Ο Κυριάκος ετοιμάζει «νέους παίκτες» για υπουργούς

Στη διακαναλική συνέντευξη δήλωσε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στα υπουργεία, ενώ θα αξιοποιήσει πρόσωπα της Κεντροαριστεράς

Must Read

Την… παντοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται ότι θα γευτούν πρώτοι απ’ όλους οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησής του, αφού ο ίδιος χθες ξεκαθάρισε ότι άλλοι θα αλλάξουν υπουργεία και άλλοι θα… πάνε σπίτι τους, γιατί, όπως είπε, θέλει να δώσει ευκαιρίες όχι μόνο σε πρόσωπα εκτός της Ν.Δ., αλλά και σε «νέους παίκτες».

«Πρωτοκλασάτοι υπουργοί, που θα αξιοποιηθούν ξανά, θα βρεθούν σε άλλα υπουργεία, γιατί πιστεύω στην ανάγκη της ανανέωσης και της ανάληψης καινούργιων καθηκόντων. Αυτός θα είναι ο κανόνας, μπορεί να μην είναι απαράβατος, αλλά θα είναι ο γενικός κανόνας» είπε στη διακαναλική του συνέντευξη και επισήμανε: «Rotation σημαίνει ότι δίνονται ευκαιρίες σε νέους παίκτες. Μπορεί να υπάρχουν στελέχη που είχαν υπουργικό ρόλο και στην επόμενη τετραετία σε πρώτη φάση να μην αξιοποιηθούν».

Παράλληλα, ερωτηθείς αν θα αξιοποιήσει και πρόσωπα από την Κεντροαριστερά, είπε: «για μένα το ιδεολογικό πρόσημο δεν είναι τόσο σημαντικό, το “μπόλιασμα” της Ν.Δ. με ικανά στελέχη είναι συνεχές».

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του:

  • Δήλωσε: «Είναι ειλημμένη απόφαση η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ να φύγουν από το Υπερταμείο και να επανέλθουν υπό πλήρη κρατικό έλεγχο και εν προκειμένω υπό το Υπουργείο Υποδομών».
  • Εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις επικείμενες εκλογές και άσκησε ακόμα μία κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Ν. Ανδρουλάκη, τον οποίο εγκάλεσε για ανεύθυνη στάση, αφού «για να μη λερώσει τα χέρια του με τη βρόμικη δουλειά, προτρέπει τη Ν.Δ. να συνεργαστεί με την Ακροδεξιά, αδιαφορώντας για το μέλλον της χώρας».
  • Μιλώντας για την Υγεία αποκάλυψε πως «εάν το ΕΣΥ πρέπει να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα για να παρέχει καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες υγείας, βεβαίως και πρέπει να το κάνει» και ανέφερε ως παραδείγματα το πρόγραμμα προληπτικής μαστογραφίας «Φώφη Γεννηματά» και το Dental Pass, επικαλούμενος ότι οι εν λόγω εξετάσεις γίνονται και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά ο πολίτης δεν πληρώνει τίποτα. «Δεν είναι ιδιωτικοποίηση της Υγείας το ότι χρησιμοποιούμε και πληρώνουμε υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα» υποστήριξε.
  • Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή (σ.σ.: την οποία ο διοικητής της ΤτΕ κ. Στουρνάρας ανεβάζει στα 60 δισ. ευρώ), είπε πως «έχουν γίνει ενέργειες περιορισμού της», τόνισε όμως «πως ο περιορισμός της μπορεί να μας επιτρέψει, σε βάθος τετραετίας, να πάμε σε σταδιακή μείωση του ΦΠΑ».
  • Για τις αυξήσεις των μισθών τα… μάσησε: «Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για την αύξηση μισθών» τόνισε και είπε ότι οι επενδύσεις και η μείωση της ανεργίας είναι διαπραγματευτικά όπλα στα χέρια των εργαζομένων, ενώ κάλεσε τους εργοδότες «να πληρώνουν περισσότερα, για να προσελκύουν εργαζομένους».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «κομματίδια» τα κόμματα πιο δεξιά της Ν.Δ. και, «φωτογραφίζοντας» τη ΝΙΚΗ, έκανε λόγο για «καπηλεία» του θρησκευτικού συναισθήματος.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This