«Τα πήγε χάλια ως πρωθυπουργός ο Τσίπρας», δήλωσε ο Μητσοτάκης στο Φόρουμ των Δελφών

Προφανώς θεωρεί ότι ο ίδιος... διέπρεψε!

Must Read

Με τον δημοσιογράφο των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ συζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο του Φόρουμ των Δελφών, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος εκλογών.

Όπως είπε «αν με ρωτάτε θα έχουμε και δεύτερο γύρο εκλογών και οι πολίτες θα αποφασίσουν αλλά οι πρώτες εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες. Ασφαλώς και επιλέγουν το κόμμα αλλά υπάρχουν και τα πρόσωπα που επιλέγονται. Το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα λέει παράλογα ότι θέλει κυβέρνηση συνεργασίας αλλά όχι τον Μητσοτάκη».

Όταν ρωτήθηκε για τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε: «Ποτέ δεν θα υποτιμούσα τον πολιτικό μου αντίπαλο έχει δείξει πολιτικές ικανότητες ο Αλέξης Τσίπρας αλλά τα πήγε χάλια ως πρωθυπουργός και είναι δική μου υποχρέωση να το τονίσω αυτό. Αν γυρίσετε πίσω στο 2015 δεν είναι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο κ. Βαρουφάκης ο οποίος θέλει να αντικαταστήσουμε τα ευρώ μας με το Δήμητρα. Το νέο μας νόμισμα σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη με τον οποίο ο κ. Τσίπρας θέλει να συνεργαστεί και να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας. Αυτό που συνέβη το 2015 δεν πήγε καθόλου καλά. Να μην το ξεχάσουμε. Επέλεξαν να κάνουν ένα άσκοπο δημοψήφισμα, έκλεισαν τις τράπεζες και έκαναν στην συνέχεια κωλοτούμπα και η ιστορία θα φανεί σκληρή με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε την ευκαιρία να πάει την χώρα μπροστά και την πήγε πίσω».

Μίλησε ακόμη για σημαντική πρόοδο που έχει γίνει στην ελληνική οικονομία και ότι η κυβέρνησή του κατάφερε να δημιουργήσει 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Και για ακόμη μια φορά, έταξε αυξήσεις στους μισθούς:

«Δεν καταφέραμε να καλύψουμε όλες τις απώλειες που προκάλεσε η δεκαετής κρίση και ο στόχος μας είναι να φτάσουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η δέσμευσή μου είναι για αυξήσεις 25% στους μισθούς αλλά και στον κατώτατο μισθό. Και αυτό θα το αισθανθεί ο μέσος Έλληνας πολίτης. Αν δείτε και τους φόρους υπάρχει χώρος για περαιτέρω μείωση τους αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην γυρίσουμε πίσω».

Απάντησε και στο ερώτημα αν ο μέσος Έλληνας ψηφοφόρος μπορεί μεν να αναγνωρίσει τα θετικά που έχουν γίνει, αλλά να ψηφίσει κάποιον, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο κόμματα. Εμείς, θα συνεχίσουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει. Με μια οικονομία που πηγαίνει καλά. Είναι αλήθεια ότι όλοι δεν επωφελούνται λόγω του πληθωρισμού αλλά δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Η επιλογή που προσφέρει ο πολιτικός μας αντίπαλος είναι παροχές χωρίς ουσία. Κοιτούσα το πρόγραμμά τους και ενώ είχαμε υπολογίσει ότι θα κόστιζε 45 δις τώρα πρόσθεσαν και άλλα. Αυτά είναι ανοησίες και αν εφαρμόζονταν θα οδηγούσαν σε πτώχευση της χώρας. Η αίσθηση που έχω είναι ότι η διάθεση των ψηφοφόρων είναι να γίνουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις».

Όταν ρωτήθηκε για την κάμψη της δημοφηλίας που είχε και πιθανόν οφείλεται στα Τέμπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Μας σόκαρε όλους αυτό και έχουν κάθε δικαίωμα οι πολίτες να είναι θυμωμένοι. Δεν θα μπω στο τι θα έπρεπε να έχει γίνει και έχω αναλάβει την ευθύνη. Το ζήτημα είναι πως θα ανακάμψουμε από αυτή την τραγωδία. Οι εκλογές αφορούν το τι έγινε σε αυτά τα 4 χρόνια και τι μπορεί να κάνει στα επόμενα. Είμασταν συνεπείς στο πρόγραμμά μας και είχαμε και δύσκολες στιγμές. Όμως πετύχαμε και εκπληρώσαμε τις δεσμεύσεις μας. Όμως οι ψηφοφόροι πιστεύω ότι θα πειστούν ότι θα εφαρμόσω και όσα εξήγγειλα. Οι δημοσκοπήσεις είναι καλύτερες από ότι πριν από δυο μήνες και οι ψηφοφόροι θέλουν μια σταθερή κυβέρνηση και σε αυτό το γεωπολιτικό περιβάλλον η σταθερότητα είναι σημαντική».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This