Η ονοματολογία δίνει και παίρνει για τη νέα κυβέρνηση

Must Read

Δίνει και παίρνει η ονοματολογία για τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, παρόλο που ο λαός ακόμη δεν έχει μιλήσει στην κάλπη.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να βάλει φρένο στη σεναριολογία, συνιστώντας χαμηλούς τόνους σε όσους βιάζονται να ράψουν υπουργικό κοστούμι, πλην όμως οι σχετικές διαρροές δεν προέρχονται παρά από την ίδια την Πειραιώς.

Από τα χαρτοφυλάκια ξεχωρίζει εκείνο του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο προορίζεται για τον πλέον στενό συνεργάτη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Γεραπετρίτη. Η απομάκρυνση του Νίκου Δένδια συζητείται ήδη εντόνως στα πολιτικά και τα δημοσιογραφικά πηγαδάκια και αναμένεται να πυροδοτήσει και αντιδράσεις εντός της Ν.Δ.

Γιώργος Γεραπετρίτης

Από εκεί και πέρα προς το Υπουργείο Οικονομικών κατευθύνεται ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μέχρι πρότινος βρισκόταν στο τιμόνι του Υπουργείου Εργασίας. Ερωτηματικό παραμένει το μέλλον του Θεόδωρου Σκυλακάκη, καθώς πολλοί εκτιμούν πως θα παραμείνει αμετακίνητος στο υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο πολλοί στοιχηματίζουν πως θα πάρει… προαγωγή σε θέση Υπουργού σε άλλο υπουργείο.

Δεδομένη θεωρείται η θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου, την οποία αναμένεται να αναλάβει η Σοφία Ζαχαράκη, ενώ στο Υπουργείου Πολιτισμού αναμένεται να παραμείνει η Λίνα Μενδώνη.

Όσο για την προεδρία της Βουλής, αν και πολλά ονόματα είχαν ακουστεί -λόγου χάρη ο Κώστας Τσιάρας και η Νίκη Κεραμέως– φαίνεται πως ο Κώστας Τασούλας θα εκλεγεί εκ νέου.

Κώστας Τασούλας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This