Συνεδρίαση ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Γκρίνια και εσωκομματικές διαφωνίες μετά τη βαριά ήττα

Άρχισαν οι «φωνές» στην Κουμουνδούρου που αμφισβητούν την ηγεσία του κόμματος

Must Read

Συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη 25/05 η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο «Athenaeum InterContinental Athens Hotel».

 






Η συνεδρίαση θα ανοίξει στις 17:00 με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να αποτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Σε πρώτο πλάνο μπαίνει η αναδιάταξη των δυνάμεων, οι αλλαγές αλλά και η χάραξη στρατηγικής εν όψει των νέων εκλογών. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολιτικό κεφάλαιο» απαντάνε κορυφαία στελέχη του κόμματος, στο ερώτημα για το αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας μετά τις εκλογές. Υπάρχουν ωστόσο και φωνές που σημειώνουν ότι όλα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι.

 


 

«Εμετικές οι δηλώσεις Παπαδημούλη»

Αυξάνονται οι εσωκομματικές «αναταράξεις» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Την εσωκομματική κρίση που επικρατεί στην Κουμουνδούρου μετά τις εκλογές της 25ης Μαΐου ήρθε να γιγαντώσει η σύγκρουση ανάμεσα στον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη και την εκλεγμένη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, με την τελευταία να επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον του πάλαι ποτέ συνοδοιπόρου της στην «Ανανεωτική Πτέρυγα» του Συνασπισμού.

Η Ρένα Δούρου εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση εναντίον του Δημήτρη Παπαδημούλη, με αφορμή τα όσα είπε ο τελευταίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, όπου ζήτησε να βγουν μπροστά τα στελέχη της νεότερης γενιάς. Η παρέμβαση αυτή θεωρήθηκε από τη Ρένα Δούρου, ως ευθεία αμφισβήτηση του Αλέξη Τσίπρα από την πλευρά του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Εγώ ξαφνιάστηκα. Ο κ. Παπαδημούλης εδώ και πολύ καιρό θορυβωδώς είπε ότι δεν συμμετέχει και όντως δεν συμμετέχει στα συλλογικά όργανα και προτίμησε τον τηλεοπτικό χρόνο για να υποδείξει στα συλλογικά όργανα και στον Αλέξη Τσίπρα τι πρέπει να κάνει. Αυτά δεν τιμούν ούτε την πορεία του ούτε το γεγονός ότι ο κόσμος τον έχει τιμήσει και τον έχει στείλει στην Ευρωβουλή αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια θα τα πούμε και αυτά», σημείωσε αρχικά η εκλεγμένη βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μάλιστα, συνέχισε την επίθεση χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις Παπαδημούλη «στην καλύτερη περίπτωση αηδιαστικές», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδέχεται να έχει άλλα πολιτικά σχέδια. «Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή στο μέσο της μάχης και στο μέσο μιας δύσκολης μάχης που έχουμε ένα διπλό μέτωπο όχι στενά για το κόμμα αλλά για τον τόπο, δηλαδή να σταθούμε δυνατό ανάχωμα στην παντοδυναμία και την αλαζονεία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και να μην κάνουμε το χατίρι όσων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ να δουν τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρεται να μπαίνουν κάποιοι σε ονοματολογία», συμπλήρωσε η Ρένα Δούρου.

 




Διαβάστε ακόμα: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This