Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Στις 17:00 η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης - Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι υπουργοί

Must Read

Τις πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Σακελλαροπούλου. 

Ο κ. Μητσοτάκης θα πάρει το διορισμό του πρωθυπουργού (ως επικεφαλής του κόμματος που έχει το απόλυτο των εδρών) και την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά και το ποσοστό αυτοδυναμίας που εξασφάλισε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Νωρίτερα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έλαβε τα αποτελέσματα από τον Πρόεδρο της Βουλής.

 



Αναμένεται να ορκιστεί Πρωθυπουργός από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη 13:00. Το απόγευμα θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ενώ τη Δευτέρα 3 Ιουλίου θα ορκιστεί η νέα Βουλή. «Έχουμε μία οκτακομματική Βουλή και πιστεύω πως η Δημοκρατία μας είναι ώριμη για τις πρόσκαιρες αναταράξεις που μπορεί να προκληθούν. Από σήμερα ξεκινά ένας κύκλος σκληρής δουλειάς» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 17:00 θα ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όσον αφορά στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, αυτές προγραμματίζονται να αναγνωστούν και να συζητηθούν στη Βουλή από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου.

Το γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου θα αναλάβει ο Γ.Γ. της Κ.Ε της ΝΔ κ. Παύλος Μαρινάκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Το πόστο του κ. Χατζηδάκη στο υπουργείο Εργασίας θα αναλάβει σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με υφυπουργούς τους Βασίλη Σπανάκη και τον Πανό Τσακλόγλου. Υπουργός Επικρατείας θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο κ. Μάκης Βορίδης, με αρμοδιότητα το κοινοβουλευτικό έργο. Στο Υπουργείο Οικονομικών, το νέο ισχυρό δίδυμο, ακούει στο όνομα Κωστής Χατζηδάκης και Νίκος Παπαθανάσης, με τον πρώτο στην ηγεσία του ΥΠΟΚ και τον δεύτερο ως αναπληρωτή του. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Νότης Μηταράκης θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα καθίσει στην καρέκλα του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This