Δικηγόρος των funds και ο Μάντζος του ΠΑΣΟΚ! – Η απάντηση, οι αντιδράσεις και ο… χαρτοπόλεμος

Στα χνάρια Πάτση και Καππάτου ο εκπρόσωπος του Κινήματος - Είχε εκπροσωπήσει ως δικηγόρος το 2021 «κοράκι» εις βάρος δανειολήπτη με στεγαστικό

Must Read

Το ηθικό είναι νόμιμο, όμως το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για την πολιτική. Η φράση αυτή συμπυκνώνει στον απόλυτο βαθμό τη σημερινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τον Δημήτρη Μάντζο, ο οποίος, προτού γίνει εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και οσονούπω βουλευτής Επικρατείας, εκπροσωπούσε τα «κοράκια» των funds που ήρθαν στη χώρα με μοναδικό στόχο την αφαίμαξη της ελληνικής περιουσίας.

Η σημερινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τη δράση του Δημήτρη Μάντζου ως δικηγόρου στις υπηρεσίες των funds μπορεί να μην αποδεικνύει καμία παράνομη πράξη. Δείχνει όμως ένα ηθικό κενό που υπάρχει στην πολιτική ζωή του τόπου.

Το σημερινό (22/6) αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας»

Μπορεί ένα πολιτικό πρόσωπο, που μάλιστα εκπροσωπεί ένα κόμμα που σηκώνει με τόση ένταση το ζήτημα των πλειστηριασμών ή τη δράση των «κορακιών», να εκπροσώπησε ως δικηγόρος τις εταιρίες αυτές εις βάρος των Ελλήνων και των Ελληνίδων που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους; Η απάντηση είναι προφανώς αρνητική, όμως σύμφωνα με έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η «δημοκρατία» και παρουσιάζει σήμερα, ο Δημήτρης Μάντζος εκπροσώπησε τον Νοέμβριο του 2021 fund εις βάρος Έλληνα πολίτη.

Το συγκεκριμένο δάνειο, όπως προκύπτει από τα έγγραφα, είναι στεγαστικό και μάλιστα είχε ληφθεί με ελβετικό φράγκο. Το τελευταίο στοιχείο είναι αυτό που κάνει την υπόθεση ακόμα πιο εξοργιστική, καθώς είναι γνωστό πως οι οφειλέτες με ελβετικό φράγκο ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, ρίχνοντας τα χρήματά τους σε μια μαύρη τρύπα, καθώς το ποσό του δανείου τους 20 χρόνια μετά παραμένει το ίδιο.

Τα δικαστικά έγγραφα που αποδεικνύουν τη δράση του ∆. Μάντζου ως δικηγόρου στις υπηρεσίες των funds

Με βάση τα παραπάνω προκύπτει με σαφήνεια πως ο έμπειρος δικηγόρος και πολιτικός γνώριζε πως εκπροσωπώντας τον πελάτη του, δηλαδή ένα fund με έδρα την Ιρλανδία, δρα εις βάρος ενός Έλληνα πολίτη.

Όπως φαίνεται από τα έγγραφα που παρουσιάζει η «δημοκρατία», το συγκεκριμένο δάνειο είχε ληφθεί από τον εν λόγω πολίτη το 2007, ενώ η τράπεζα προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασης στις 26 Ιουνίου 2018 λόγω αδυναμίας αποπληρωμής, με τη συνολική οφειλή τότε να φτάνει το ποσό των 55.061 ευρώ ή 63.199,50 ελβετικών φράγκων. Μάλιστα, ο Δημήτρης Μάντζος κατάφερε να κερδίσει το δικαστήριο, το οποίο υποχρέωσε τον εν λόγω οφειλέτη να πληρώσει το υπόλοιπο ποσό του δανείου και να καταβάλει επιπλέον χρήματα για τα δικαστικά έξοδα τα οποία προέκυψαν.

Τα δικαστικά έγγραφα που αποδεικνύουν τη δράση του ∆. Μάντζου ως δικηγόρου στις υπηρεσίες των funds

Η αποκάλυψη της συγκεκριμένης υπόθεσης δημιουργεί ορισμένα εύλογα ερωτήματα, τα οποία ο κ. Μάντζος και συνολικά το πολιτικό κόμμα που εκπροσωπεί, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, οφείλουν να απαντήσουν.

