Φτερό με φτερό πιάστηκαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις βόλτες Μητσοτάκη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Μόνο ο Κώστας Μπίγαλης με το Boeing 747 του λείπουν από την παρέα...

Must Read

Από το ποιος έχει πιο μεγάλη βίλα, φτάσαμε στο ποιος πέταξε περισσότερο στα σύννεφα, καθώς το νέο… κοσκινάκι αυτή τη φορά είναι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και οι βόλτες που κάνει στους ελληνικούς αιθέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις προεκλογικές του περιοδείες.

Από νωρίς είχε ξεκινήσει ο σάλος, όταν εντοπίστηκε στην Κεφαλλονιά το κρατικό αεροπλάνο, με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Πόπη Τσαπανίδου να σπεύδουν να στηλιτεύσουν το γεγονός ότι τα χρήματα που «καίει» σε καύσιμα, είναι αυτά των Ελλήνων φορολογούμενων.

Ο Άκης Σκέρτσος επιστράτευσε την αλαζονεία και την προκλητικότητα για να απαντήσει «πρωθυπουργός είναι, ό,τι θέλει κάνει» και πως ουσιαστικά δεν έχει καμία διάθεση να κόψει τα σουλάτσα, για να έρθει σύντομα η αντιπολιτευτική… τόμπολα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και το Μαξίμου και λίγο αργότερα τα στοιχεία. Επτά είναι οι προεκλογικές βόλτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την ανακήρυξη των εκλογών!

Στη συνέντευξη που έδωσε αργότερα στο Star ο Πρωθυπουργός, όχι μόνο δεν δικαιολογήθηκε, αλλά έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και υποβαθμίζοντας το γεγονός της κατασπατάλησης χρημάτων των Ελλήνων φορολογούμενων. «Αν πρέπει να κάνεις μία μετακίνηση, δεν είμαστε υποψήφιοι, έχουμε και μία χώρα να κυβερνήσουμε. Ας αφήσουμε τις αστειότητες», είπε χαρακτηριστικά…

Βραδινός χαρτοπόλεμος

Η ΝΔ παρατηρώντας τη συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Νίκο Χατζηνικολάου, όπου υποστήριξε ότι δεν χρησιμοποίησε ποτέ το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε προεκλογική περίοδο, επανήλθε και με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «ρεκόρ ψέματος, υποκρισίας και λαϊκισμού», εξαπολύοντας επίθεση στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέροντας τις φορές που -κατά την Πειραιώς- ο κ.Τσίπρας βόλταρε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

  • Αναλυτικά:

«Ο κ. Τσίπρας συνελήφθη άλλη μια φορά ψευδόμενος. Προκειμένου να επιτεθεί ξανά στον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε προ ολίγου στη συνέντευξή του στον κ. Χατζηνικολάου ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός δεν χρησιμοποίησε ποτέ το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε προεκλογική περίοδο.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο ίδιος είχε χρησιμοποιήσει πολλές φορές το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να μεταβεί σε περιοχές της επικράτειας που είχε προεκλογικές ομιλίες ή να επιστρέψει στην Αθήνα από πόλεις όπου περιόδευε.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 14 Ιουνίου του 2019, στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε το κυβερνητικό αεροσκάφος για να πετάξει από την Μάλτα στη Ρόδο.
  • Στις 27 Ιουνίου του 2019, ο Αλέξης Τσίπρας είχε χρησιμοποιήσει ένα από τα κυβερνητικά αεροσκάφη για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα.
  • Ενώ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019, επιστρέφοντας στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες -όπου συμμετείχε σε εργασίες Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ως πρωθυπουργός- δεν προσγειώθηκε στη βάση της Ελευσίνας, αλλά κατευθύνθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου είχε προγραμματισμένη ομιλία σε προεκλογική εκδήλωση.

Είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός πολλές φορές είναι υποχρεωμένος να συνδυάσει τα κυβερνητικά καθήκοντα που απορρέουν από το αξίωμά του, με την συμμετοχή σε προεκλογικές εκδηλώσεις ως αρχηγός κόμματος. Αλλά αυτό που έκανε εκείνος ως πρωθυπουργός, είναι το ίδιο πράγμα για το οποίο καταγγέλλει σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Ουδείς ποτέ αμφισβήτησε ότι ο εκάστοτε πρωθυπουργός παραμένει πρωθυπουργός και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Κι ότι κάποιες φορές, πρέπει να συνδυάσει τα καθήκοντά του με την προεκλογική δραστηριότητα. Ποτέ μέχρι σήμερα, που ο κ. Τσίπρας σπάει και αυτό το ρεκόρ ψέματος, υποκρισίας και λαϊκισμού!».

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου δεν άργησε να έρθει, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «ιδιοκτησιακή αντίληψη», απαντώντας στις αιτιάσεις της ΝΔ ότι ο Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τη χώρα σαν «τσιφλίκι» του.

  • Αναλυτικά:

«Το ότι ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τη χώρα σαν να είναι τσιφλίκι του, αυτό είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες. Μπροστά στον πανικό της όμως από την κατακραυγή η ΝΔ καταφεύγει σε γελοιότητες. Εσκεμμένα μπερδεύουν πρωθυπουργικές αποστολές με τα ταξίδια αναψυχής.

Άλλο είναι τα επίσημα ταξίδια του κ. Τσίπρα ως πρωθυπουργού για να συμμετάσχει σε επίσημες διεθνείς Συνόδους σε Βρυξέλλες και Μάλτα και άλλο οι 7 μέχρι σήμερα προεκλογικές περιοδείες του κ. Μητσοτάκη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που έχει μετατρέψει σε ταξί και τα ταξίδια αστραπή με στρατιωτικό ελικόπτερο, στην Επίδαυρο για την παράσταση του γνωστού «θεατραθρώπου».

Η ιδιοκτησιακή αντίληψη του κ. Μητσοτάκη για την διακυβέρνηση της χώρας δεν κρύβεται. Ευτυχώς, στις 21 Μαΐου ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του θα είναι εκείνος που θα του δείξει την πόρτα της εξόδου από το Μέγαρο Μαξίμου».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This