Αποκαλυπτικό παρασκήνιο: «Υπήρχαν φήμες. Τόν είχε καλέσει ο Παπαδημούλης αλλά τις διέψευσε»

Όσα αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου σχετικά με τις καταγγελίες που οδήγησαν στην απομάκρυνση του Αλέξη Γεωργούλη

Must Read

Στο αίτημα των βελγικών αρχών για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, έπειτα από καταγγελία σε βάρος του για παρενόχληση αλλά και για τη διαγραφή του από το ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου. 

«Υπήρχαν… φήμες»

«Υπήρχαν φήμες και για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργούλης κλήθηκε αρμοδίως για να απαντήσει αν υπήρχε κάτι και το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» είπε με νόημα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

 



Στη συνέχεια, ο ευρωβουλευτής διευκρίνισε πως ο κ. Γεωργούλης είχε κληθεί πριν από δύο χρόνια από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Δημήτρη Παπαδημούλη, όταν υπήρξαν αυτές οι φήμες, και τις είχε διαψεύσει. Σε tweet του ο κ. Παπαδημούλης έγραψε σχετικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωομάδα μας αντέδρασαν ακαριαία, μόλις μάθαμε την καταγγελία κατά του ΕΒ Γεωργούλη. Η υπόθεση θα κριθεί από τις Βελγικές αρχές με τις νόμιμες διαδικασίες. Απαράδεκτη η δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας. Μηδενική ανοχή στην σεξουαλική παρενόχληση!».

 

Πότε θα βγει η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα βρίσκεται πλέον στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά η διαδικασία μέχρι να ληφθεί απόφαση μπορεί να διαρκέσει από 2- 3 μήνες. Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων ενημερώνει την πρόεδρο, πηγαίνει στην Ολομέλεια και υπάρχει ανακοίνωση εάν υπάρχει απόφαση να αρθεί ή όχι ασυλία του συγκεκριμένου ευρωβουλευτή. 

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ 

Ο ευρωβουλευτής τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ «έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεσή του». «Ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, με τον ίδιο να κάνει λόγο για «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία». «Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας», ανέφερε σε δήλωσή του.

«Παραιτήθηκε ή αποπέμφθηκε;»

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του. Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά;» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ. 

Διαβάστε ακόμα: 

Το παρασκήνιο της… εξόδου του Αλέξη Γεωργούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις καταγγελίες για βαριά κακοποίηση!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This