«Μπούμερανγκ» τα fake news του Σκέρτσου

Ο υπουργός Επικρατείας και νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος  αναδείχτηκε πρωταθλητής της διασποράς ψευδών ειδήσεων

Must Read

Σάλος έχει ξεσπάσει με τα fake news του Ακη Σκέρτσου, τα οποία υιοθέτησε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με την κοστολόγηση του προγράμματος που παρουσίασε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη να αναγκάζεται να παραδεχτεί το «γαλάζιο» ψέμα.

Ολα άρχισαν όταν ο υπουργός Επικρατείας και νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος ισχυρίστηκε πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κοστολόγησε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και υπολόγισε πως κοστίζει 83 δισ. ευρώ σε μια τετραετία, δηλαδή περίπου 20-21 δισ. ευρώ τον χρόνο. Ο ίδιος παρουσίασε από τηλεοπτικού άμβωνος και σχετικό αποδεικτικό έγγραφο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν θα έρθει ο κύριος Τσίπρας ή κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, να του το δείξετε αυτό. Είναι η κοστολόγηση μέτρο μέτρο γι’ αυτά που έχει υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν να μην έχει μάθει τίποτα».

Αμέσως αντέδρασε με σφοδρότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ψεύδη, καθώς, όπως σημείωσε, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει την αρμοδιότητα να κοστολογεί τα προγράμματα των κομμάτων, παρά μόνο να καταρτίζει τον Προϋπολογισμό, τον απολογισμό και τον ισολογισμό του κράτους.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, το ψέμα αποκαλύφθηκε από τον ίδιο τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως το ΓΛΚ ουδέποτε κοστολόγησε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κοστολόγηση βασίζεται σε στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού, που συλλέχθηκαν από διαφορετικές υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και συγκεντρώθηκαν και παρουσιάστηκαν σε ενιαίο πίνακα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους» ανέφερε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Αυτό σημαίνει στην πράξη πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το οποίο να κοστολογεί το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ότι κάποια «γαλάζια» στελέχη συγκέντρωσαν στοιχεία από πράγματι επίσημες πηγές, υπολόγισαν το κόστος της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και τα έδωσαν στον Ακη Σκέρτσο, ο οποίος πλέον στέφεται πρωταθλητής των fake news στη Νέα Δημοκρατία!

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This