Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023

Ένοχη σιωπή και πρωτοφανής ασυλία του Μαξίμου στον Καππάτο!

Θράσος! Απειλεί τη «δημοκρατία» που αποκάλυψε με έγγραφα την αντικοινοβουλευτική δράση του - Η ένοχη σιωπή των συστημικών ΜΜΕ και των κομμάτων

Συντάκτης: Newsroom

Η κυνική ομολογία του Παναγή Καππάτου πως υπερασπίστηκε τέσσερις πέντε φορές τράπεζες έναντι δανειοληπτών που ήθελαν να μπουν στον νόμο Κατσέλη συνοδεύτηκε χθες από την ξεδιάντροπη σιωπή τού Μαξίμου για την αντικοινωνική δράση του «γαλάζιου βουλευτή».

Υπό κανονικές συνθήκες, σε μια κανονική χώρα και με μια κανονική κυβέρνηση ο βουλευτής Καππάτος θα έπρεπε να αποτελεί ήδη παρελθόν για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όμως σήμερα που η χώρα βρίσκεται προ των επικείμενων εκλογών της 21ης Μαϊού και το καθεστώς Μητσοτάκη νιώθει πιο ανασφαλές από ποτέ, ο κ. Καππάτος γίνεται αποδέκτης μιας πρωτοφανούς ασυλίας.

Ο Παναγής Καππάτος, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και στην Αναστασία Γιάμαλη, επιβεβαίωσε στον απόλυτο βαθμό τα αποκλειστικά ρεπορτάζ της εφημερίδας «δημοκρατία» που αποκάλυπταν τη δράση του ως δικηγόρου των τραπεζών έναντι των δανειοληπτών. Ο ίδιος, χωρίς προφανώς να αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα των λεγομένων του, παραδέχτηκε με κυνικό τρόπο πως κατά τη διάρκεια της βουλευτικής πορείας του είχε παραστεί τέσσερις πέντε φορές σε δικαστήρια ως υπερασπιστής των τραπεζών έναντι οφειλετών που ήθελαν να μπουν στον νόμο Κατσέλη.
Ο ίδιος, μάλιστα, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο, επιτέθηκε στην εφημερίδα «δημοκρατία», λέγοντας πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καθώς κανένας πλειστηριασμός δεν πραγματοποιήθηκε. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση της Αναστασίας Γιάμαλη, ο ίδιος παραδέχτηκε πως ναι μεν ήταν παρών στα δικαστήρια, αλλά καμία από αυτές τις δίκες δεν κατέληξε σε πλειστηριασμό. Άρα, με τη δική του λογική, ουδέν μεμπτό, αφού έχασε στο δικαστήριο!

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης παραδέχτηκε με τρόπο ωμό πως μία φορά σε δικαστήριο, όπου εκπροσωπούσε την τράπεζα, ένας δανειολήπτης απέτυχε να μπει στον νόμο Κατσέλη. Κοινώς, παραδέχτηκε πως ο ίδιος μέσω των επιχειρημάτων και των στοιχείων που προσκόμισε απέδειξε πως ο συγκεκριμένος δανειολήπτης δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας του. Σε ερώτηση για το πώς ένιωσε ύστερα από αυτή την απόφαση, ο ίδιος αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω, να συναισθανθεί τη σοβαρότητα όσων υποστήριζε και να δηλώσει πως ζήτησε από την τράπεζα να μην παραστεί ξανά ως δικηγόρος της σε τέτοιες υποθέσεις.

Σε σχέση με το αν έχει μετανιώσει για αυτές τις επιλογές, σχολίασε το ανήκουστο: «Μετά από τόσον καιρό και μετά από αυτά που βλέπω, όχι, δεν θα το έκανα. Και αυτό γιατί δεν έκανα κάτι επιλήψιμο ή μη πολιτικά ορθό, αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ το εκμεταλλεύεται πολιτικά κακόβουλα και δόλια εναντίον του προσώπου μου».

Όσα είπε ο Παναγής Καππάτος στην πραγματικότητα έρχονται να επιβεβαιώσουν πλήρως όσα αποκάλυψε η «δημοκρατία». Κοινώς, πως ο «γαλάζιος» βουλευτής Κεφαλλονιάς και Ιθάκης δρούσε για τέσσερα χρόνια ως… κοράκι των δανειστών και των τραπεζών.
Και το ερώτημα παραμένει ανοιχτό έπειτα από αυτή την κυνική ομολογία: Ο κ. Οικονόμου θα επιμείνει και στην επόμενη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως «ο κ. Καππάτος έχει απαντήσει πλήρως όχι μόνο τώρα, και στο παρελθόν, στο συγκεκριμένο ζήτημα και δεν υπάρχει κάποιο θέμα», όπως είχε κάνει την Τρίτη σε ερώτηση της «δημοκρατίας»;

Αξίζει να σημειωθεί πως, βάσει τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» αλλά και την παραδοχή που ο ίδιος ο βουλευτής έκανε στη χθεσινή συνέντευξή του, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης ανακοίνωση.

