Μάντζος: «Και ξεχασιάρης και μαρτυριάρης ο Σκέρτσος»

«Μας δείχνετε για ποιον δουλεύει, ποιον εκφράζει και για ποιον νοιάζεται η ΝΔ»

Must Read

Με ευθείες βολές απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, στον Άκη Σκέρτσο κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης που είχαν το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, με τον κ. Μάντζο να καλεί, μεταξύ άλλων, τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ να τοποθετηθεί δημόσια για την ολιγωρία της κυβέρνησης ως προς τη φορολόγηση των υπερκερδών των προμηθευτών ενέργειας.

«Έχετε εκδώσει την υπουργική απόφαση για τη φορολόγηση των υπερκερδών των προμηθευτών ενέργειας; Η απάντηση είναι όχι. Έχουμε μία εβδομάδα που, αντί να μιλάμε για τα προβλήματα των πολλών, μιλάμε για το συμφέρον 2.000 οικογενειών. Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει μία ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ορίζει την ατζέντα σε sites, εφημερίδες και όλη την ενημέρωση.

«Εμείς, λοιπόν, δεν μιλάμε για φόρους στην επιχειρηματικότητα, την κερδοφορία, την παραγωγική ανάπτυξη. Μιλάμε για τα υπερκέρδη, για τις γονικές παροχές που αφορούν στην ιδιωτική περιουσία ορισμένων πλούσιων οικογενειών και για τα μερίσματα που μπαίνουν στην τσέπη των μεγαλομερισματούχων», τόνισε ο Δημήτρης Μάντζος κι απάντησε στον εκπρόσωπο της ΝΔ που είχε μιλήσει για ”μαρτυριάδες” του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

«Επειδή ψάχνετε μία εβδομάδα ολόκληρη ”μαρτυριάρηδες” στο ΠΑΣΟΚ, εγώ έχω βρει και τον ”ξεχασιάρη”. Γιατί εσείς ο ίδιος προσωπικά, όταν ήσασταν συνεργάτης σε βασικό επεξεργαστή τού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ το 2009, όταν τότε εμείς λέγαμε ακριβώς τα ίδια που λέει και η ”Καθημερινή” σήμερα, για να ελέγξουμε τη φοροαποφυγή και για να πάμε σε φορολογική δικαιοσύνη και δίκαιη κατανομή των βαρών, εσείς τότε το υποστηρίζατε. Και τελικά είστε εσείς ο ”μαρτυριάρης” που μας δείχνετε για ποιον δουλεύει, ποιον εκφράζει και για ποιον νοιάζεται η ΝΔ. Εσείς είστε ο ”μαρτυριάρης” κ. Σκέρτσο!».

Επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προτείνει «κλιμακωτή προοδευτική φορολόγηση μερισμάτων σημαίνει έως τις 50.000 ευρώ το 5% που ισχύει σήμερα και είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα, ό,τι υπερβαίνει τις 50.000 -και μόνο αυτό- με 10%. Και ότι υπερβαίνει και τις 100.000 ευρώ με 15%» και σημείωσε: «Και αναρωτιέμαι, πόσοι από εμάς περιμένουμε να πάρουμε μέρισμα πάνω από 100.000 ευρώ στο τέλος του έτους; Ξέρετε ποια είναι η διαφορά στη φορολογία του μερίσματος κάτω από 100.000 ευρώ; 1.000 ευρώ! Γι’ αυτό το χιλιάρικο θα πέσει έξω η οικονομία σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο. Η πρότασή μας είναι και αποδοτική και κοινωνικά δίκαιη».

Επίσης, απάντησε σε υψηλούς τόνους στη Νέα Δημοκρατία για την κατηγορία που απευθύνει προς το ΠΑΣΟΚ ότι προτείνει φορομπηχτική πολιτική. «Όσα προτείνουμε είναι όσα εφαρμόζει όλη η Ευρώπη και όσα συστήνει στη χώρα μας ο ΟΟΣΑ. Μιλούν για φορομπηχτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ενώ το πρόγραμμά μας αναφέρει μείωση των φόρων στη μισθωτή εργασία, αύξηση του αφορολόγητου στην οικογένεια με παιδιά, μείωση της έμμεσης φορολογίας», υπογράμμισε ο Δημήτρης Μάντζος και, απευθυνόμενος στον κ. Σκέρτσο, τόνισε: «Είστε η παράταξη που θέλει να κυβερνήσει αύριο το πρωί; Πώς; Λέτε δέκα διαφορετικά νούμερα για το πρόγραμμά σας. Λέτε ότι θα αυξήσετε 25% τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα στην τετραετία. Πώς θα το κάνετε αυτό με τις δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει ως κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το νέο Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, με τις αναιμικές προβλέψεις που γίνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάπτυξη της χώρας μας και χωρίς τη ρύθμιση της εργασιακής αγοράς με συλλογικές συμβάσεις;»

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εκτίμησε ότι «το μήνυμα της κάλπης είναι ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει μία αξιόπιστη, γνήσια προοδευτική, ισχυρή αντιπολίτευση και μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου» και προσέθεσε: «Είναι καλό ότι έχει ανοίξει ο προγραμματικός διάλογος. Εμείς το καλωσορίζουμε αυτό, το θέλαμε και πριν τις 21 Μαΐου, δεν είχε συμβεί. Αρκεί η συζήτηση να γίνεται χωρίς fake news, χωρίς μεθόδους τραμπισμού. Επί ίσοις όροις, με σοβαρότητα, νηφαλιότητα, αξιοπιστία από όλες και όλους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This