Ο Τσίπρας επιμένει να καλύπτει τους δικούς του υποψηφίους στη Θράκη

Συνεχίζονται οι καταγγελίες από στελέχη (πρώην και νυν) του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, περί ανάμειξης του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στις βουλευτικές εκλογές

Must Read

Η απομάκρυνση του Μουσταφά Κατραντζή από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. μετά τις καταλυτικές αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για τις επίμαχες δηλώσεις του περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη προκαλεί στον Αλέξη Τσίπρα φανερή αμηχανία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να καλύπτει τους δικούς του υποψηφίους και να μην τους απομακρύνει από τα ψηφοδέλτια, μολονότι, σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση της ΕΥΠ που διαβίβασε ο Κ. Μητσοτάκης στην Κουμουνδούρου, διατηρούν στενές σχέσεις με το τουρκικό προξενείο. «Δεν ζήτησα να φύγει ο Κατραντζή από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Αυτό είναι ολισθηρός δρόμος που δεν θα ακολουθήσω» δήλωσε χθες (MEGA) ο Αλ. Τσίπρας, που χαρακτήρισε «υποκριτή, αδίστακτο και επικίνδυνο για τα εθνικά θέματα» τον Κ. Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο ίδιος αποκάλυψε ότι στην ενημέρωση της ΕΥΠ γινόταν σαφής αναφορά, εκτός άλλων, και στον «γαλάζιο» υποψήφιο Μουσταφά Κατραντζή, τον οποίο η υπηρεσία χαρακτήριζε «στρατευμένο στα σχέδια της Αγκυρας» και του τουρκικού προξενείου. «Ενώ είχε χαρτί στα χέρια του το οποίο έλεγε και για τον δικό του υποψήφιο, ο κ. Μητσοτάκης το έδωσε στα ΜΜΕ κόβοντας τον δικό του υποψήφιο και λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εθνική εξαίρεση. Δεν μπορεί να βάζει το μειονοτικό στην προεκλογική αρένα ούτε να εργαλειοποιεί την ΕΥΠ. Ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Σαμαράς το έκαναν έτσι» σημείωσε.

Οσον αφορά τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και την Ξάνθη, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ο πρώτος ουδέποτε έχει μιλήσει για τουρκική μειονότητα και πρόσθεσε ότι ο υποψήφιος στην Ξάνθη «υπέπεσε σε ατόπημα και τον επιπλήξαμε». Οπως εκτίμησε, η Τουρκία, «που είναι πολύ δραστήρια, τρίβει τα χέρια της», υπογραμμίζοντας ότι «τα προβλήματα της Θράκης δεν λύνονται με το να λέει ο Μητσοτάκης στους μουσουλμάνους Ελληνες πολίτες ότι η ψήφος τους είναι υποκινούμενη».

Υπογράμμισε ακόμα ότι «είναι μεγάλο λάθος να θέσουμε απέναντι το σύνολο της μειονότητας. Είναι αυτό που θέλει ο Ερντογάν για να μπορεί να λέει ότι τελεί υπό την πίεση του ελληνικού κράτους».

Νέα πυρά εκ των έσω για την εκλογή του Φ. Οζγκιούρ

Συνεχίζονται οι καταγγελίες από στελέχη (πρώην και νυν) του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, με θέμα την εκλογή του Φερχάτ Οζγκιούρ στον νομό και την ανάμειξη του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, ώστε ο μουσουλμάνος βουλευτής να κερδίσει την έδρα, για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη. Ο Οζγκιούρ πήρε 12.650 ψήφους (!) έναντι 4.028 του Τάκη Χαρίτου και ο αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης καλά κρατεί, ενώ εμπεριέχει και εσωκομματικά πυρά.

Φερχάτ Οζγκιούρ

Μετά την ανάρτηση της Ελένης Λαφτσή, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Κομοτηνής, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και είχε κάνει λόγο για «παρέμβαση» του τουρκικού προξενείου στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη με αφορμή την εκλογή του Οζγκιούρ, τη σκυτάλη έλαβε για το ίδιο ζήτημα ο Θανάσης Καλογιαντσίδης.

Το πρώην μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ροδόπης και πρώην αναπληρωτής συντονιστής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Α’ Κομοτηνής ανέβασε το παρακάτω αιχμηρό αλλά και συνάμα αποκαλυπτικό σχόλιο: «Δεν επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ επί της Ν.Δ. στη Ροδόπη, αλλά το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής»!

Ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, ο οποίος παραιτήθηκε, όπως είχε δηλώσει, από τη θέση του στον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, «ανθρωποφαγίες, μηχανισμούς, εσωστρέφεια» και «παράδοση στο προξενείο», είχε προβεί σε ανάρτηση για τη συμμετοχή του τουρκικού προξενείου, με τον Φερχάτ να πριμοδοτείται «με συμπαγώς κατευθυνόμενη ψήφο» έναντι του συνυποψηφίου του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου, όπως αναφέρει ο Καλογιαντσίδης.

Σε άλλη ανάρτηση στο Facebook εξαπέλυσε πυρά με στόχο τον Νίκο Φίλη, για την εκλογή του Φερχάτ Οζγκιούρ, κάνοντας λόγο για «τουρκοτουρκική προεκλογική εκστρατεία» του εκλεγμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Ροδόπης, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «φίλα προσκείμενο» στο κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, MHP.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This