ΣΥΡΙΖΑ για Σουδάν: «Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για την έμμεση εμπλοκή της Ελλάδας στον εμφύλιο μέσω Predator»

«Αλήθεια, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ασχοληθεί σοβαρά ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με το σκάνδαλο;», αναρωτιέται φωναχτά η αξιωματική αντιπολίτευση

Must Read

Με την εμφύλια διαμάχη που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα στο Σουδάν να αφορά άμεσα και τη χώρα μας, κυρίως λόγω του τραυματισμού ενός Έλληνα από ρουκέτα και του εγκλωβισμού ακόμη 15 στην ελληνορθόδοξη Μητρόπολη της πρωτεύουσας Χαρτούμ, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεώρησαν σκόπιμο να επαναφέρουν στην επικαιρότητα το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Και πιο συγκεκριμένα το κομμάτι εκείνο που αφορά στη φημολογούμενη άδεια εξαγωγής του επίμαχου λογισμικού Predator στη συγκεκριμένη χώρα της αφρικανικής ηπείρου, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τονίζει πως «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί άλλο να κρύβεται και οφείλει απαντήσεις» και να διερωτάται για το εάν «ενέπλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έστω έμμεσα, την χώρα μας στον εμφύλιο και το αιματοκύλισμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ως εξής:

«Την ώρα που μαίνονται οι εχθροπραξίες στο Σουδάν, με εκατόμβη νεκρών και με την αγωνία για τους εγκλωβισμένους Έλληνες να μεγαλώνει, παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για την έμμεση εμπλοκή της Ελλάδας στον εμφύλιο μέσω της εξαγωγής του Predator.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί άλλο να κρύβεται και οφείλει απαντήσεις.

Έδωσε ο κ. Σμυρλής άδεια εξαγωγής του Predator εκτός από τη Μαδαγασκάρη και στο Σουδάν, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα χέρια της πολιτοφυλακής RSF; Με απλά λόγια, ενέπλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έστω έμμεσα, την χώρα μας στον εμφύλιο και το αιματοκύλισμα;

Μήπως γι’ αυτό αρνείται, παρά το αίτημά μας στη Βουλή, να δημοσιοποιήσει το πόρισμα της σχετικής ΕΔΕ;

Αλήθεια, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ασχοληθεί σοβαρά ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με το σκάνδαλο;

Όσο καθυστερούν οι απαντήσεις τόσο μεγαλώνουν οι βεβαιότητες, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν αρκούνταν μόνο στο να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφους και την ηγεσία του στρατού, αλλά έκανε την χώρα επιχειρηματικό εφαλτήριο για την εξαγωγή μιας τόσο επικίνδυνης τεχνολογίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This