Τσίπρας από Δράμα: Ήρθε η ώρα να απαλλαγεί η χώρα από την «Μητσοτάκης Α.Ε.»

«Το δράμα του ελληνικού λαού θα πρέπει να τελειώσει στις 21 Μαΐου»

Must Read

Νέα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε απόψε από τη Δράμα ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το δράμα του ελληνικού λαού θα πρέπει να τελειώσει στις 21 Μαΐου».

Με την συγκεκριμένη φράση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την αναγκαιότητα της εκλογικής νίκης του κόμματός του στις προσεχείς εκλογές στην ομιλία που έδωσε στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, στην οποία επιχείρησε, για ακόμη φορά, να αποδομήσει όλες τις κύριες πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, ξεδιπλώνοντας, παράλληλα, το δικό του σχέδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας, το οποίο περικλείεται στα ακόλουθα: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην αγορά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι τιμές απογειώνονται και η αισχροκέρδεια νομιμοποιείται μαζί με τη διαφθορά. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά «έχουμε την υψηλότερη τιμή ρεύματος στην Ευρώπη συγκριτικά με το εισόδημα και την ακριβότερη βενζίνη», ενώ έκανε λόγο και για «καθεστώς εργασιακής ζούγκλας και ανασφάλεια στο χώρο της εργασίας».

Χαρακτήρισε δε «κακοποίηση του κράτος δικαίου» την υπόθεση των υποκλοπών και την «παρακολούθηση του μισού πολιτικού συστήματος», γι’ αυτό, όπως είπε, «η ανάγκη για πολιτική αλλαγή είναι επιτακτική».

Στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη μνεία και στην αμφιλεγόμενη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ αναρωτήθηκε πού βρίσκονται τώρα όλοι όσοι τον κατηγορούσαν το 2018. «Παραλάβαμε στα βόρεια μία χώρα που την έλεγαν Μακεδονία “σκέτο”. Τώρα το όνομά της είναι Βόρεια Μακεδονία και στον εναέριο χώρο της πετούν ελληνικά μαχητικά. Κάναμε, λοιπόν, το πατριωτικό μας καθήκον, πήραμε πίσω την ιστορία μας και τα σύμβολα της», υπογράμμισε σχετικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ψάχνουμε την ευκαιρία να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας χωρίς καταναγκασμούς»

«Δεν ψάχνουμε τη δεύτερη ευκαιρία να κυβερνήσουμε. Την πρώτη ψάχνουμε για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας χωρίς καταναγκασμούς. Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες, κυρίως τους νέους ανθρώπους, πως έχουν τα χέρια τους τη δύναμη. Μας ρωτούν αν είναι ρεαλιστικό το πρόγραμμά μας. Είναι απολύτως ρεαλιστικό. Και η μείωση των έμμεσων φόρων και η αύξηση των μισθών και η ρύθμιση των χρεών και το νέο ΕΣΥ που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη όλοι μας», είπε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ μίλησε και για δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ότι «η “Δικαιοσύνη” δεν είναι απλά μία λέξη, για μας είναι η ψυχή μας. Θα κόψουμε, λοιπόν, το πάρτι της διαπλοκής και της διαφθοράς, για να χρηματοδοτήσουμε το πρόγραμμά μας».

Δεσμεύτηκε δε για επανακρατικοπίηση της ΔΕΗ και δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα και κάλεσε ξανά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αντιπαρατεθεί δημοσίως μαζί του σε τηλεοπτική μονομαχία, επισημαίνοντας πως το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι «Μητσοτάκης ή αλλαγή».

Ασκησε, κατόπιν, κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι η Τουρκία εξακολουθεί να διαφημίζεται με την καμπάνια Turkaegean στον τουρκικό τύπο και συμπέρανε ότι «τελικά δύο σήματα κατάφερε να κατοχυρώσει ο κ. Μητσοτάκης μέσα σε 4 χρόνια: το Turkaegean για να διαφημίζεται η Τουρκία (και) το κουταλοπίρουνο για την κυβέρνησή του».

Θέλησε, τέλος, να περιορίσει την αίσθηση περί χαλαρής ψήφου, λέγοντας ότι «με την απλή αναλογική η ψήφος συντονίζεται με τη δικαιοσύνη. Μόνο αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί η ΝΔ. Εμείς δεσμευόμαστε ότι μετά τη νίκη μας στις εκλογές θα σχηματίσουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας και θα αποφύγουμε την περιπέτεια των δεύτερων εκλογών».

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This