Ο Πνευματικός είχε «ξαναχτυπήσει» και τον Απρίλιο!

ΣΥΡΙΖΑ: Να η «κρυφή ατζέντα της ΝΔ» στην υγεία

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σημειώνει ότι από τον Απρίλιο είχε αποκαλύψει ο Σπύρος Πνευματικός την κρυφή ατζέντα της ΝΔ στην υγεία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι πρόσφατες «τρομακτικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Πνευματικού για επιλογή ασθενών ανάλογα με το κόστος της θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία, ούτε παρερμηνεύτηκαν, ούτε απομονώθηκαν».

Τρανή απόδειξη, όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, το νέο βίντεο από ομιλία «του εκλεκτού του Κυριάκου Μητσοτάκη πολιτευτή και βουλευτή της ΝΔ σε εκδήλωση στα τέλη Απριλίου».

Εκεί, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, ο γαλάζιος καθηγητής ιατρικής αποκάλυψε την «κρυφή ατζέντα της ΝΔ για το δημόσιο ΕΣΥ».

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

  • «Έχουμε θεμελιώδη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα. Αυτοί θεωρούν ότι οι πόροι θα πρέπει να βρεθούν από το κράτος»
  • «Θα πρέπει ίσως να κάνουμε τα νοσοκομεία νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου τα οποία θα έχουν δικό τους ισολογισμό»
  • «Θα πρέπει να σπάσουμε πάρα πολλά αυγά για να αποφασίσουμε τελικά ποιες νοσηλευτικές δομές χρειαζόμαστε, πού τις χρειαζόμαστε και με ποιο ρόλο»

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει λέγοντας ότι η ΝΔ «προκρίνει την περικοπή της χρηματοδότησης για τη δημόσια Υγεία και το ΕΣΥ, την ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων και το κλείσιμο μονάδων υγείας» και καταλήγει:

«Καμία ψεύτικη συγγνώμη του Σπύρου Πνευματικού δεν μπορεί να κρύψει τι θα φέρει μια κυβέρνηση της ΝΔ για εκατομμύρια πολίτες σε ανάγκη: Εγκατάλειψη και οικονομική εκμετάλλευση. Στον αντίποδα, υπάρχει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για καλύτερο, δημόσιο ΕΣΥ, που προβλέπει μεταξύ άλλων 15.000 στοχευµένες προσλήψεις σε βάθος τετραετίας, την ίδρυση 380 Τοπικών  Μονάδων Υγείας σε όλη τη χώρα και αύξηση των δημοσίων δαπανών για την Υγεία µε στόχο τη σύγκλιση µε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Σε άλλη ανακοίνωση, με την οποία επιτίθεται στον εκπρόσωπο της ΝΔ, Άκη Σκέρτσο, ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων αναφέρει για το κομμάτι που σχετίζεται με την υγεία:

«Αντί να ζητά και τα ρέστα, οφείλει να απολογηθεί για την κατάρρευση του ΕΣΥ, για τα όσα κατήγγειλε με συγκεκριμένα παραδείγματα ο κ. Τσίπρας και για την κρυφή ατζέντα που αποκάλυψε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Πνευματικός για τη συρρίκνωση του ΕΣΥ και τη διαλογή ασθενών.

Η Ελλάδα του 2027 δεν μπορεί να είναι μια Ελλάδα που όποιος έχει χρήματα θα μπορεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και οι υπόλοιποι θα παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους περιμένοντας το ΕΚΑΒ που διέλυσε ο κ. Μητσοτάκης».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This