«Ο κ. Καππάτος χθες στο Kontra επιβεβαίωσε πλήρως τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει εκπροσωπήσει σε δικαστήρια τράπεζες απέναντι σε ανήμπορους δανειολήπτες ενώ ήταν ήδη βουλευτής της Ν.Δ.» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, η Κουμουνδούρου κάλεσε τη Ν.Δ. να αποπέμψει από τα ψηφοδέλτιά της τον βουλευτή. Σε διαφορετική περίπτωση, «η παραμονή Καππάτου στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. απλά επιβεβαιώνει ότι ο Πάτσης δεν ήταν “λάθος”, αλλά το σχέδιο Μητσοτάκη για την πρώτη κατοικία».

Η ένοχη σιωπή

Η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για το δικαστικό κυνήγι που έκανε σε δανειολήπτες για λογαριασμό δανειστών και τραπεζών ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Παναγής Καππάτος έχει κινήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, και έχει προκαλέσει αισθήματα αποτροπιασμού στους πολίτες. Ένας βουλευτής που υποτίθεται ότι εκλέχτηκε για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας λειτουργούσε επί χρόνια σαν «κοράκι» των δανειστών και των τραπεζών.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο κ. Καππάτος σε τηλεοπτική εμφάνισή του στο «Kontra 24» παραδέχτηκε ότι όντως εκπροσωπούσε funds και συμμετείχε σε δίκες και από τη στιγμή που εξελέγη βουλευτής και μετά. Επιπλέον, αυτή η παραδοχή του συνοδεύτηκε από τη διαπίστωση ότι καμία εξ αυτών δεν κατέληξε σε πλειστηριασμό… Σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Καππάτου, δεν συντρέχει λόγος ηθικού και πολιτικού ασυμβίβαστου, αφού έχασε στο δικαστήριο!

Μπορεί τα παραπάνω να φαντάζουν αξιοθρήνητα και εξοργιστικά, αλλά είναι ακόμα εξοργιστικότερη και πιο αξιοθρήνητη η σιωπή και των συστημικών ΜΜΕ αλλά και των πολιτικών κομμάτων για το θέμα. Η σιωπή των συστημικών ΜΜΕ για σκάνδαλο, που αποκαλύπτεται και ζημιώνει την εικόνα της κυβέρνησης, δυστυχώς, αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο. Ομως, η αποφυγή σχολιασμού της αχαρακτήριστης συμπεριφοράς του Παναγή Καππάτου από την πλευρά των κομμάτων προκαλεί και απορίες, ενώ υποχρεώνει τους πολίτες σε δεύτερες σκέψεις. Μια απ’ αυτές είναι η υπερεκπροσώπηση των δικηγόρων στο Κοινοβούλιο και το ενδεχόμενο ορισμένοι να εκπροσωπούν funds και τράπεζες σε υποθέσεις εναντίον δανειοληπτών.

Αυτού του είδους οι υποθέσεις δεν είναι δυνατόν να θεωρηθούν αβάσιμες – ειδικά από τη στιγμή που τα κόμματα δεν έχουν εκδώσει ανακοινώσεις για την απαγόρευση σε βουλευτές τους να στρέφονται ως δικηγόροι ή εκπρόσωποι εταιριών και funds εναντίον δανειοληπτών.

Φυσικά, η σιωπή των συστημικών ΜΜΕ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο Καππάτου δεν απαλλάσσει ούτε στο ελάχιστο τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τις ευθύνες του. Τώρα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν διέγραψε τον κ. Καππάτο, επειδή δεν… γνώριζε. Όλα τα έχει μάθει και ουδέν πράττει. 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ποτέ ξανά η τέχνη μας στα σκουπίδια!» – Καλλιτέχνες διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των...

«Ποτέ ξανά η τέχνη μας στα σκουπίδια!» βροντοφωνάζουν ο Γιώργος Καραμίχος, ο Γιάννης Τσορτέκης,...

Παυλόπουλος: «Η Επιμηθεϊκή πολιτική της ΕΕ και στο ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής υπονομεύει τον...

Μιλώντας στο Συνέδριο, που οργανώθηκε στο «Ίδρυμα Ευγενίδου» με αντικείμενο την «Βιώσιμη Ανάπτυξη και...

«Τάπα» Βενιζέλου σε Χατζηδάκη που τόλμησε να συγκρίνει την εισβολή στην Κύπρο και τα...

Ποιος είδε και δεν φοβήθηκε τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο συνέδριο του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων...

Η Τουρκία επιχειρεί να βάλει «φωτιά» στο Αιγαίο, εν μέσω καλοκαιριού και ελληνικών εκλογών

Aσκήσεις με πραγματικά πυρά σκοπεύει να πραγματοποιήσει η Τουρκία στο Αιγαίο από τις 5...

Με τον γιο του Φρέντι Μπελέρη συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Τον γιο του Φρέντι Μπελέρη αλλά και αντιπροσωπεία των ομογενών της Αλβανίας συνάντησε σήμερα...