  • Πρώτον, προτού φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων για την εν λόγω απόφαση είχε προσπαθήσει να διαμεσολαβήσει μεταξύ του fund και του πολίτη;
  • Δεύτερον, έχει υπερασπιστεί και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις ο κ. Μάντζος ή το δικηγορικό του γραφείο υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται τα «κοράκια» των funds;
  • Τρίτον, έχει προχωρήσει κάποια υπόθεση σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας Ελληνα ή Ελληνίδας;
  • Τέταρτον, είχε γνώση το ΠΑΣΟΚ για τη δικηγορική δράση του κ. Μάντζου ως δικηγόρου των funds;

Τα ερωτήματα αυτά χρήζουν άμεσων απαντήσεων από τη Χαριλάου Τρικούπη και τον ίδιο τον κ. Μάντζο, ο οποίος την περίοδο εκείνη μπορεί να μην ήταν βουλευτής ούτε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, όμως είχε ανώτατη θέση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Τα δικαστικά έγγραφα που αποδεικνύουν τη δράση του ∆. Μάντζου ως δικηγόρου στις υπηρεσίες των funds

Η υπόθεση του κ. Μάντζου μπορεί να απέχει κατά πολύ από τις περιπτώσεις των βουλευτών Πάτση και Καππάτου, οι οποίοι είτε αγόραζαν «κόκκινα» δάνεια είτε έβαζαν την υπογραφή τους σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, όμως φέρνει στο προσκήνιο τη γραμμή που δυστυχώς δεν χωρίζει το νόμιμο από το ηθικό.

Το θράσος της Χ. Τρικούπη για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο

Οργή και θυμηδία προκαλεί το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, την ώρα που κεντρικό στέλεχός του όπως ο κ. Μάντζος πλουτίζει βάζοντας στο στόχαστρο τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, επιχειρεί να δείξει στη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα ότι τη στηρίζει στη δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί.

Χθες, λοιπόν, χωρίς ίχνος ντροπής, ο Τομέας Ιδιωτικού Χρέους και Προστασίας του Δανειοληπτών ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία δικαίωσε Πολωνούς δανειολήπτες, κι ενώ οι αντίστοιχοι εδώ στην Ελλάδα είδαν τις προσφυγές τους να απορρίπτονται από τον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, «Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει δεσμευτεί με το πρόγραμμά του για συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που αντιμετωπίζει τα τραγικά αδιέξοδα που ακολούθησαν για τους δανειολήπτες αυτούς εξαιτίας της ακραίας επιδείνωσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Η συγκεκριμένη ρύθμιση, που άλλωστε είχε κατατεθεί ως τροπολογία τον περασμένο Οκτώβριο στη Βουλή, προβλέπει, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες χορήγησης των δανείων αυτών, αλλά, πλέον, και την ευρωπαϊκή νομολογία, μία πιο δίκαιη και ισόρροπη κατανομή του κινδύνου. Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή, οι τράπεζες φέρουν κατά τα δύο τρίτα και ο δανειολήπτης ελβετικού φράγκου κατά το ένα τρίτο την ευθύνη για τις συνέπειες από την επέλευση της ακραίας ανατροπής της συναλλαγματικής ισοτιμίας».

Μέχρι τότε, βέβαια, δηλαδή μέχρις ότου ο ελληνικός λαός δώσει την εντολή στο ΠΑΣΟΚ να μπορεί να επιβάλλει μέσω της Βουλής νομοθετικές ρυθμίσεις, πρωτοκλασάτα στελέχη του ίσως συνεχίσουν να πλουτίζουν σε βάρος των δανειοληπτών, προσφέροντας πλουσιοπάροχα νομικές υπηρεσίες σε κάθε λογής «κοράκια» και funds.

Η απάντηση, οι αντιδράσεις και ο… χαρτοπόλεμος

Μετά τον σάλο που ξέσπασε από το δημοσίευμα της εφημερίδας «δημοκρατία», ο Δημήτρης Μάντζος μέσω του ΣΚΑΙ απάντησε τα εξής:

«Είναι παλαιότερες υποθέσεις τις οποίες χειρίζεται το γραφείο μου. Πρόκειται για προκλητική και απαράδεκτη τη σύγκριση δύο ημέρες πριν από τις εκλογές. Εγώ ούτε εισπρακτική εταιρεία έχω, ούτε έχω αγοράσει κόκκινα δάνεια. Πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο στο οποίο βρίσκομαι και βρισκόμουν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Από το 2019 κυρίως εγώ σταμάτησα την ενεργό δικηγορία. Είναι παλαιότερες υποθέσεις τις οποίες χειρίζεται το γραφείο μου. Το γραφείο συνεχίζει να χειρίζεται υποθέσεις. Εγώ δεν προέρχομαι από πλούσια οικογένεια. Δουλεύω από τότε που σπουδάζω. Σπούδασα στα δημόσια Πανεπιστήμια της χώρας μας, ειδικεύτηκα στο Εμπορικό Δίκαιο και η δουλειά του δικηγόρου είναι να υπογράφει δικόγραφα. Αυτό είναι δικόγραφο. Ας μου φέρει κάποιος έναν πλειστηριασμό, μια κατάσχεση που εγώ έχω υπογράψει, ας μου φέρει κάποιος ότι εγώ έχω αγοράσει κόκκινα δάνεια… Εγώ, το γραφείο μας έχει αναλάβει εκατοντάδες οφειλέτες για την προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση τον νόμο του ΠΑΣΟΚ το 3869 του 2010. Περιμένω αύριο το πρωτοσέλιδο που θα λέει ‘δικηγόρος των οφειλετών ο Μάντζος’».

