Εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων

Μήπως, τελικά, ο Μητσοτάκης δεν έχει την εκλογική «άνεση» την οποία εμφανίζουν ορισμένες δημοσκοπήσεις;

Must Read

Ο παλαιοκομματισμός και η απόπειρα εξαγοράς ψήφων και συνειδήσεων είναι στρατηγικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη και του συστήματος εξουσίας που τον στηρίζει ή απλώς τον ανέχεται.

Είναι πιθανόν να έχουν τεθεί υπόψη του πρωθυπουργού στοιχεία για τις τάσεις του εκλογικού σώματος και τις προθέσεις συγκεκριμένων κοινωνικών και ηλικιακών ομάδων, όπως για παράδειγμα η νεολαία. Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης έχει επιδοθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε ένα άνευ προηγουμένου ρεσιτάλ παροχολογίας και υποσχέσεων της τελευταίας στιγμής. Ανακοίνωσε… χαρτζιλίκι 150 ευρώ κατ’ έτος για κάθε νέο που ενηλικιώνεται (το οποίο αποκαλεί «youth pass», λες και δεν υπάρχουν ελληνικές λέξεις για να το ονοματίσει).

Επιπλέον, υποσχέθηκε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για κατοικίες που ασφαλίζονται για το σύνολο του έτους για φυσικές καταστροφές, καθώς και αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους. Κι αφού όλα τα παραπάνω υποτίθεται ότι έχουν τύχει μελέτης και σχεδιασμού επί ικανό χρονικό διάστημα από το κυβερνητικό επιτελείο και κοστολογηθεί, τότε γιατί ο πρωθυπουργός θυμήθηκε να τα εξαγγείλει δύο εβδομάδες πριν από την Κυριακή των εκλογών;

Η αλήθεια για τα παραπάνω είναι ακριβώς αυτή που… φαίνεται. Η Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έχει την εκλογική «άνεση» την οποία εμφανίζουν ορισμένες δημοσκοπήσεις. Το κλίμα στην κοινωνία μας δεν είναι τόσο θετικό όσο ισχυρίζονται οι υπουργοί της κυβέρνησης και δείχνουν στο κοινό τους τα συστημικά ΜΜΕ. Για να έχει τέτοια φούρια να μοιράσει χρήμα ο κ. Μητσοτάκης πιθανότατα να υπάρχει πρόβλημα και στη συσπείρωση της εκλογικής βάσης του κόμματος και στο να πειστούν ψηφοφόροι της Ν.Δ. να φτάσουν μέχρι την κάλπη.

Πάντως, ο δρόμος της παροχολογίας είναι ολισθηρός και διατηρεί στο ακέραιο ένα από τα βασικά προβλήματα του ελληνικού πολιτικού βίου: τον παλαιοκομματισμό και την αντιμετώπιση των πολιτών σαν οικονομικές μονάδες έτοιμες προς εξαγορά. Αν η κοινωνία μας θέλει στ’ αλήθεια να κάνει βήματα μπροστά και να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της ηθικής και της οικονομικής κρίσης που μας ταλαιπωρεί, τότε πρέπει να δείξει έμπρακτα την απόρριψη των προαναφερθεισών μεθόδων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This