Debate: Η άφιξη των πολιτικών αρχηγών και οι πρώτες δηλώσεις

Στο Ραδιομέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί για την τηλεμαχία

Must Read

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για το debate ενόψει εκλογών έφτασαν οι αρχηγοί των 6 κομμάτων.

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος, έφτασε πρώτος ενώ ακολούθησαν ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ο Αλέξης Τσίπρας και τελευταίος ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Δυστυχώς η σημερινή τηλεμαχία έγινε τηλεπαράλληλος διάλογος. Είχαμε πει από την αρχή ότι θέλουμε ελεύθερες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους» δήλωσε κατά την άφιξή του ο Κυριάκος Βελόπουλος.



Από πλευράς του ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε: «Ελπίζω να αναδειχθούν σοβαρά ζητήματα, η συνέχεια επί της οθόνης» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, ενώ πρόσθεσε ότι το πλαίσιο του debate «Eίναι απαράδεκτο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πληροφορήσουμε τον κόσμο για τις θέσεις των κομμάτων». «Ελπίζω να αναδειχθούν σοβαρά ζητήματα. Το πλαίσιο είναι απαράδεκτο, αλλά μέσα σε αυτό θα πρέπει να κινηθούμε και να πληροφορήσουμε τον κόσμο για τις θέσεις των κομμάτων μας», κατέληξε ο ίδιος.



«Τόσες πολλές κάμερες… μια συζήτηση θα κανουμε προεκλογικά, σε καλο κλίμα!» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας που εμφανίστηκε με γραβάτα: «Φοράω γραβάτες, είναι και βράδυ, να είμαστε και λιγο σουλουπωμένοι!» απάντησε σε σχόλιο δημοσιογράφου.



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Εύχομαι να έχουμε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση και κυρίως να μιλήσουμε για το μέλλον της πατρίδας μας. Για το πως θα ενισχύσουμε τα εισοδήματα. Για το πως θα αυξήσουμε μισθούς, πως θα μειώσουμε την ανεργία. Πως θα αποκτήσουμε ένα καλύτερο ΕΣΥ. Πως θα θωρακίσουμε την πατρίδα απέναντι στις μεγάλες εξωτερικές απειλές. Και θέλω να πιστεύω ότι οι πολίτες θα πάρουν τις απαντήσεις που περιμένουν από μία τέτοια συζήτηση παρά το αυστηρό πλαίσιο που δυστυχώς διέπει πάντα τέτοιου είδους οργανωμένες συζητήσεις».



Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Είναι κρίμα που τόσα χρόνια δεν έχει γίνει ντιμπέιτ και θα γίνει σήμερα για πρώτη φορά από το 2015» είπε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Ελπίζω ο ελληνικός λαός, έστω και με παράλληλες τοποθετήσεις να βγάλει συμπεράσματα».




Σε δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Ο ελληνικός λαός αποφασίζει 21 Μαΐου για τις αναγκαίες αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας. Εμείς έχουμε καταθέσει ένα πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών που δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι αδιανόητο μετά από 15 χρόνια οικονομικής κρίσης να συνεχίζουν χιλιάδες νέοι άνθρωποι να φεύγουν στο εξωτερικό και βέβαια να καλπάζουν οι ανισότητες. Η χώρα χρειάζεται ισχυρό κοινωνικό κράτος και βιώσιμη ανάπτυξη πολλών και καλών θέσεων εργασίας και όχι την ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη των 400-500 ευρώ που απλά διαιρεί δια δύο παλιές θέσεις εργασίας. Εμείς θέλουμε ανάπτυξη με εξωστρέφεια και όχι η χώρα να γίνει ένα γιγάντιο ξενοδοχείο ή real estate που δεν οδηγούν πουθενά. Βιώσιμη ανταγωνιστική οικονομία με εξωστρέφεια και ισχυρές εξαγωγές. Αυτό είναι το μέλλον της ισχυρής Ελλάδας. Αυτό είναι το μέλλον της Ελλάδας της εθνικής αξιοπρέπειας».



Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This