Απίστευτος Άδωνις: «Ο εργαζόμενος στη Ρόδο το ήθελε και πληρώνεται καλά, δεν θα κάνουμε κάτι»

«Δεν είναι θέμα του κράτους» δήλωσε ο νέος υπουργός Εργασίας

Must Read

Όλα καλά τα βρήκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο beach bar της Ρόδου όπου οι εργαζόμενοι βουτάνε μέχρι τον λαιμό για να σερβίρουν τους πελάτες πάνω σε πλατφόρμες που έχουν τοποθετηθεί μέσα στη θάλασσα!

Από το νέο του πόστο, ως υπουργός Εργασίας, ο Γεωργιάδης ανάβει το πράσινο φως στην εργασιακή εκμετάλλευση, βάζοντας μπροστά μάλιστα τα φιλοδωρήματα που βγάζει ο εργαζόμενος.

Σε δηλώσεις του για περιστατικό που έχει προκαλέσει σάλο και οργή στο πανελλήνιο, ο Άδωνις υποστήριξε ότι ο σερβιτόρος πληρώνεται καλά και δεν υπάρχει κάποια παραβίασε σε νομοθεσία.

«Αφού τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και ο εργαζόμενος το θέλει και πληρώνεται καλά με αυτό, δεν είναι θέμα του κράτους» δήλωσε υπουργός Εργασίας αναφερόμενος στα tips των σερβιτόρων. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο εργαζόμενος μπαίνει στη θάλασσα να σερβίρει «με τη συναίνεσή του» ότι «λαμβάνονται κάποια μέτρα» και ότι ο νεαρός «φοράει ειδική μπλούζα».

«Λάθος έλεγχος»

«Κάναμε εξονυχιστικό έλεγχο. Δέκα ελεγκτές στείλαμε δεν βρέθηκε καμία παράβαση» δήλωσε ο Γεωργιάδης, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα, ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων επισιτισμού – τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου κατήγγειλε ότι δεν έχει σωστός έλεγχος στην επιχείρηση: «Ο έλεγχος που έγινε για 7 ώρες ήταν λάθος έλεγχος. Δεν ζητήσαμε από την ανεξάρτητη Αρχή να ελέγξει εάν οι συνάδελφοι είναι στην ΕΡΓΑΝΗ, εάν κολλάνε ένσημα ή αν πληρώνονται. Ζητήσαμε να κληθεί το κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων» ανέφερε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «το παράνομο είναι ότι προσφέρεται “νόμιμη” εργασία σε κάτι που είναι παράνομο όπως οι πλωτές κατασκευές».

Δείτε επίσης:

Γιώργος Χότζογλου: «Ο έλεγχος που έγινε για επτά ώρες στην επιχείρηση ήταν λάθος έλεγχος»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This