Τσαπανίδου: Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση των νοικοκυριών μέσω του υψηλού ΦΠΑ

Must Read

Σε διευκρινήσεις προχώρησε η Πόπη Τσαπανίδου μετά από τις δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, που έγιναν αφορμή να δεχτεί επίθεση από τη ΝΔ και τους δημοσιογράφους του φιλοκυβερνητικού καναλιού, σχετικά με την φορολόγηση στα υπερκέρδη των επιχειρήσεων. Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, οι κοινωνικές παρεμβάσεις του προγράμματος του κόμματος, θα χρηματοδοτηθούν από έκτακτη φορολόγηση στις επιχειρήσεις που έχουν υπερέσοδα.

«Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη ελάχιστων εταιρειών και αποδυνάμωση νοικοκυριών μέσω υψηλού ΦΠΑ» σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου κα πρόσθεσε: «το 2022, οι ισολογισμοί μόνο των εταιρειών ενέργειας και διύλισης κατέγραψαν υπερκέρδη πάνω από έξι δισεκατομμύρια» ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε:

«Το μέσο νοικοκυριό όμως δεν μπορούσε να βγάλει το μήνα από την ακρίβεια και τη λεηλασία του εισοδήματος. Σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών. Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση των νοικοκυριών μέσω του υψηλού ΦΠΑ . Αυτή είναι η αισχροκέρδεια του κ. Μητσοτάκη» δήλωσε τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την κοινωνία: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η ΝΔ υπόσχεται διεύρυνση της λεηλασίας του εισοδήματος και της περιουσίας μισθωτών και μικρομεσαίων και φοροασυλία στους λίγους και ισχυρούς φίλους της. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα της κάλπης στις 25 Ιούνη» τόνισε.

Τι δήλωσε στον ΣΚΑΪ για την έκτακτη φορολόγηση

Σε ερώτηση που δέχτηκε από δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ, σχετικά με την φορολόγηση των μερισμάτων που αναφέρεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ,  η Π. Τσαπανίδου ανέφερε: «Χθες μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας και είπε για πολύ μικρή απόδοση στον κρατικό προϋπολογισμό και δεν αξίζει να δοθεί συνέχεια στο θέμα των μερισμάτων».

Ερωτώμενη για το «πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τις 3 κοινωνικές παρεμβάσεις, τις οποίες ανακοίνωσε πως θα περάσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τις πρώτες 50 ημέρες διακυβέρνησης;» η ίδια απάντησε ότι θα υπάρξει «έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα επιχειρήσεων».

«Αυτό σημαίνει 3,5 δισ. ευρώ έκτακτη φορολόγηση, χαράτσι στις επιχειρήσεις» σχολίασε ο Άκης Σκέρτσος, με την Πόπη Τσαπανίδου να απαντά «θα φορολογήσουμε τα υπερέσοδα».

Κληθείσα, στη συνέχεια να ορίσει τι σημαίνει υπερκέρδη η κυρία Τσαπανίδου είπε πως: «τα υπερκέρδη ορίζονται με τον ίδιο τρόπο που ορίστηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα φορολόγησε, εισέπραξε ποσά και τα μοίρασε σωστά στους πολίτες» ενώ στην ερώτηση ποιες επιχειρήσεις αφορά η έκτακτη αυτή φορολόγηση είπε «μόνο αυτές που έχουν υπερέσοδα, τι θέλετε να γίνω ΑΑΔΕ; Αυτά τα υπερόσοδα είναι καταγεγραμμένα και η κυβέρνηση δεν τα έχει υπολογίσει σωστά γιατί κλείνει το μάτι στις μεγάλες αυτές επιχειρήσεις οι οποίες αφήνονται ελεύθερες να έχουν υπερκέρδη στις πλάτες των πολιτών».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This