Επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο η Εύα Καϊλή

Must Read

Να επιστρέψει στο Ευρωκοινοβούλιο μπορεί από σήμερα η Εύα Καϊλή, η οποία αφέθηκε ελεύθερη μετά από την εμπλοκή της στο σκάνδαλο του Qatargate.

Μάλιστα σε δήλωσή τους, οι δικηγόροι της Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μέρι αναφέρουν ότι η Καϊλή, είναι ελεύθερη από σήμερα «να ασκήσει πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την ιδιότητά της ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από σήμερα, με την Εντολή του Ερευνητή Δικαστή Μισέλ Κλάις και τη συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Ανακριτή, Ραφαέλ Μαλανίνι, η κα Εύα Καϊλή είναι ελεύθερη να εξέλθει από την οικία της και να ασκήσει πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της, που εκπορεύονται από την ιδιότητά της ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η περιοριστική συνθήκη της απαγόρευσης εξόδου από το Βέλγιο, που επιβλήθηκε, δεν την ενοχλεί, καθώς η κα Καϊλή θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνον κατόπιν της δικαστικής αθώωσής της. Τα πειστήρια που τεκμηριώνουν την αθωότητά της αυξάνονται κάθε μέρα».




«Μετά από έξι μήνες σήμερα η Εύα Καϊλή είναι ελεύθερη και μπορεί να βγει από το σπίτι της» είπε σε δηλώσεις του ο εκ των συνηγόρων της ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μετά από την παράδοση του ηλεκτρονικού βραχιολιού που έφερε η μετά την αποφυλάκισης της η κατηγορουμένη ευρωβουλευτής.

«Σήμερα η κ. Καιλή επιστρέφει στην καθημερινότητα της» ανέφερε νωρίτερα ο Μιχάλης  Δημητρακόπουλος λέγοντας πως η εντολέας του πλέον μπορεί να πάει βόλτα με την κόρη της ή να πάει στο σούπερ μάρκετ. Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφερόμενος στην υπόθεση που βαρύνει την κ. Καϊλή επανέλαβε πως η εντολέας του δηλώνει αθώα, ενώ ανέφερε πως στην φαρέτρα τους έχουν προστεθεί στοιχεία που αποδεικνύουν πως η ευρωβουλευτής δεν εμπλέκεται σε όσα καταλογίζονται στην δικογραφία των βελγικών αρχών.




Υπενθυμίζεται ότι η ευρωβουλευτής συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου 2022 για την υπόθεση διαφοράς στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και παρέμεινε στην φυλακή ως τις 14 Απριλίου 2023, οπότε αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Με απόφαση της η Εισαγγελία των Βρυξελλών έκρινε πως στην ευρωβουλευτή πρέπει να επιβληθούν περιοριστικοί όροι μεταξύ των οποίων η απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο χωρίς άδεια από τις δικαστικές αρχές και η παραμονή της στην δηλωθείσα οικία κατοικίας της στις Βρυξέλλες. Παράλληλα της απαγορεύει να έρθει σε κάθε μορφής επαφή με όλα τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση που βρίσκεται υπό έρευνα. Οι όροι αυτοί τέθηκαν σε ισχύ από χθες 25 Μαΐου και θα λήξουν στις 25 Αυγούστου 2023, εκτός εάν αποφασιστεί η παράταση ή η τροποποίησή τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This