«Άναψε φωτιές» στο Μαξίμου ο Φλωρίδης!

«Άδειασε τη διάταξη της ΝΔ στον ποινικό κώδικα η οποία κατοχύρωσε το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών»!

Must Read

Αναστάτωση και εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσε ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος αναφερόμενος στο ακαταδίωκτο των τραπεζιτών στη Βουλή, είπε ουσιαστικά ότι θα καταργήσει τη συγκεκριμένη διάταξη, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που… ξέχασε ότι η νομοθέτηση για την ασυλία των τραπεζιτών, έγινε επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ο κ.Φλωρίδης είπε συγκεκριμένα απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο:

«Υπάρχουν ζητήματα στον Ποινικό Κώδικα, τα οποία πρέπει να τα επαναρυθμίσουμε. Η απιστία, δεν πρέπει να διώκεται κατ’ έγκληση. Δηλαδή αυτοί που διαπράττουν απιστία, πρέπει να κάνουν μήνυση στον εαυτό τους. Αυτό εσείς το κάνατε στον Κώδικα του 2019. Επίσης στα ζητήματα της απάτης πρέπει να έχουμε δίωξη αυτεπάγγελτα. Αυτά θα τα επαναφέρω. Πρέπει να αποκαθάρουμε τον Ποινικό Κώδικα από διατάξεις οι οποίες είναι περίεργες. Προστατεύουν συγκεκριμένους. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το κάνουμε. Έχει πολύ δουλειά εκεί να κάνουμε. Ο ελληνικός λαός δικαίως διαμαρτύρεται διότι σου λέει ότι εγώ με το παραμικρό οδηγούμαι σε ένα δικαστήριο ενώ κάποιοι άλλοι πως καταφέρνουν και τη γλυτώνουν;»

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ: «Όποιος κάνει τα πάντα για μια υπουργική καρέκλα κάποια στιγμή εκτίθεται»

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην παραδοχή Φλωρίδη περί ακαταδίωκτου των τραπεζιτών, κάνοντας λόγο για «άδειασμα» της διάταξης της ΝΔ και «παραδοχή» των μεθοδεύσεων.

  • Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Ο νεόφερτος υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης κατά τη συζήτηση στη Βουλή άδειασε τη διάταξη της ΝΔ στον ποινικό κώδικα η οποία κατοχύρωσε το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών.

Απέδωσε την νομοθετική πρωτοβουλία στον… ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας απλώς πως όποιος κάνει τα πάντα για μια υπουργική καρέκλα κάποια στιγμή εκτίθεται.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν παρά να αδειάσουν τον νέο τους υπουργό ή, καλύτερα, να αποδεχτούν τις μεθοδεύσεις τους που παραδέχτηκε με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση».

Σχόλιο για το… αυτογκόλ Φλωρίδη, έκανε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο Attica TV.

«Μεγάλο φιάσκο του Φλωρίδη, περιμένουμε κάποια επίσημη διαρροή ότι δεν κατάλαβε τι είπε», τόνισε μεταξύ άλλων.



Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This