Τσίπρας για Κατρούγκαλο: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο»

Πυρά κατά Μητσοτάκη για τα Τέμπη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Στην αποπομπή του Γιώργου Κατρούγκαλου, μετά από τις δηλώσεις του για τις ασφαλιστικές εισφορές που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων και προκάλεσαν την οργή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε με έμμεσο τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας από την ομιλία του στην Πλατεία Συντάγματος, λίγο πριν τις εκλογές του 2023.

«Το Συμβόλαιο της αλλαγής, που ζητάμε από τον λαό να επικυρώσει, μας δεσμεύει όλους κατά γράμμα. Δεν θα επιτρέψω και δε θα επιτρέψουμε σε κανένα και σε καμία, να παρεκκλίνει ούτε γραμμή από αυτό το Συμβόλαιο. Είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα», είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε: «Και το Συμβόλαιο αυτό είναι ταυτόχρονα και συμβόλαιο ανάσας. Όχι μόνο για τους αδύναμους αλλά και για τη μεσαία τάξη. Έχουμε ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε και να δώσουμε ανάσες, ειδικά στη μεσαία τάξη, που φορτώθηκε υπέρμετρα και άδικα όλα τα βάρη των μνημονίων. Και εξαπατήθηκε βάναυσα από τον κύριο Μητσοτάκη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα Τέμπη που προκάλεσαν την οργή των οικογενειών των θυμάτων, τόνισε: «Αν ένα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του κ. Μητσοτάκη αυτά τα 4 χρόνια, αυτό είναι ότι δε νοιάζεται. Δείχνει να μη νιώθει τα συναισθήματα και τις αγωνίες των ανθρώπων. Δε νοιάζεται για την αλήθεια, για τη δικαιοσύνη, για το φιλότιμο, ακόμα και για τις ζωές των ανθρώπων. Αλλά αυτό που έγινε με την τραγωδία των Τεμπών, ομολογώ ότι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τέτοια συναισθηματική αδιαφορία, τέτοιο κυνισμό, τέτοια αναισθησία δε μπορούσαμε να φανταστούμε. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην τραγωδία και στα αίτιά της», πρόσθεσε και αναφέρθηκε στις προειδοποιήσεις των εργαζομένων:

«Είχαμε προειδοποιήσει στη Βουλή αλλά δίχως ντροπή, μας εγκαλούσε ο υπουργός των Τεμπών ότι πρέπει να ντρεπόμαστε. Είχαν προειδοποιήσει οι εργαζόμενοι, αλλά δίχως ντροπή εισέπρατταν αντί για απάντηση εξώδικα και διώξεις. Δεν αναφέρομαι μόνο στο μοιραίο ραντεβού που έδωσαν στα Τέμπη το επιτελικό τους κράτος, ο κομματισμός, το ρουσφέτι, η διάλυση του ΟΣΕ, η αδιαφορία και η ανεπάρκεια. Δεν αναφέρομαι μόνο στην προσπάθεια συγκάλυψης. Στη δειλία να τα φορτώσει όλα σε ανθρώπινο λάθος. Στο σταθμάρχη δηλαδή που οι ίδιοι με ρουσφέτι διόρισαν. Στο μαύρο θέατρο που έστησαν».

«Με τον υπουργό να επιδεικνύει μια σάπια κονσόλα για τηλεδιοίκηση. Και με τον Καραμανλή των Τεμπών να παραιτείται, για να επανέλθει σε μερικές μέρες σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Αναφέρομαι κυρίως στην προσβολή του κυρίου Μητσοτάκη στους συγγενείς των παιδιών που χάθηκαν. Στην περιφρόνηση του πένθους. Μέγιστη και ασυγχώρητη ασέβεια στις παραδόσεις του λαού μας. Που χαρακτήρισε εργαλειοποίηση, τον δικαστικό αγώνα των συγγενών των θυμάτων για να βρούνε δικαίωση τα αδικοχαμένα παιδιά τους και τους κούνησε το δάχτυλο: “Δεν δικαιολογεί ο θυμός τους τέτοιου είδους συμπεριφορές” τους είπε. Τέτοιου είδους συμπεριφορές! Στους χαροκαμένους γονείς. Τι όμως μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοιου είδους συμπεριφορά προς τους συγγενείς των θυμάτων, όχι από ένα πρωθυπουργό;» διερωτήθηκε. «Αλλά από έναν άνθρωπο; Πώς αλήθεια μετά από αυτό να εμπιστευτεί κανείς τη ζωή του σε αυτόν τον άνθρωπο για άλλα 4 χρόνια;».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This