Κάνει πίσω ο Χειμάρας μετά τον σάλο – Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές

Η Οικονομική Εισαγγελία γύρισε πίσω ως ατελές το πόρισμα του ΣΔΟΕ που δήθεν τον δικαίωνε

Must Read

Σάλο και οργισμένες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η υποψηφιότητα του Θέμη Χειμάρα στις εκλογές, μετά το σκάνδαλο για τις μπίζνες με δημόσιο χρήμα, με τον ίδιο τελικά να… οπισθοχωρεί.

Όπως έκανε γνωστό ο βουλευτής της ΝΔ ο οποίος ελέγχεται για κακουργήματα, όπως η ηθική αυτουργία σε απιστία και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δεν θα είναι τελικά υποψήφιος στις εκλογές, και θα περιμένει το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος και η ΝΔ βιάστηκαν να πανηγυρίσουν με το πόρισμα του ΣΔΟΕ σε χρόνο-ρεκόρ, αφού η Οικονομική Εισαγγελία γύρισε πίσω το πόρισμα ως ατελές!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να βάλει στα ψηφοδέλτιά της ξανά τον βουλευτή που παραιτήθηκε μετά τον σάλο των αποκαλύψεων για συμβόλαια της εταιρείας του με δημόσιους φορείς, ωστόσο του βγήκε μάλλον ξινό.

Σε ανακοίνωσή του ο ίδιος ο Χειμάρας ανακοινώνει ότι δεν θα είναι τελικά υποψήφιος . Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, «με αίσθημα τιμής και ευθύνης, δήλωσα αρμοδίως την επιθυμία μου να μην συμμετέχω στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου», ενώ επιμένει να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για fake news.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι θα είναι «παρών» στην προεκλογική περίοδο: «Από όποια θέση μου ανατεθεί, ως απλός στρατιώτης της παράταξης, θα βρεθώ στην πρώτη γραμμή του αγώνα, δίπλα στον Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, σε κάθε γωνιά της Φθιώτιδας, μαζί με τους φίλους και τους συνεργάτες μου, για να ενισχύσω την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για την Αυτοδύναμη Ελλάδα».

«Ατελές» το πόρισμα του ΣΔΟΕ σε χρόνο-ρεκόρ

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το documentonews.gr η εισαγγελέας που έλαβε προς επικύρωση το πόρισμα του ΣΔΟΕ , το επέστρεψε ως «ατελές» και ζήτησε περαιτέρω διερεύνηση. Οι πανηγυρισμοί της ΝΔ που θέλει να βάλει στα ψηφοδέλτιά της ξανά τον βουλευτή που παραιτήθηκε μετά τον σάλο των αποκαλύψεων για συμβόλαια της εταιρείας του με δημόσιους φορείς «κόπηκαν» απότομα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Ευθ. Στάμου που έλαβε προς επικύρωση το πόρισμα, όχι μόνο δεν το υπέγραψε, αλλά το επέστρεψε στον Προϊστάμενο της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ, ζητώντας παράλληλα «συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα ή μη των καταγγελλομένων πραγματικών περιστατικών».

Η Εισαγγελέας διαπιστώνει πρωτοφανή ελλείμματα στον έλεγχο του πορίσματος σε δύο σημεία. Αρχικά ζητεί «να προσδιοριστούν ρητά και με σαφήνεια οι συμβάσεις της εταιρείας “ΘΕΜΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ” που συνήφθησαν με το Δημόσιο, του Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, κρατικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, κρατικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, δημόσιες επιχειρήσεις ΟΤΑ, το αντικείμενο των εν λόγω συμβάσεων, το ποσό που καταβλήθηκε στην ως άνω εταιρεία για κάθε σύμβαση χωριστά και το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε στην ως άνω εταιρεία από την εκτέλεση των συμβάσεων». Επιπλέον, ζητεί διευκρινίσεις σχετικά με το «εάν συμμετείχαν άλλες εταιρείες και υπέβαλαν προσφορές και σε θετική περίπτωση, να προσδιοριστεί ποια ήταν επακριβώς η προσφορά τους και ποια ήταν η προσφερόμενη τιμή πώλησης των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους».

Όπως διαφαίνεται, το πόρισμα του ΣΔΟΕ που βγήκε σε χρόνο-ρεκόρ για τον Χειμάρα «δείχνει» δειγματοληπτικό έλεγχο στο άψε-σβήσε. 

Μάλιστα το δεύτερο σημείο που θέτει η αντεισαγγελέας Στάμου προς περαιτέρω διερεύνηση, αφορά το «εάν η εκτέλεση των συμβάσεων αυτών επέφερε ζημία στην περιουσία του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, δημοσίων επιχειρήσεων ΟΤΑ, ήτοι να εξακριβωθεί εάν τα ποσά που δαπανήθηκαν για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προμηθεύτηκαν οι ανωτέρω, ήταν υπερβολικά και δυσανάλογα με το πραγματικό τους κόστος, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες δαπάνες άλλων Δήμων της Χώρας για την προμήθεια ομοειδών προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και με τις τιμές της αγοράς». Η ίδια καλεί «σε θετική περίπτωση να προσδιοριστεί το ακριβές ύψος της προκληθείσας ζημίας».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This