Έλενα Κουντουρά: Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα πει «Ως εδώ!»

Must Read

Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα πει «Ως εδώ!» και θα επιλέξει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, δίνοντας ισχυρή εντολή για πολιτική αλλαγή και προοδευτική διακυβέρνηση. Η σημερινή κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να σωθεί, καταφεύγει στον εκφοβισμό των ψηφοφόρων, σε ένα τοξικό προεκλογικό κλίμα, διαστρεβλώνοντας τα πραγματικά γεγονότα και στρέφοντας τη δημόσια συζήτηση σε ανύπαρκτα διακυβεύματα, όπως η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ και σενάρια για τοπικά νομίσματα.

Αποφεύγει να φέρει προς συζήτηση τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων, διότι γνωρίζει ότι φέρει βαριά ευθύνη για τη φτώχεια που βιώνουμε, την αύξηση του κόστους ζωής, την ακρίβεια, τους μισθούς, που τελειώνουν στα μισά του μήνα, την εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας και των υποδομών – μεταφορών, την υπονόμευση του κράτος δικαίου και την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης.

Η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί –με θεμιτά και αθέμιτα μέσα– να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους:

Υπόσχεται τα τέσσερα τελευταία χρόνια την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Πέτυχε όμως να αυξήσει το δημόσιο χρέος κατά 50 δισ., το ιδιωτικό χρέος κατά 40 δισ. και να αυξήσει κατά δέκα φορές το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, δηλαδή να καταστρέψει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Πανηγυρίζει την αύξηση του κατώτατου μισθού και υπόσχεται ευρωπαϊκούς μισθούς στους Έλληνες. Όταν ο ΟΟΣΑ ανακοινώνει ότι ο πραγματικός μισθός στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 7,5% το 2022.

Έταξε πως θα μειώσει φόρους, αλλά κατάφερε να επιβάλει επιπλέον 4,5 δισ. άδικους έμμεσους φόρους, επιβαρύνοντας δυσανάλογα τη μεσαία τάξη, που σιγά σιγά εξαφανίζεται.

Κορόιδεψε τους συνταξιούχους για τη 13η σύνταξη.

Άφησε απροστάτευτη την πρώτη κατοικία, ανοίγοντας τον δρόμο για 700.000 πλειστηριασμούς.

Μοίρασε 10 δισ. σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς.

Απαξίωσε τα εργασιακά δικαιώματα και νομοθέτησε απλήρωτες υπερωρίες.

Υποσχέθηκε να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά τις απέκλεισε από τα ευρωπαϊκά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, προς όφελος των λίγων και ισχυρών, που απολαμβάνουν και τα υπερκέρδη της κρίσης.

Κατάφερε να έχουμε την πρωτιά στην πιο ακριβή βενζίνη και το πιο ακριβό ρεύμα σε όλη την Ευρώπη και κατρακύλησε τη χώρα στην ελευθερία του Τύπου παγκοσμίως από τη θέση 65 το 2019 στη θέση 107 το 2023, χαμηλότερα ακόμα και από την Ουγγαρία του Όρμπαν.

Έστησε μηχανισμό υποκλοπών στην ΕΥΠ και με παράνομα λογισμικά παρακολουθούσε το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, τους πολιτικούς του αντιπάλους και τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ένα σκάνδαλο που μας διασύρει στην Ευρώπη και το οποίο αναγκάστηκε να διερευνήσει το Ευρωκοινοβούλιο, για να καταλήξει στο πόρισμα-κόλαφο της Επιτροπής PEGA για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχάσουμε την πρόσφατη τραγωδία στα Τέμπη, όπου χάθηκαν άδικα 57 συμπολίτες μας και εκατοντάδες τραυματίστηκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο από τη σημερινή κυβέρνηση σιδηροδρομικό δίκτυο, για την ασφάλεια του οποίου οι εργαζόμενοι, αλλά ακόμα και η Κομισιόν έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου.

Οι πολιτικές του Αλέξη Τσίπρα έχουν πυρήνα τον άνθρωπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα σχηματίσει κυβέρνηση με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και θα φέρει τη Δικαιοσύνη παντού, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Το «Συμβόλαιο Αλλαγής» που προτείνουμε στους πολίτες θα φέρει πραγματική αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη.

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών, να φέρει σταθερότητα και ανάπτυξη. Οι κυβερνήσεις του παρελθόντος χρεοκόπησαν και φτωχοποίησαν την Ελλάδα και την παρέδωσαν το 2015 με άδεια ταμεία και με ανελαστικές μνημονιακές δεσμεύσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας και αποδεδειγμένα κατάφερε το 2018 να βγάλει την Ελλάδα από τα Μνημόνια και, κάτω από σκληρές πιέσεις και αυστηρή εποπτεία, ρύθμισε τα χρέη, έφερε συνεχόμενη ανάπτυξη και άφησε απόθεμα 37 δισ. ευρώ από τις θυσίες του ελληνικού λαού και μια χώρα οχυρωμένη κοινωνικά και οικονομικά και έτοιμη να αντιμετωπίσει τις πρωτόγνωρες προκλήσεις των τελευταίων ετών.

Στις 21 Μαΐου ζητάμε από τον ελληνικό λαό να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δίνοντάς του την ευκαιρία να σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση με ισχυρή εντολή, για να κυβερνήσουμε για πρώτη φορά με βάση το πρόγραμμά μας –χωρίς δεσμεύσεις και εποπτείες– και να φέρουμε πραγματική ανάπτυξη και πρόοδο στην πατρίδα μας, ελπίδα και προοπτική στη νέα γενιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This