Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Τα επικρατέστερα ονόματα για τα υπουργεία-«κλειδιά»

Τα επικρατέστερα ονόματα για τα υπουργεία

Must Read

Με το «σταγονόμετρο» δίνονται οι πληροφορίες για τη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σήμερα, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς έλαβε την εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και αναμένεται να ορκιστεί την Πέμπτη, ενώ η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης αναμένεται να γίνει την Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα υπουργεία-«κλειδιά», όπως το υπ. Εξωτερικών, το υπ. Εθνικής Άμυνας, το υπ. Υγείας, το υπ. Παιδείας κ.α.

Υπουργείο Εξωτερικών: Το επικρατέστερο όνομα για το υπουργείο Εξωτερικών είναι αυτού του πρέσβη Βασίλη Κασκαρέλη, ο οποίος υπήρξε μέλος της Ελληνικής Διπλωματικής Υπηρεσίας από το 1974. Έχει εμπειρία του συνόλου των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων ζητημάτων, καθώς και των διατλαντικών σχέσεων..

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Για το χαρτοφυλάκιο του υπ. Εθνικής Άμυνας ακούγεται το Παύλου Αποστολίδη, διπλωμάτη και πρώην διοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος έχει διατελέσει υπηρεσιακός υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου. Ο Π. Αποστολίδης ήταν ο επικεφαλής της ομάδας των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία από το 2010.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης αναμένεται να αναλάβει υπηρεσιακός υπουργός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Υπουργείο Υγείας: Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ και Εντατικολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Υγείας.

Υπουργείο Παιδείας: Ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ Χρήστος Κίττας πρόκειται να αναλάβει σύμφωνα με πληροφορίες, το υπ. Παιδείας μέχρι τις εκλογές. Σημειώνεται ότι ο κ. Κίττσας διατέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Υγείας το 2012.

Η ορκωμοσία των βουλευτών θα γίνει την Κυριακή 29 Μαΐου και αμέσως την επόμενη μέρα, η εθνική αντιπροσωπεία θα κληθεί να εκλέξει πρόεδρο της Βουλής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κώστας Τασούλας αναμένεται να εκλεγεί ξανά.

Στη συνέχεια, το νέο Προεδρικό Διάταγμα θα εκδοθεί και θα θυροκολληθεί στη στο Κοινοβούλιο για την εκ νέου διάλυση της Βουλής και τον επίσημο προσδιορισμό της ημέρας των εκλογών, η οποία όπως έχει αποφασιστεί θα είναι η 25η Ιουνίου.




Δείτε επίσης:

Εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης έλαβε ο Ιωάννης Σαρμάς: «Είναι συνταγματική υποχρέωση και καθήκον μου»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This