματικών και του κοινού. Αντίθετα, εδώ έχουμε μια Αστυνομία μανιασμένη και αποφασισμένη να υπαγορεύσει το τι θα συμβεί. Και να μας γυρίσει χρόνια πίσω.

Μπροστά στον πανικό της κυβέρνησης για τις διαμαρτυρίες, ο Θεοδωρικάκος υποστηρίζει και διατάζει τη βία κατά των πολιτών που διαμαρτύρονται παντελώς ειρηνικά, όπως φαίνεται από τα δεκάδες ακατέργαστα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media. Ακόμα κι αν κάποιες ομάδες «μπαχαλάκηδων» επιδιώκουν πράγματι τη βία, το χρέος της Αστυνομίας είναι να τους περιορίζει άμεσα και να τους συλλαμβάνει. Οχι και η ίδια να λειτουργεί σαν μπαχαλάκιας.

Φαίνεται ότι στον υπουργό και στην κυβέρνησή του δεν αρέσει καθόλου να τους αντιστέκονται ούτε να τους αμφισβητούν. Θεωρώντας ότι εδώ που έφτασαν το να κρατάνε τα προσχήματα είναι πολυτέλεια, καταφεύγουν στην ωμή βία απέναντι στον απλό κόσμο. Στο κέντρο της Αθήνας και στις άλλες πόλεις η ανομία προέρχεται από τα ΜΑΤ του Θεοδωρικάκου. Δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιους μεμονωμένους επιθετικούς αστυνομικούς. Το πρόβλημα είναι συστημικό και ο Θεοδωρικάκος δίνει τον τόνο με το να κλείνει τα μάτια διατάζοντας… ΕΔΕ.

Το μήνυμα είναι σαφές. Για το… καλό της κυβέρνησης, πρέπει να πάψουν οι εικόνες συγκεντρώσεων στο κέντρο των μεγάλων πόλεων πάση θυσία, εξαπολύοντας συντονισμένη και προγραμματισμένη αστυνομική βία. Οι συγκεντρώσεις είναι «εύκολες» στην αστυνόμευσή τους, αφού είναι παντελώς ειρηνικές. Παρ’ όλα αυτά, ο Θεοδωρικάκος εγγυάται το χάος.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Κερατσίνι το 1964. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ηταν πρόεδρος της εταιρίας δημοσκοπήσεων GPO από το 2000 έως το 2016. Πολιτικά, το 1990 εκλέχτηκε γραμματέας της ΚΝΕ, το 1991 προσχώρησε στον Συνασπισμό και το 1993 στο ΠΑΣΟΚ. Το 2019 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη Ν.Δ. Ανέλαβε αρχικά υπουργός Εσωτερικών και από τις 31.8.2021 είναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This