Όταν ρωτήθηκε για το αν έχει αναλάβει εκπροσώπηση fund, απάντησε: «Σας επαναλαμβάνω πως το γραφείο αναλαμβάνει πολλές υποθέσεις, έχουμε υποθέσεις διαμεσολάβησης, υποθέσεις οικονομικές και εμπορικές… Δεν θεωρώ μομφή τη δικηγορία».

Αναφερόμενος στην περίπτωση Πάτση είπε: «Είναι τελείως διαφορετική. Εκεί έχουμε εισπρακτική εταιρεία και αγορά κόκκινων δανείων κάτω του κόστους. Έχουμε εισπρακτική, έχουμε τηλέφωνα, έχουμε κυνήγι… Δεν έχει οποιαδήποτε σχέση η μία πράξη με την άλλη. Είναι νομικές πράξεις».


  • Ακολούθησε… χαρτοπόλεμος ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή την αποκάλυψη της «δημοκρατίας»:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ταύτιση ΠΑΣΟΚ με ΝΔ στο «σύνδρομο Πάτση» υπέρ των funds

Μόλις χθες το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση υπέρ των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο. Μία μέρα μετά αποκαλύπτεται από την εφημερίδα «Δημοκρατία» ότι ο εκπρόσωπός του και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας κ. Δημήτρης Μάντζος, επιστρατεύθηκε ως δικηγόρος από fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο.

Είναι μέγιστη υποκρισία το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη ΝΔ στο «σύνδρομο Πάτση» και την ίδια ώρα να εμφανίζεται ως προστάτης των αδύναμων και υπερχρεωμένων.

Με 700.000 ενυπόθηκα δάνεια να έχουν μεταβιβαστεί σε funds και να παίρνουν σειρά για πλειστηριασμό, περιμένουμε μία απάντηση από τον κ. Ανδρουλάκη.

Στις 25 Ιούνη οι πολίτες επιλέγουν: Ασυδοσία των funds ή προστασία της πρώτης κατοικίας;

ΠΑΣΟΚ: Τα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αμετανόητοι τυχοδιώκτες

Τα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αμετανόητοι τυχοδιώκτες. Το κόμμα, που ψήφισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και αποτιμούσε δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα ότι «25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι και πολλοί», που ενώ υποσχόταν “σεισάχθεια” παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στα funds και μαζί με τη Νέα Δημοκρατία έβαλαν ταφόπλακα στην προστασία της πρώτης κατοικίας που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ το 2010, επιχειρεί να συμψηφίσει ένα δικηγορικό γραφείο που έχει εκπροσωπήσει εκατοντάδες δανειολήπτες στα δικαστήρια για την προστασία της περιουσίας τους, με το σκάνδαλο Πάτση.

Ταυτίζει δηλαδή μια δικηγορική πράξη με την εξαγορά από τον κ. Πάτση κόκκινων δανείων αξίας 62,7 εκατομμυρίων ευρώ έναντι μόλις 4,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πανικός τους δεν κρύβεται και θα επιστρατεύσουν κάθε αθέμιτο μέσο για να πολεμήσουν το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό, εξάλλου, ταυτίζονται πλήρως με τη Νέα Δημοκρατία. Ψηφιακοί παρακρατικοί μηχανισμοί και μιντιακοί βραχίονες στην υπηρεσία τους. Όφειλαν όμως να έχουν διαβάσει το μάθημα της κάλπης της 21ης Μαΐου.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει πως ο κ. Μάντζος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος fund κατά δανειοληπτών και μάλιστα σε ελβετικό φράγκο, για τους οποίους χθες μόλις έβγαλε υποκριτικά ανακοίνωση

Με την ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει πως ο κ. Μάντζος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος fund κατά δανειοληπτών και μάλιστα σε ελβετικό φράγκο, για τους οποίους χθες μόλις έβγαλε υποκριτικά ανακοίνωση.

Δεν χρειάζεται τόσος εκνευρισμός και ύβρεις. Θα αρκούσε μία συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ για την υποκρισία σε βάρος των δανειοληπτών και των ανθρώπων που αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν και αγωνιούν για τα σπίτια τους.

Το δίλημμα πλέον καθίσταται ακόμα πιο καθαρό: Ασυδοσία των funds με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή προστασία της πρώτης κατοικίας;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This