Το απόλυτο κακό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η κυβέρνηση ειδικού σκοπού

Ο Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως αν σχηματιστεί «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» η χώρα θα παραλύσει - Αντιπαράθεση Σκέρτσου-Τσαπανίδου

Must Read

Λίγα 24ώρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, παρουσιάζοντας σαν το απόλυτο κακό μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, αλλά και τον εαυτό του ως… θύμα επιθέσεων της αντιπολίτευσης.

«Επι 7 χρόνια ο κ. Τσίπρας με έχει στοχοποιήσει προσωπικά εμένα και την οικογένειά μου. Έφτασε σε νέα επίπεδα μαύρης προπαγάνδας. Όποιος θέλει να μιλήσει για το μέλλον δεν σπαταλά πολύτιμο χρόνο για να μιλά κατά του αντιπάλου του. Εμείς δεν βγάλαμε κανένα αρνητικό σποτ. Προτιμώ να μιλώ για το πρόγραμμά μου, για την επόμενη τετραετία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού ανέφερε: «Λίγο πριν το τέλος της προεκλογικής περιόδου έπεσαν οι μάσκες. Όταν μιλούσα για κυβέρνηση ηττημένων αυτό εννοούσα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η κυβέρνηση των ηττημένων θα ήταν και κυβέρνηση των απελπισμένων. Αναρωτιέμαι αν αυτή η κυβέρνηση θα παρέμβαινε και στη δικαιοσύνη. Μπορεί να ζητήσει ό,τι θέλει, αρκεί να έχει την πλειοψηφία. Αυτό που δεν έχει δικαίωμα να κάνει είναι να παίξει τη χώρα στα ζάρια. Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού είναι κυβέρνηση παράλυσης, ο ορισμός της ακυβερνησίας. Ή μήπως για να βάλουν κάποιους φυλακή. Θυμίζω τι είπε ο κ. Πολάκης. Τα λέω και για τον κ. Ανδρουλάκη. Να σκεφτούν κάποιοι μήπως ψηφίζοντας Ανδρουλάκης τους προκύψει Τσίπρας από την πίσω πόρτα. Το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει κυβέρνηση. Ένας τρόπος υπάρχει να αποτραπούν τα σενάρια καταστροφής, να είναι ισχυρή η ΝΔ στην κάλπη της Κυριακής 21 Μαΐου».

Mιλώντας για τις δηλώσεις Ερντογάν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σχολίασε: «Δεν μπορώ να κάνω τοποθέτηση για το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών. Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει προβάδισμα. Είμαι ο πρώτος που θα τείνει χείρα φιλία στην Τουρκία για να συζητήσουμε τη μια και μόνη διαφορά μας, αυτή των θαλασσίων ζωνών, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης δήλωσε πως «για Πρέσπες του Αιγαίου θα πρέπει να μιλήσουν άλλοι. Εγώ διαχειρίστηκα αποτελεσματικά μια εξαιρετικά επιθετική Τουρκία. Γνωρίζουμε πώς μπορούμε να διαχειριστούμε την Τουρκία και σε περίπτωση που επιστρέψει σε λογική αναθεωρητισμού. Οι εκλογές έχουν και γεωπολιτική διάσταση. Χρειάζεται ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση στην πατρίδα μας».

Στο ερώτημα τι θα γίνει αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Εδώ δεν έχουμε κάνει καλά καλά τις πρώτες εκλογές. Αν η ΝΔ είναι πολύ ισχυρή, πρώτη και με διαφορά, τότε πιστεύω ότι τα πράγματα θα βρουν τη θέση τους και η χώρα θα κυβερνηθεί την επόμενη τετραετία με σταθερότητα. Έχω πολύ μεγάλη δυσκολία να συνεργαστώ με τον κ. Ανδρουλάκη. Θεωρώ ότι μία τέτοια κυβέρνηση δύο κομμάτων θα ήταν ασταθής κυβέρνηση που δεν θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του τόπου».

Και συμπλήρωσε πως «αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είμαστε καθαροί νικητές. Τι θα γίνει τη Δευτέρα θα το δείτε. Εμείς με τους ψηφοφόρους που είναι κοντά στο ΠΑΣΟΚ συναντηθήκαμε πολλές φορές. Ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ δεν βλέπει το ποτήρι τελείως άδειο και θρυμματισμένο όπως το βλέπει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ανδρουλάκης. Υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι των πολιτών που λένε ότι θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και δεν έχουν κακή γνώμη ούτε για εμένα, ούτε για την κυβέρνησή μας».

Aντιπαράθεση Σκέρτσου-Τσαπανίδου

Την αντίδραση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου προκάλεσαν οι δηλώσεις του του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου για την διακαναλική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο.

«Ο κ. Σκέρτσος μάλλον θα παρακολούθησε άλλη συνέντευξη» σχολίασε η Πόπη Τσαπανίδου και πρόσθεσε: «Έκτος και αν το γαρ πολύ του πανικού γεννά παραφροσύνη».

«Τώρα εφευρίσκει και μια βραχύβια κυβέρνηση ειδικού σκοπού»

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο Σκέρτσος υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «μετά από την κυβέρνηση ηττημένων και την κυβέρνηση ανοχής, τώρα εφευρίσκει και μια βραχύβια κυβέρνηση ειδικού σκοπού».

«Ο κ. Τσίπρας πιστοποιεί αμετάκλητα ότι τον ενδιαφέρει διψασμένα, αποκλειστικά και μόνο η εξουσία και όχι η ευημερία του ελληνικού λαού» ανέφερε στη δήλωσή του ο Σκέρτσος και πρόσθεσε:

«Σε ερώτηση που δέχθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, πρόσθεσε ακόμη μία στις πολλαπλές εναλλακτικές διακυβέρνησης που έχει κατά καιρούς αναφέρει και οδηγούν σε παραλυσία και αστάθεια. Μετά, δηλαδή, από την κυβέρνηση ηττημένων και την κυβέρνηση ανοχής, τώρα εφευρίσκει και μια βραχύβια κυβέρνηση ειδικού σκοπού» δήλωσε και υποστήριξε στη συνέχεια:

«Μας λέει, δηλαδή, ότι σε μια εποχή μεγάλων διεθνών κρίσεων, εθνικών προκλήσεων και αδήριτης ανάγκης για σταθερότητα και ισχυρή ηγεσία είναι ανοιχτός σε οποιοδήποτε εκτρωματικό σχέδιο διακυβέρνησης εξυπηρετεί τις τυφλές του επιδιώξεις. Το 2023 δεν είναι 2015. Οι πολίτες δεν θα τον ακολουθήσουν διότι δεν θέλουν να ζήσουν μια “δεύτερη φορά στη συμφορά”. Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι η καλύτερη απάντηση στους άφρονες τυχοδιωκτισμούς».

Δείτε επίσης:

Τσίπρας: Άλτερ έγκο του Μητσοτάκη ο Βαρουφάκης στην προεκλογική περίοδο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This