Ο Ράμα «χορεύει» τσάμικο την Αθήνα!

Η Ελλάδα παρακολουθεί «αποσβολωμένη» τα παιχνίδια του Αλβανού πρωθυπουργού με την υπόθεση προφυλάκισης του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη

Must Read

Η προφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη συνεχίζεται, όπως αποφάσισε το αποκαλούμενο και απολύτως διεφθαρμένο και εξαρτημένο από την εκάστοτε κυβέρνηση «Ειδικό Δικαστήριο Πάταξης της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος» της Αλβανίας.

  • Από τον Νίκο Σταυρουλάκι

Παράλληλα, συνεχίζεται η «φυλάκιση» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Μητέρα Τερέζα» του συνεργάτη του Φρέντυ Μπελέρη, Παντελή Κοκαβέση, ο οποίος έχοντας σοβαρότατο πρόβλημα υγείας υποχρεώνεται να ζει χωρίς την απαραίτητη αρωγή της οικογένειάς του, καθώς οι αλβανικές Αρχές απαγόρευσαν κάθε επαφή των συγγενών του με τον κρατούμενο.

Ο Π. Κοκαβέσης έχει υποστεί μεταμόσχευση καρδιάς και χρήζει ειδικής ιατρικής παρακολούθησης, λόγος για τον οποίο νοσηλεύεται φρουρούμενος… Το αλβανικό «δικαστήριο» αποφάσισε ότι και οι δύο Έλληνες Βορειοηπειρώτες πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή μέχρι να στηθεί η δίκη-παρωδία, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι η τελική απόφαση θα είναι αποτέλεσμα πολιτικών παρεμβάσεων και όχι της λελογισμένης νομικής διαδικασίας.

Στο κλίμα αυτό, η Αθήνα παρακολουθεί «σαν χαζή» -που λέει και ο λαός- τον υπάλληλο του Ερντογάν, Αλβανό πρωθυπουργό, να εμπαίζει την Ελλάδα, όπου τη βρίσκει πλαδαρή και άτονη. Παντού, δηλαδή… Είναι πλέον φανερό και στους ηλίθιους ότι ο Έντι Ράμα έχει βάλει σκοπό της ζωής του να ξεκληρίσει ολόκληρη την ελληνική μειονότητα από τη Χειμάρρα. Η Αθήνα υπέστη μία ακόμα ήττα, καθώς κάποιοι κουτοπόνηροι φωστήρες που κάνουν κουμάντο στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εισηγήθηκαν στην πολιτική ηγεσία το «μεγαλειώδες» σχέδιο να αποσπάσουν τον Αλβανό πρωθυπουργό από την αγκαλιά του Τούρκου ισλαμιστή δικτάτορα Ταγίπ Ερντογάν.

Το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή και, λίγες ημέρες πριν από τις ελληνικές εκλογές, ο Ράμα περιφερόταν στην Αθήνα παριστάνοντας τον ζωγράφο, με την ελληνική πολιτική ηγεσία να του παραχωρεί το Ζάππειο Μέγαρο, τον χώρο δηλαδή που συνδέεται με μείζονα διεθνή πολιτικά γεγονότα (υπογραφή ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ε., υπογραφή διεύρυνσης της Ε.Ε. και εισόδου της Κύπρου στην Ε.Ε.) και νοείται ως ο «ναός» της ελληνικής διπλωματικής ισχύος. Θυμάται (προσωπικά) την ημέρα εκείνη τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να κάθεται δίπλα στον Αλβανό πρωθυπουργό, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», και να ακούει τον παρακαθήμενό του να λέει (χάριν αστεϊσμού): «Είμαστε ίδιοι λαοί. Η διαφορά μας είναι ότι οι Αλβανοί πιστεύουν ότι έφθασαν στα Βαλκάνια πριν από τους πιθήκους και οι Ελληνες πιστεύουν οτι έφθασαν στα Βαλκάνια πριν από τους Αλβανούς». Αυτοί είμαστε, αυτό μας αξίζει!

Η Αθήνα υποκλίθηκε λοιπόν στον άνθρωπο που ήδη έχει αποσπάσει από ελληνικά χέρια μεγάλο ποσοστό κλήρων της χειμαρραίας γης από τους Έλληνες ιδιοκτήτες της, οι οποίοι αναγκαστικά εγκαταλείπουν κάθε προσπάθεια αντίδρασης με νομικές διαδικασίες, αφού όλο το νομικό σύστημα της Αλβανίας είναι διαβρωμένο από το οργανωμένο έγκλημα. Οι Έλληνες κάτοικοι της Χειμάρρας κρατούν ακόμα τα κάστρα του Ελληνισμού, αλλά υφίστανται καθημερινές διώξεις που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η Ελεωνόρα Κοκαβέση, μιλώντας στην «κυριακάτικη δημοκρατία», αποκάλυψε ότι, λίγο καιρό πριν, άγνωστοι έσπασαν το μαγαζί του κρατούμενου αδελφού της, σημειώνοντας ότι τέτοια περιστατικά διακεκριμένης υπόγειας βίας εναντίον των ελληνικών περιουσιών συμβαίνουν συνεχώς. Η Αθήνα υπέστη μία ακόμα ήττα και συνεχίζει να νομίζει ότι στην Αλβανία απλώς… ψιχαλίζει.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ την ημέρα της απόφασης του αλβανικού δικαστηρίου αναφέρεται: «Η παράταση της κράτησης του Φρέντυ Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον δημάρχου Χειμάρρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου». Η Αθήνα τονίζει προς κάθε κατεύθυνση και απειλεί (στα λόγια) ότι θα μπλοκάρει την αλβανική ενταξιακή πορεία εάν δεν διευθετηθεί το θέμα… Ούτε αυτό μπορεί να κάνει, με τις δεσμεύσεις που έχει λάβει απέναντι στις Βρυξέλλες και στην Ουάσινγκτον.

