Google: Πρώτος και με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ στις online διαφημίσεις

Must Read

O ΣΥΡΙΖΑ νικά κατά κράτος τη Νέα Δημοκρατία στις εμφανίσεις των διαφημίσεων του που προβάλλονται μέσω της Google, στην πρώτη φάση της επίσημης εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ειδικότερα, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Google, τα οποία καταγράφει και δημοσιεύει η ίδια η εταιρεία για λόγους διαφάνειας (Google transparency reports), από τις 23 Απριλίου, μία ημέρα μετά την έκδοση και θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, μέχρι και την Παρασκευή 5 Μαΐου, οι διαφημίσεις του ΣΥΡΙΖΑ είχαν περίπου 54 εκατομμύρια εμφανίσεις (μέσες τιμές). Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι προεκλογικές διαφημίσεις της ΝΔ κατέγραψαν περίπου 15 εκατομμύρια εμφανίσεις, ως προς τις μέσες τιμές τους.

Ενδεικτικό της διαφοράς στην ορατότητα των διαφημίσεων μεταξύ των δύο κομμάτων, είναι ότι η πιο δημοφιλής διαφήμιση που πρόβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε την εν λόγω περίοδο στο εύρος εμφανίσεων, 8 εκ. – 9 εκ. και η δεύτερη στο εύρος 3 εκ. – 3,5 εκ. Στον αντίποδα η πιο δημοφιλής διαφήμιση της ΝΔ ως προς το εύρος εμφανίσεων κινήθηκε μεταξύ 1,5 εκ. – 1,75 εκ. και η δεύτερη μεταξύ 1,25 εκ. – 1,5 εκ. εμφανίσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά ορατότητας δεν οφείλεται στον αριθμό των διαφημίσεων που έχει προωθήσει, μέχρι στιγμής, το κάθε κόμμα μέσω της Google. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τα στοιχεία της Google, το καθένα από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα κατέβαλε χρηματικά ποσά για λίγο περισσότερες από 100 διαφημίσεις.

Οσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, το τρίτο κόμμα με βάση τις δημοσκοπήσεις,  οι αναφορές διαφάνειας του Google δεν περιλαμβάνουν στοιχεία για αυτό. Υπάρχουν, πάντως, διαφημίσεις του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη στην Google, ωστόσο, όλες οι καταχωρίσεις αφορούν την περίοδο πριν από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.

Οι καταχωρίσεις των πολιτικών αρχηγών σε Facebook και Instagram

Τα κόμματα διασταυρώνουν τα ξίφη τους και στις ψηφιακές πλατφόρμες του Facebook και του Instagram, με τα αντίστοιχα στοιχεία για τη διαφάνεια που δίνει στη δημοσιότητα η Meta, να δείχνουν πως η ΝΔ κατέβαλε χρήματα στην πρώτη φάση της προεκλογικής εκστρατείας για 31 πολιτικές διαφημίσεις στο Facebook και 43 στο Instagram, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν κοινό περιεχόμενο. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταχώρισε από 14 διαφημίσεις στις δύο πλατφόρμες.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβαλε χρήματα για 23 διαφημίσεις στο Facebook και 21 στο Instagram, ως επί τω πλείστον με κοινό περιεχόμενο ενώ ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας καταχώρισε 41 διαφημίσεις στο Facebook και 24 στο Instagram.

Στοιχεία για το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής δεν αναγράφονται ούτε στα transparency reports της Meta. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ο Νίκος Ανδρουλάκης καταχώρισε στην εν λόγω περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας 8 διαφημίσεις στο Facebook και 6 στο Instagram.

Σημειώνεται πως, με βάση τα εν λόγω στοιχεία, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν καταβάλει μέχρι στιγμής περίπου 18.500 ευρώ περισσότερα (μέσες τιμές) από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διαφημίσεις στο Facebook και το Instagram.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This