Εκλογές 2023: «Διπλή» αυτοδυναμία ΝΔ και αποχής – Με… περικεφαλαία η οκτακομματική Βουλή

Το newsbreak.gr σας ενημέρωσε λεπτό προς λεπτό για όλες τις εξελίξεις και για τα αποτελέσματα -σε πραγματικό χρόνο

Must Read

Το μήνυμα αυτών των εκλογών, εκτός από την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, που δίνει ακόμα μια τετραετία διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ότι ο κόσμος όλο και περισσότερο, γυρίζει την πλάτη του στο πολιτικό σύστημα.

Με την αποχή να είναι πάνω από το 47% και να σημειώνει αρνητικό ρεκόρ μεταπολίτευσης, η συνειδητοποίηση ότι σχεδόν ένας στους δύο ψηφοφόρους δεν άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, μόνο προβληματισμό θα έπρεπε να δημιουργεί και όχι να προκαλεί πανηγύρια.

Η Νέα Δημοκρατία με ενσωματωμένο το 98% της Επικράτειας, συγκεντρώνει ποσοστό 40,56% και «βγάζει» 158 έδρες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σε κατάσταση διάλυσης και εν αναμονή κομματικών διεργασιών, παίρνει 48 έδρες και ποσοστό 17,83%.

Η Βουλή θα είναι οκτακομματική και μάλιστα με δυναμική παρουσία κομμάτων που θεωρούνται ότι κινούνται σε πιο ακροδεξιά όρια.

Ισχυρή παρουσία θα έχουν οι Σπαρτιάτες (σ.σ. με σήμα την περικεφαλαία), οι οποίοι μέσα σε λίγες ημέρες από την ίδρυσή τους και με τη στήριξη του προφυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη, συγκεντρώνουν το 4,67% των ψήφων με 12 έδρες! Κάτι που τους κάνει πέμπτη δύναμη…

Στο Κοινοβούλιο, θα βρεθούν ακόμα, εκτός από ΠΑΣΟΚ (11,86% και 32 έδρες) και ΚΚΕ (7,68% και 20 έδρες) και οι: Ελληνική Λύση (4,45% και 12 έδρες), Πλεύση Ελευθερίας με 3,17% και 8 έδρες, αλλά και η Νίκη, με 3,70% και 10 έδρες.

  • Ενημερωθήκατε πρώτοι μέσα από το newsbreak.gr για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας, τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της πολιτικής σκηνής, τα exit poll, τα πολιτικά και παραπολιτικά νέα, αλλά και τα αποτελέσματα -σε πραγματικό χρόνο- των Εκλογών της 25ης Ιουνίου!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This