«Η επίσημη Ελλάδα θα πρέπει να υπερασπιστεί τον Ελληνισμό»

Η Ελεωνόρα Κοκαβέση μιλά στην «κυριακάτικη δημοκρατία» για την υγεία του αδελφού της. «Η σύλληψη του Παντελή Κοκαβέση έγινε στο ίδιο πλαίσιο με αυτήν του Μπελέρη. Ομως, ενέχει τον κίνδυνο για την ίδια τη ζωή του. Ο Παντελής είχε καρδιακή ανεπάρκεια και για περίπου έναν χρόνο η καρδιά του λειτουργούσε με μηχανική υποστήριξη. Τον περασμένο Ιούνιο βρέθηκε μόσχευμα και έκανε τη μεταμόσχευση. Εκτοτε ζει με ισχυρή φαρμακευτική αγωγή και ιατρικές εξετάσεις σε τακτική βάση. Οι τελευταίες πρέπει να επαναληφθούν στις 29 Μαΐου 2023, για να ελεγχθεί η λειτουργία της καρδιάς του και των άλλων ζωτικών οργάνων του, και να ρυθμιστεί το είδος, η ποσότητα και ο αριθμός των φαρμάκων που λαμβάνει».

Κάνοντας έκκληση για να ενταθούν οι πιέσεις προς την αλβανική εξουσία σημειώνει: «Η επίσημη Ελλάδα θα πρέπει να υπερασπιστεί τον Ελληνισμό. Οφείλει να διεθνοποιήσει το ζήτημα των καταπατήσεων των δικαιωμάτων του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Η πολιτική του κατευνασμού που ακολουθεί δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Η Ελλάδα διευκόλυνε την Αλβανία πολλές φορές να βγει από τη διεθνή απομόνωση (ΟΑΣΕ, ΝΑΤΟ κ.λπ.). Σήμερα θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη στάση της απέναντι στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αν και θα πρέπει να μη μας διαφεύγει πως τα Τίρανα περισσότερο από την ένταξή τους στην Ε.Ε. προτιμούν τα κεφάλαια που καταλήγουν σε αυτήν κατά τη διάρκεια της ενταξιακής τους πορείας, με ελάχιστες προϋποθέσεις. Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σημαντική θα ήταν μια ξεκάθαρη παρέμβαση από τις επίσημες ΗΠΑ – ας μην έχουν άγχος, δεν θα χάσουν την “πολύτιμη” χώρα των αετών από σύμμαχο. Οι Αλβανοί ξέρουν να προσκολλώνται στον ισχυρό…».

Η παρέμβαση του Δένδια και η άνευ προηγουμένου κοροϊδία

Μετά την πρόσφατη συνάντηση του Νίκου Δένδια με την Αλβανή ομόλογό του στις Βρυξέλλες, η Όλτα Τζάτσκα τον εξέθεσε κανονικά, γράφοντας σε ανάρτησή της ότι «το θέμα ανήκει στη Δικαιοσύνη» και ότι «δεν πρέπει να επηρεάσει τη νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις και δεν είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ούτε πολιτικό πολύ περισσότερο διμερές θέμα». Ο Ν. Δένδιας «έφαγε πόρτα». Το γνωρίζει, αλλά δυστυχώς είναι μόνος…

Με τον Φρέντυ Μπελέρη φυλακισμένο επ’ αόριστον, την αλβανική κυβέρνηση να παριστάνει ότι συνεργάζεται με την Αθήνα για τη διευθέτηση των θαλάσσιων ζωνών και με τις επιδρομές της αλβανικής εξουσίας στις περιουσίες της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα, ο Ράμα κοροϊδεύει κανονικά την άτονη προεκλογική Αθήνα.

Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι μια ανίσχυρη χώρα, με υποτελείς συνειδήσεις που διατρέχουν τις λογικές που επικρατούν ακόμα και στα κρίσιμα υπουργεία και που θεωρούν ότι τα πάντα διευθετούνται με το χρήμα – και όταν «στάξεις» χρήμα στον Ράμα θα σε ακούσει… Και μόνο που σκέφτονται έτσι είναι δυστυχείς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This