Σύγκρουση Ανδρουλάκη με το παλαιό ΠΑΣΟΚ

Εκτοπίζοντας τον Καστανίδη από την Α' Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στέλνει ένα δυνατό μήνυμα, ότι θα μπορεί να παζαρέψει ακόμα και την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ

Must Read

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε το αρχηγικό προνόμιο να εκτεθεί σε τρεις εκλογικές περιφέρειες. Διάλεξε την πατρίδα του, το Ηράκλειο Κρήτης, τον Νότιο Τομέα Αθηνών και την Α’ Θεσσαλονίκης, εκεί όπου χρόνια εκλεγόταν ο έντιμος Χάρης Καστανίδης.

Πήγε και επέλεξε την Α’ Θεσσαλονίκης και του πήρε τη θέση, μια κι εκεί το ΠΑΣΟΚ εκλέγει έναν, αφήνοντας ουσιαστικά την πόλη χωρίς εκπρόσωπο. Και κάνοντας ένα μεγάλο δώρο στον Κ. Μητσοτάκη που «καίγεται» για ψήφους στη Μακεδονία, την οποία πούλησε στεγνά με το Σκοπιανό. Στέλνοντας επιπλέον και ένα δυνατό μήνυμα, ότι θα μπορεί να παζαρέψει στο εξής ακόμα και την κυβερνητική συνεργασία με τη Ν.Δ. του Μητσοτάκη, την οποία το παλαιό ΠΑΣΟΚ του ακέραιου Καστανίδη θεωρούσε ανέκαθεν «πολιτικό και ιδεολογικό αντίπαλο».

Τον διέγραψε μια φορά ο Ανδρέας για λόγους αρχών, τον διέγραψε και ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν δεν ψήφισε το 2ο Μνημόνιο, τον «παραίτησε» ο Σημίτης από υπουργό Μεταφορών για να βάλει στη θέση του τον Μαντέλη, όταν δεν έκανε τα χατίρια της Intracom και της Siemens ενώ έτρεχαν ιλιγγιώδεις προμήθειες στον ΟΤΕ και στον ΟΣΕ, και, παρ’ όλα αυτά, όταν επί Γ. Παπανδρέου ξαναβρέθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κατάφερε να ψηφιστεί νόμος χάρη στον οποίον, με μια διασταλτική ερμηνεία του άκαμπτου Συντάγματος στο άρθρο περί ευθύνης υπουργών, στάθηκε δυνατόν να παραπεμφθούν οι Ακης, Γιάννος, Μαντέλης και άλλοι στη Δικαιοσύνη.

Χθες στην «πανηγυρική» συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα κανένας δεν ένιωθε καλά με τη στάση του προέδρου απέναντι στον σεμνό Καστανίδη. «Εντάξει… Θα βγει στις δεύτερες εκλογές» έλεγαν αμήχανα οι «προεδρικοί», γνωρίζοντας ότι υποστηρίζουν αστειότητες. Οι πιο μετριοπαθείς αναγνώριζαν ότι χρειαζόταν «καλύτερη αντιμετώπιση». Και το παλαιό ΠΑΣΟΚ, όπως -πέρα από κάθε προσδοκία- και κάποιοι από την πλευρά των συμμάχων του έκαναν λόγο για «ατιμία και απρέπεια».

Ο ίδιος ο Καστανίδης, ένα αγύριστο ποντιακό κεφάλι που το πήρε προσωπικά, δήλωσε προσβεβλημένος που ενημερώθηκε «ταυτόχρονα με τον Τύπο» και σημείωσε δηκτικά: «Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής». Να δούμε τι θα γίνει σήμερα που συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο…

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This