Το άγνωστο τοπίο της λαθρομετανάστευσης

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις επιμένουν να «κουκουλώνουν» το φλέγον αυτό ζήτημα

Must Read

Η άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια και η σύλληψη του Μπανγκλαντεσιανού, που είναι ο βασικός ύποπτος για το ειδεχθές έγκλημα, έθεσαν ακόμα μια φορά το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης. Ο λαός μας ενδιαφέρεται για το ζήτημα, επειδή εκείνος πληρώνει το βαρύ κόστος της αδιαφορίας της πολιτικής τάξης για τη μοίρα του έθνους και το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών.

Οι πολιτικοί και οι έχοντες δεν ζουν πολιορκούμενοι από την εισαγόμενη εγκληματικότητα σε υποβαθμισμένες γειτονιές των αστικών κέντρων, που έχουν απωλέσει την εικόνα της ελληνικότητας που είχαν. Οι εξουσιαστές και οι πλούσιοι ζουν φρουρούμενοι από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., την οποία πληρώνουν με τη φορολογία τους οι φτωχοί!

Οι πολιτικές δυνάμεις δεν κάνουν συζήτηση ουσίας για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης κι αυτό είναι κάτι που βολεύει ιδιαιτέρως την εκάστοτε κυβέρνηση που επιθυμεί να κουκουλώνει αυτό το πρόβλημα. Συζήτηση ουσίας δεν είναι η ανταλλαγή ύβρεων, χαρακτηρισμών και συνθημάτων, αλλά διάλογος για την πραγματική εικόνα και την πολιτική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Πόσοι λαθρομετανάστες βρίσκονται στην Ελλάδα; Πόσο κοστίζουν στον Κρατικό Προϋπολογισμό; Ποια επιδόματα και άλλες παροχές λαμβάνουν και πού επιμερίζονται τα κόστη τους; Πόσες απελάσεις γίνονται σε σχέση με τις παράνομες εισόδους που σημειώνονται κατ’ έτος; Γιατί δεν απελαύνονται ούτε καν εκείνοι που επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά;

Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπεται η παραμονή στη χώρα, το δικαίωμα υποβολής αιτήματος χορήγησης ασύλου και η είσπραξη επιδομάτων σε άτομα που εμφανίζονται με τρία και τέσσερα ή ακόμα και περισσότερα ονοματεπώνυμα, με διάφορες ημερομηνίες γεννήσεως και ποικίλες χώρες προέλευσης; Γιατί δεν γίνονται διακρατικές συμφωνίες που θα διευκολύνουν τις άμεσες επαναπροωθήσεις των παρανόμως εισερχομένων; Η κυβέρνηση δεν ενοχλείται από την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης της χώρας; Τι σκοπεύει να κάνει για να διατηρηθούν ο ελληνικός χαρακτήρας και ο πολιτισμικός προσανατολισμός του κράτους;

Αυτά θέλουν να μάθουν οι Ελληνες και πάνω σε αυτά τα ζητήματα πρέπει να τοποθετηθούν σοβαρά και ειλικρινώς τα κόμματα, τα στελέχη τους και οι αρχηγοί τους. Η συνθηματολογία ουδέναν αφορά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This