«H Ελλάδα δεν έδωσε τις απαντήσεις που ζητήσαμε» λέει η PEGA για το σκάνδαλο υποκλοπών

Must Read

«Καταπέλτης» ήταν για μια ακόμα φορά η επιτροπή PEGA για το σκάνδαλο υποκλοπών στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι ήταν απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιήθηκε το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου PEGA, Γερούν Λέναρς σε κοινή συνέντευξη με την εισηγήτρια Σοφί Ιντ’βελτ, δεν πρόκειται μόνο για ζήτημα εθνικής ασφάλειας, αλλά κράτους δικαίου, ενώ υπογράμμισε ότι αντιμετώπισαν το ζήτημα λαμβάνοντας υπόψη την πλευρά των θυμάτων.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, ο κ. Λέναρς ανέφερε ότι είχαν πολύ μακρά ανταλλαγή απόψεων με τον Γεραπετρίτη και η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση ήταν πολύ καλή ωστόσο δεν έλαβαν όλες τις απαντήσεις που ζητήθηκαν ή που θα επιθυμούσαν. Προσέθεσε παράλληλα ότι σε όλα τα κράτη-μέλη, εκτός από την Ουγγαρία και την Πολωνία υπήρχε συνεργασία, αλλά όχι στο εύρος που θα επιθυμούσε η επιτροπή PEGA. Εκτός από πολίτες στο στόχαστρο των παρακολουθήσεων φέρεται να μπήκαν και Ευρωπαίοι ηγέτες σημείωσε ο Γερούν Λέναρς, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για δημοκρατικό ζήτημα που προκαλεί ανησυχία.

H εισηγήτρια Σοφί Ιντ’βελτ σημείωσε ότι παρότι η δουλειά της PEGA ολοκληρώνεται, θα συνεχιστεί η παρακολούθηση του ζητήματος. Επίσης, τόνισε ότι θα ασκηθεί πίεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι χρειάζεται να αναλάβει δράση. Μίλησε ταυτόχρονα για κρίση δημοκρατίας και αξιών. Σε σχέση με την Ελλάδα, ανέφερε ότι ο Γεραπετρίτης ήταν… πολύ φιλικός αλλά δεν έδωσε καμία ουσιαστική πληροφορία. H Σοφί Ιντ’Βελτ ανέφερε τέλος ότι από καμία κυβέρνηση των κρατών-μελών δεν ελήφθη ουσιαστική πληροφορία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This