Εκλογές στα τυφλά

Ο φόβος του συστήματος Μητσοτάκη για τυχόν αποκαλύψεις... ανεπιθύμητων λεπτομερειών που αφορούν την κυβέρνησή του είναι τόσο μεγάλος, ώστε αποφεύγει την έκθεση ακόμα και σε… φιλικά τερέν

Must Read

Η τετραετία Μητσοτάκη θα περάσει στην ελληνική Iστορία ως μια περίοδος αυταρχισμού, απευθείας αναθέσεων, αντιστροφής ρόλων -όπου οι αποκαλύπτοντες σκάνδαλα είναι συνωμότες και οι διεφθαρμένοι θύματα-, περίεργων συναλλαγών, απόπειρας χειραγώγησης της κοινής γνώμης με έλεγχο των ΜΜΕ, διαπλοκής της εξουσίας με σκοτεινούς οικονομικούς και άλλους παράγοντες και -πάνω απ’ όλα- αδιαφάνειας. Η αδιαφάνεια είναι το βασικό συστατικό στη μητσοτακική συνταγή διακυβέρνησης.

Ο φόβος του συστήματος Μητσοτάκη για τυχόν αποκαλύψεις ανεπιθύμητων -για την εξουσία του- λεπτομερειών που αφορούν την κυβέρνησή του είναι τόσο μεγάλος, ώστε αποφεύγει την έκθεση ακόμα και σε… φιλικά τερέν. Η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών είναι ένα από αυτά.

Έτσι όπως έχει κανονιστεί αυτή η διαδικασία, οι θεματικές ενότητες, οι αυστηροί κανόνες στην υποβολή ερωτήσεων και τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια διαμορφώνουν ένα φιλικότατο τερέν για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα ήταν δύσκολο να… ζοριστεί ακόμα κι αν το επεδίωκε. Παρά ταύτα, η κυβέρνηση αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών σε ζωντανή μετάδοση ακριβώς γι’ αυτό το χαρακτηριστικό της, το οποίο την καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη. Μια αλήθεια που λέγεται αιφνιδιαστικά και δεν μπορεί να κοπεί στο μοντάζ μπορεί να θέσει εν κινδύνω την υπόθεση της αυτοδυναμίας.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βασικοί επικοινωνιακοί σύμβουλοί του επέλεξαν την αναβολή της τηλεμαχίας – που εύκολα μπορεί να εξελιχθεί σε ματαίωση. Το πρόσχημα για την αναβολή ήταν το τριήμερο εθνικό πένθος που αποφάσισε να κηρύξει η κυβέρνηση για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών στο ναυάγιο της Πύλου.

Απ’ όπου και να το πιάσει κάποιος αυτό το θέμα, δείχνει εξαιρετικά προβληματικό. Το δικαίωμα των Ελλήνων να ενημερωθούν για τις απόψεις και τα προγράμματα των κομμάτων, τελικά, βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με το τριήμερο επικοινωνιακό κουκούλωμα που επεδίωξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιβολή του τριήμερου εθνικού πένθους.

Οδεύουμε σε εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν στα… τυφλά. Ενώ υπάρχουν ζητήματα και προβλήματα, για τα οποία πρέπει να τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί, επελέγη η οδός της σιωπής – και όλοι γνωρίζουμε ποιοι ευνοούνται στην πολιτική από το σκοτάδι και τη σιωπή.

Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και τις παρατάξεις τους, τα ΜΜΕ και όλους τους πολίτες που ζητούν περισσότερη διαφάνεια στην πολιτική. Ουδείς πρέπει να συμβιβαστεί με τις αναβολές και τις καθυστερήσεις που προτείνει η κυβέρνηση. Είναι υποχρέωση όλων να μιλήσουν και να πιέσουν για να διεξαχθεί κανονικά -και όσο πιο ελεύθερα και μαχητικά είναι εφικτό- η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This