Δευτέρα στη Βουλή ορκίζονται οι 300

Must Read

Πρεμιέρα έχει τη Δευτέρα η Βουλή, η οποία συγκροτείται σε Σώμα, και οι 300 ορκίζονται βουλευτές. Η διαδικασία έχει ως εξής: το πρωί της Δευτέρας οι πολιτικοί μας ταγοί θα ορκιστούν βουλευτές. Ακολούθως, το πρωί της Τρίτης θα εκλεγεί το νέο προεδρείο, με τον Κώστα Τασούλα να εκλέγεται εκ νέου πρόεδρος του Κοινοβουλίου για δεύτερη τετραετία. Τα βλέμματα όλων στρέφονται στα μικρότερα νεοεισερχόμενα κόμματα, καθώς τα… όργανα έχουν ήδη αρχίσει. Αφορμή είναι, κατά πληροφορίες, το πού θα κάθονται οι νέοι βουλευτές στην Ολομέλεια. Η χωροταξία της νέας Βουλής βρίσκεται υπό διαμόρφωση, καθώς οι σχετικές διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη.

Χωροταξία

Η εικόνα είναι πάντως πως στα δεξιά και προς το κέντρο θα καθίσουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τέρμα πίσω δεξιά οι «Σπαρτιάτες». Μπροστά στο κέντρο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και πίσω τους δεξιά η Ελληνική Λύση και αριστερά η ΝΙΚΗ. Στα κεντροαριστερά θα καθίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τέρμα αριστερά, όπως πάντα, το ΚΚΕ. Πίσω από το ΚΚΕ θα καθίσουν οι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η πρώτη μεγάλη μάχη της νέας, οκτακομματικής Βουλής θα δοθεί την Πέμπτη, οπότε εκκινεί η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων. Η τριήμερη συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου, με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This