Ποιοι είναι οι Βέλγοι δικηγόροι που προσέλαβε ο Αλέξης Γεωργούλης, μετά την καταγγελία για βιασμό και κακοποίηση

Συνήγορός του και Ελληνίδα δικηγόρος, με την οποία τον συνδέει στενή φιλία ετών

Must Read

Δυο από τους πιο διακεκριμένους νομικούς του Βελγίου προσέλαβε ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης, μετά την εις βάρος του καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση.

Πρόκειται για την Olivia Venet και τον Cedric Vergauwen, που συνεργάζονται στην ίδια δικηγορική εταιρεία, με την Olivia Venet να είναι περιζήτητη σε πάνελ πολιτικών εκπομπών, ενώ υπήρξε συνήγορος θυμάτων στην τριπλή τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2016. Ήταν ακόμη και πρόεδρος της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Από την άλλη ο Cedric Vergauwen είναι γόνος οικογένειας δικηγόρων στο Βέλγιο και μάλιστα το 2015 είχε αναλάβει την υπεράσπιση θύματος βιασμού από Εσθονό αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος τελικά είχε καταδικαστεί. Την ίδια χρονιά έγινε διάσημος για την συμμετοχή του σε δίκη που απασχόλησε, σχετικά με το αν η Σαηεντολογία είναι θρησκεία ή σέκτα.

Τον Αλέξη Γεωργούλη όμως εκπροσωπεί και μια Ελληνίδα δικηγόρος, η Σταματίνα Μαλλά από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την προσωπική δικηγόρο του Γεωργούλη, με την οποία συνεργάζεται πάνω από 10 χρόνια και τους συνδέει στενή φιλία.




Η πρώτη δήλωση των δικηγόρων του για την υπόθεση

Αρνείται τις κατηγορίες για βιασμό και ξυλοδαρμό ο Αλέξης Γεωργούλης, μέσω των δικηγόρων του. Την ώρα που η καταγγελία της στενής συνεργάτιδας του Ανδρουλάκη και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Ελένης Χρονοπούλου έχει προκαλέσει πολιτικό «σεισμό», ο γνωστός ηθοποιός και ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε ότι υπήρχε καταγγελία και «αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση», σύμφωνα με τους δικηγόρους του.

Όπως αναφέρουν οι δικηγόροι στην ανακοίνωσή τους, ο Γεωργούλης ενημερώθηκε από τη Μέτσολα τη Μεγάλη Παρασκευή ότι υπάρχει αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του.

Ολόκληρη η δήλωση των δικηγόρων του Γεωργούλη:

«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Cédric Vergauwen και Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος. Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Me Cédric Vergauwen

Me Olivia Venet

Σταματίνα Μαλλά».

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This