Διπλό άδειασμα στον Μηταράκη: «Δεν καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία»

Ο Μαρινάκης αρνήθηκε ότι καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Τι είπε για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Must Read

Νέο άδειασμα στο Νότη Μηταράκη επεφύλασσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά το χθεσινό φιάσκο με τις εξαγγελίες για έφιππη αστυνομία και κατάργηση της πολυδιαφημισμένης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας που με τόση θέρμη υποστήριξαν τα στελέχη της κυβέρνησης.

Σε απάντηση που έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, «άδειασε» ξανά το νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη λέγοντας ότι: «Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται, αντιθέτως επανεξετάζουμε πως θα έχει τον καλύτερο ρόλο και τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την ΕΛΑΣ». 

Σε ερώτηση που δέχτηκε κατά την ενημέρωση συντακτών για τις δηλώσεις Μηταράκη που άφηναν να εννοηθεί ότι καταργείται η Πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά τις εξαγγελίες του για αστυνομικούς με άλογα στο κέντρο, ο Μαρινάκης υποστήριξε ότι «Δεν υπήρξε κανένα άδειασμα κανενός υπουργού, υπήρξε μία πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή για έφιππη αστυνομία». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «έχουν γίνει κινήσεις επαναφορά ασύλου στην πραγματική του έννοια, τώρα έχουμε αληθινό άσυλο» και ότι «απελευθερώθηκαν χώροι που τελούσαν υπό κατάληψη και δόθηκαν σε αυτούς που ανήκουν». Όταν δέχτηκε διευκρινιστική ερώτηση για το θέμα της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, απάντησε: «Ήμουν σαφής. Δεν υπάρχει κανένα θέμα κατάργησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Επανεξετάζουμε τον τρόπο λειτουργίας της, για την αποτελεσματικότητα και αυτού του σώματος της Αστυνομίας και είναι σημαντικό αυτό να είναι σε συντονισμό με το σύνολο της Αστυνομίας». 

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη που «έπεσαν» σε τοίχο

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ν. Μηταράκης ανακοίνωσε χθες ότι η έφιππη αστυνομία, εφόσον εγκριθεί η δημιουργία της, αναμένεται να λειτουργήσει από τις αρχές του 2024, θα αποτελείται από 6-8 έφιππους αστυνομικούς και θα έχει παρουσία στο τουριστικό κέντρο, ή σε τελετές και υποδοχή επισήμων. Παράλληλα, κατά την ενημέρωση στο ΚΕΜΕΑ, ο Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε ότι οι 1.060 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για την φύλαξη των Πανεπιστημίων, θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς, γεγονός που σημαίνει ότι οι Πρυτάνεις θα είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των Πανεπιστημίων.

«Άδειασμα» από Μητσοτάκη

Στη συνέχεια, ο  Κυριάκος Μητσοτάκης «άδειασε» μεγαλοπρεπώς Νότη Μηταράκη, αρνούμενος τη σύσταση έφιππης ομάδας στην ΕΛΑΣ. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές: «προτάθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη η σύσταση έφιππης ομάδας στην Ελληνική Αστυνομία και η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This