Όλα τα θέματα στο… τραπέζι! Η συνταγματική αναθεώρηση στις 25 Νοεμβρίου

Must Read

Έφτασε η ώρα της Ολομέλειας για την αλλαγή του καταστατικού χάρτη της χώρας, που προκαλεί πολλαπλούς πολιτικούς κλυδωνισμούς, μεταξύ άλλων με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και το επίμαχο άρθρο 86 (συγκεκριμένα την προσθήκη ερμηνευτικής δήλωσης που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ).

Η αρμόδια επιτροπή συνεδρίασε χθες για τελευταία φορά, με τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ. κατά τη διάρκεια της σχετικής ψηφοφορίας να απορρίπτουν την πρόταση της Κουμουνδούρου για προσθήκη της ερμηνευτικής διάταξης που καταργεί την αποσβεστική προθεσμία για αδικήματα όπως η δωροδοκία.

Το ΚΚΕ πρότεινε την πλήρη κατάργηση του άρθρου 86, η Ελληνική Λύση να δοθούν δικαιώματα ελέγχου και στη μειοψηφία, προκειμένου εμμέσως να καταργηθεί ουσιαστικά το άρθρο, ενώ το ΜέΡΑ25 την απαγόρευση της θέσπισης ιδιώνυμων υπουργικών αδικημάτων.

Διαβάστε επίσης: Έτοιμο το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων! Πάει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα

Αίσθηση προκάλεσε η διαφοροποίηση του «γαλάζιου», Μανούσου Βολουδάκη, που διαφώνησε με την πρόταση της Ν.Δ. να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακόμη και με σχετική πλειοψηφία.

Αναφορικά με την τροποποίηση του Συντάγματος ώστε να μπορούν να ψηφίζουν οι Έλληνες του Εξωτερικού, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επιφυλάχτηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια. Σημειωτέον ότι η συνταγματική αναθεώρηση θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια στις 18 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσει μια εξαντλητική πενθήμερη συζήτηση, η οποία θα καταλήξει στην τελική ψηφοφορία στις 25 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This