Παρέμβαση – βόμβα της Κομισιόν αποκαλύπτει σκάνδαλο Γεωργιάδη!

Νέο σκάνδαλο δεκάδων εκατομμυρίων στην ανακύκλωση με υπογραφή Γεωργιάδη

Must Read

Nέο σκάνδαλο εκατομμυρίων έρχεται στο «φως» και εκθέτει για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.  Με παρέμβασή της η Κομισιόν προχώρησε σε «πάγωμα» της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για τα «σπιτάκια» ανακύκλωσης και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.

Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα της efsyn, η επίτροπος για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, Ελίζα Φερέιρα ενημέρωσε τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ότι η Κομισιόν απαιτεί εξηγήσεις για την επένδυση και μέχρι να δοθούν, αποσύρουν τη χρηματοδότηση.

2η Γιορτή Ανακύκλωσης στην πλατεία Κανάρη στον Πειραιά, Κυριακή 5 Ιουνίου 2022.
(ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ/EUROKINISSI)

«Μέχρι οι ελληνικές αρχές να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα και την αναλογία κόστους/απόδοσης των «σπιτιών ανακύκλωσης» και επομένως να διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα, «…το καλύτερο βήμα είναι να αποσύρουμε τις σχετικές δαπάνες από τις αποζημιώσεις και να μην τις συμπεριλάβουμε σε επόμενες αξιώσεις πληρωμής» αναφέρει στην επιστολή της και αφήνει αιχμές κατά του Άδωνι Γεωργιάδη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Εχω ζητήσει από τις υπηρεσίες μου να ενημερώσουν τους ομολόγους μου στην ελληνική διοίκηση για περαιτέρω ενέργειες που είναι απαραίτητες για τη διευθέτηση αυτού του ζητήματος, με σκοπό να διασφαλιστεί ότι η χρηματοδότηση της Ε.Ε. εφαρμόζεται ανά πάσα στιγμή με στρατηγικό, αποτελεσματικό και οικονομικά αποδοτικό τρόπο» αναφέρει η Ευρωπαία επίτροπος.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο διαγωνισμός για την Αττική προέβλεπε την προμήθεια έως 180 «σπιτιών» ανακύκλωσης αντί του ποσού των 66,6 εκατ. ευρώ

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην Αττική, ο σχετικός διαγωνισμός προέβλεπε την προμήθεια έως 180 τέτοιων «σπιτιών» αντί του ποσού των 66,6 εκατ. ευρώ, (δηλαδή το ποσό μαμούθ των 372.000 ευρώ για κάθε σπιτάκι). Πλέον, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, οι Βρυξέλλες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρέμβει η Ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης (OLAF).

ΣΥΡΙΖΑ: Σκάνδαλο εκατομμυρίων στην ανακύκλωση με υπογραφή Γεωργιάδη

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εξηγήσεις από την κυβέρνηση και τον Άδωνι Γεωργιάδη: «Η Ελλάδα αναδεικνύεται και πάλι σε μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Αυτή τη φορά για τα πολυκέντρα – τα περίφημα «σπιτάκια» – ανακύκλωσης. Όπως αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών, η Κομισιόν με επιστολή της, αφήνει σαφείς αιχμές για αδιαφάνεια στην ανακύκλωση, αλλά και σοβαρά ζητήματα απόδοσης του εξοπλισμού και παγώνει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το έργο, ζητώντας τα ρέστα από τον άριστο Υπουργό Ανάπτυξης και την κυβέρνηση», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Ένα έργο που η κυβέρνηση επέλεξε να χρηματοδοτήσει όχι μία, αλλά δύο επιπλέον φορές, με ΕΣΠΑ και με το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ βάση του ευρωπαϊκού πλαισίου το χρηματοδοτούν υποχρεωτικά και μόνο πολίτες και επιχειρήσεις που επιβαρύνονται με ειδικό τέλος για την ανακύκλωση σε κάθε προϊόν που αγοράζουν».

«Σε ποιες τσέπες «γαλάζιων» παιδιών λοιπόν κατέληξαν δεκάδες εκατομμύρια από τα χρήματα των φορολογουμένων;» αναρωτιέται η Κουμουνδούρου και ζητάει την παρέμβαση της δικαιοσύνης: «Μετά την παρέμβαση κόλαφο και της Κομισιόν θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση και των εισαγγελικών Αρχών» καταλήγει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This