Πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς

Στη 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο - Ποιοι προκρίνονται για Υπουργοί

Must Read

Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα είναι ο Πρωθυπουργός της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης που θα αναλάβει μέχρι τις δεύτερες εκλογές.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί σήμερα στη 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ιωάννη Σαρμά, για να του αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές. Από τη στιγμή που μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν προέκυψε κυβέρνηση, και δεν υπήρξε συμφωνία ούτε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, το Σύνταγμα προβλέπει πως θα οριστεί Υπηρεσιακή Κυβέρνηση μέχρι τις 25 Ιουνίου που όλα δείχνουν πως θα γίνουν οι δεύτερες εκλογές.

 






Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν προτάσεις και για τα υπουργεία Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Πολιτικής Προστασίας. Για το Υπουργείο Άμυνας προκρίνεται ο Πρέσβης επί Τιμή Παύλος Αποστολίδης. Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος είναι και ο προηγούμενος Αρχηγός του ΓΕΣ. Για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο Ευάγγελος Τουρνάς, ο οποίος τώρα είναι υφυπουργός στο συγκεκριμένο Υπουργείο και έχει διατελέσει και αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. 

Διαβάστε ακόμα:

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο: Κράτησε μόλις 30 λεπτά!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This