ΥΠΕΞ για Μπελέρη: Η απόρριψη της έφεσης δεν συνάδει με το κράτος δικαίου

«Η σημερινή απόρριψη της έφεσης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, κατά της συνέχισης...

Ρεσιτάλ κυνισμού από Γεραπετρίτη για τον εργάτη που σκοτώθηκε στο Πέραμα!

Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που ανέλαβε πριν λίγες μέρες επιρρίπτει τις ευθύνες για το εργατικό...

Βελόπουλος: «Ενδιαφέρονται για το πώς θα φορολογήσουν, όχι για το πώς θα δώσουν λεφτά...

Κριτική σε στελέχη κομμάτων που τάσσονται υπέρ της αύξησης της φορολόγησης ασκεί με δήλωσή...

Τσίπρας στην ΕΥΔΑΠ: «Με ΣΥΡΙΖΑ το νερό θα μείνει δημόσιο»

Την πρόθεσή του να αναδείξει «το κρίσιμο θέμα του δημοσίου αγαθού που λέγεται νερό»...

O Χάρης Θεοχάρης oμολόγησε ότι οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τα φτωχότερα νοικοκυριά!

Στην παραδοχή ότι οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τα φτωχότερα νοικοκυριά προχώρησε ο Χάρης Θεοχάρης,...

Ευρωκοινοβούλιο: Ασυλία τέλος για Αλέξη Γεωργούλη και Μαρία Σπυράκη

Ομόφωνα υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη ψήφισε σήμερα η Ολομέλεια του...

Κάλεσμα Κύρτσου για ψήφο σε ΣΥΡΙΖΑ, ή ΠΑΣΟΚ για να μπουν «όρια στην παντοδυναμία...

Ο Ευρωβουλευτής και διαγραφείς από τη Νέα Δημοκρατία Γιώργος Κύρτσος κάλεσε μέσω Twitter τους...

Ο Πάγκαλος έφυγε μόνος και περιφρονημένος!

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν ένας ευφυής άνθρωπος. Αυτό το χάρισμα δεν αποδείχθηκε αρκετό για...

Παρουσίασε τον συνδυασμό του ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Στην παρουσίαση των υποψήφιων συμβούλων του συνδυασμού του προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης, 30...

«Αναβάθμιση» Γεραπετρίτη: Τον θέλει στο ΥΠΕΞ ο Μητσοτάκης!

Τον εξ απορρήτων του Γιώργο Γεραπετρίτη θέλει να αναβαθμίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και μάλιστα...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καταγγελία γυναίκας για τα funds: «Δεν χρωστάω σε κανέναν, μου πατάνε την ψυχή»

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες πολιτών για τα funds, με μία γυναίκα αυτή τη φορά να βλέπει τους κόπους μίας ζωής να χάνονται, καθώς το...

Ανάρτηση – φωτιά μέσα στη νύχτα από το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο!

Φωτιές άναψε μέσα στη νύχτα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία ενός οπλοφόρου, που προκαλεί ενδιαφέροντες συνειρμούς…Όποιος βρει ποιος είναι ο πιστολέρο της φωτογραφίας...

SOS, η Κύπρος «χάνεται»! Έφτασε η «ώρα μηδέν» για το μαρτυρικό νησί

Ισχνή μειοψηφία οι Κύπριοι μαθητές στα δημοτικά της Λευκωσίας! – «Αναπλήρωση» του πληθυσμού από τις μεταναστευτικές ροές

Αλβανός πυγμάχος έστειλε τον 36χρονο Θάνο στην εντατική!

Ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στην Ελευσίνα, όταν ο 36χρονος Θάνος Αδάμ έκανε παρατήρηση σε έναν οδηγό που μπήκε ανάποδα σε...

Κι όμως ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν τα πήγε καλά στο Ηράκλειο…

Στον Λευτέρη Αυγενάκη αρέσουν οι αριθμοί. Τους επικαλείται κάθε φορά που θέλει να δείξει το πόσο πετυχημένος είναι ως υπουργός Αθλητισμού ή εάν θέλει...

Ομολογία του πατέρα του Αλβανού μποξέρ που έστειλε τον Θάνο στην εντατική: «Μία του έριξε και έπεσε κάτω»

Διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Αττικόν με πολύ σοβαρά τραύματα στο κεφάλι συνεχίζει να νοσηλεύεται ο Θάνος Αδάμ, ο οποίος δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής...

Survivor spoiler: Οι παίκτες που θα δουν από κοντά τα αγαπημένα τους πρόσωπα και ο παίκτης που θα αποχωρήσει

Οι παίκτες του Survivor έχουν κάνει αρκετή υπομονή με τον Τάκη καθώς έχει μονίμως νεύρα και κάνει άσχημα ξεσπάσματα, ειδικά όταν χάνει. Τις τελευταίες...

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος – Από τον Οτσαλάν στο «μαζί τα φάγαμε»

Η ζωή και η πολιτική διαδρομή του στελέχους του ΠΑΣΟΚ - Ο Οτσαλάν, τα Ίμια και το «μαζί τα φάγαμε»
spot_img

NEWSROOM

spot_img