Πάνος Καμμένος: «Σπάει» τη σιωπή του για τον Αλέξη Τσίπρα – Δηλώσεις που θα συζητηθούν

«Παγίδα των Γερμανών στον Τσίπρα η Συμφωνία των Πρεσπών»

Must Read

Αίσθηση προκάλεσε η εξομολόγηση του Πάνου Καμμένου για το πολιτικό σκηνικό, μετά από τρία χρόνια σιωπής και αφού ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μίλησε στην εκπομπή «Αρένα» για το δημοψήφισμα του 2015, την συνεργασία του με τον Τσίπρα, τις κινήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση που διήρκησε 17 ώρες, μια εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα, ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε ότι το βράδυ της 12ης Ιουλίου του 2015, ο ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τον τότε Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ προκειμένου να κλείσει η συμφωνία. «Το 2015 η Ελλάδα αποφάσισε να αλλάξει γεωπολιτικά και να κάνει συμφωνία με τις ΗΠΑ», δήλωσε λέγοντας ότι ο ίδιος μετέφερε στις ΗΠΑ πως θα προχωρήσει η επέκταση της βάσης της Σούδας, θα αναβαθμιστεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες προκειμένου η Ελλάδα να γίνει σύμμαχος της Αμερικής στη Μεσόγειο, αντί για την Τουρκία.

«Πράγματι ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια ο Ομπάμα μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ μεσολάβησαν και έτσι έκλεισε η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο. Η συμφωνία έκλεισε επειδή η Ελλάδα στράφηκε στις ΗΠΑ. Αυτή είναι μια αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί. Έκανα τρία χρόνια να μιλήσω γιατί δεν ήθελα να εμπλακώ στην ελληνική πολιτική σκηνή. Αφού ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αποσυρθεί, ο ελληνικός λαός θα πρέπει να μάθει την αλήθεια» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.



Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ότι ήταν μια παγίδα για τον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο προσέφεραν ως δώρο το Νόμπελ Ειρήνης.

«Η συνεργασία μας με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν έντιμη μέχρι τις Πρέσπες. Εμείς είχαμε κάνει το 2014 μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία δεν θα άνοιγε η κυβέρνηση το θέμα των Σκοπίων. Δεν τον πίεσε η Αριστερά τον Τσίπρα για να κάνει αυτή τη συμφωνία. Τον πίεσε η Γερμανία και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ. Με τους Αμερικανούς είχαμε συμφωνήσει πως θα υπήρχε μια τριμερής στρατιωτική συνεργασία αλλά όχι για το όνομα. Αλλά όλα αυτά ανατράπηκαν. Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια παγίδα που έθεσαν στον Τσίπρα οι Γερμανοί με δώρο το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης» είπε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πως οι ΑΝΕΛ ήταν «αναγκαίο κακό», ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως με αυτές τις δηλώσεις ο Τσίπρας πιθανώς έχασε κόσμο που  θα τον στήριζε στις εκλογές. «Η συνεργασία μας ήταν άριστη με μόνη κηλίδα τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε.

Σε σχόλιο του για τον Αλέξη Τσίπρα και την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι έπαθε τεράστια πολιτική ζημιά εξαιτίας των πολιτικών του όπως οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ, τις οποίες δεν στήριξε όταν η Νέα Δημοκρατία τις συνέχισε. Επιπλέον, υποστήριξε ότι με τις επιλογές που έκανε ο Τσίπρας δεν άλλαξε τον ΣΥΡΙΖΑ: «Με υλικά κατεδαφίσεως δεν αλλάζεις το κόμμα, πήρε στελέχη αποτυχημένα από το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε.

Σχολιάζοντας την πιθανή επάνοδο του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι ο  ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στη μεταπολίτευση μετά το 1974. Όπως είπε ο Τσίπρας δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψει, τουλάχιστον με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για το αν ο ίδιος σκέφτεται να επιστρέψει στην πολιτική, ο Πάνος Καμμένος απάντησε: «Για εμένα η πολιτική έχει τελειώσει, υπηρέτησα 28 χρόνια βουλευτής, 7 χρόνια υπουργός, υπάρχουν νεότεροι που μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Αν μπορέσω να βοηθήσω με την συμβολή μου, να το κάνω, αλλά έχω αποσυρθεί. Εμείς βάλαμε στόχο να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και τη βγάλαμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This