Τσίπρας: Το πρώτο και το τρίτο κόμμα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση

Κατεβαίνω στις Σέρρες για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών, τόνισε για την υποψηφιότητά του

Must Read

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο Mega το πρωί της Κυριακής όπου αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών, στο debate, στο κόμμα Κασιδιάρη αλλά και στις ενδεχόμενες συνεργασίες μετά τις εκλογές.

«Κατά πάσα πιθανότητα, κατά πάσα βεβαιότητα, το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση στις εκλογές της 21ης Μαΐου», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι κάλπες της 21ης Μαΐου θα βγάλουν κυβέρνηση. «Ζητώ ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό στην πρώτη κάλπη, δεν θα υπάρξει δεύτερη κάλπη», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτές οι εκλογές της απλής αναλογικής δεν είναι εκλογές χαλαρής ψήφου», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε, δε, ότι «δεν μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση το δεύτερο κόμμα», συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει αλλαγή στη χώρα».

Για τα Τέμπη

Αρχικά αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών και την απόφαση του να είναι υποψήφιος στις Σέρρες λέγοντας πως «έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό». «Ο συμβολισμός της δικής μου παρουσίας εκεί είναι ότι η πολιτική δεν είναι υπόθεση οικογενειών. Δεν έχει κάποιο προσωπικό χαρακτήρα», αλλά γίνεται για «να μην αφήσω να ξεχαστεί αυτή η υπόθεση», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά στελεχών του ΟΣΕ είπε ότι «οφείλει ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει, ο κ. Καραμανλής να απαντήσει ποιος έκανε αυτό το ρουσφέτι» και πρόσθεσε «ο Καραμανλής θεωρεί ότι στο κόμμα που είναι, είναι κληρονομικό δικαίωμα να είναι βουλευτής».




Για τις υποκλοπές

Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, σε πρόσφατη συνέντευξή του, που είπε ότι «δεν διανοείται ότι έχει συμβεί αυτό το απονενοημένο». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αυτό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης χειράγωγησε τη Δικαιοσύνη στο θέμα των παρακολούθησεων και έστησε την Εξεταστική Επιτροπή στα μέτρα του». Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως «η ΕΥΠ αντί να παρακολουθεί τους εγκληματίες, παρακολουθούσε τους πολιτικούς αντιπάλους του κ. Μητσοτάκη».

Ερωτηθείς εάν πιστεύει πως όλα αυτά γίνονταν με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη απάντησε: «Όχι, γίνονταν από την καθαρίστρια του Μεγάρου Μαξίμου! Η ιστορία των παρακολουθήσεων δεν θα κλείσει, θα έχει συνέχεια, γιατί η Ελλάδα ανήκει στην καρδιά της Ευρώπης».

Για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Για το θέμα με τη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές και το «μπλόκο» της Βουλής ανέφερε: «Είναι προφανές ότι θεωρούμε πως η Χρυσή Αυγή σε οποιαδήποτε νέα εκδοχή της δεν πρέπει να βρίσκεται στην επόμενη Βουλή. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και άλλο θέμα να βλέπουμε τη ραδιουργία που επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης. Επέλεξε να νομοθετήσει μια τροπολογία που υπερβαίνει το Σύνταγμα καταφανώς, επέλεξε να προχωρήσει σε υπόγειες διαβουλεύσεις».

Για το debate

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται όπως ο διάβολος το λιβάνι να κάτσει σε μια ανοιχτή τηλεοπτική αντιπαράθεση», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας: «Το δίλημμα των εκλογών κατά τον κ. Μητσοτάκη είναι “Μητσοτάκης ή Τσίπρας”, αλλά το βάζει στα πόδια».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This