Η Βουλή ανεβάζει στροφές! Ποια «γαλάζια» νομοσχέδια έρχονται προς ψήφιση

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πιεστούν να πουν «ναι» σε νομοσχέδια της ΝΔ με το «καλημέρα»

Must Read

Κοινοβουλευτικός καύσωνας βρίσκεται προ των πυλών, μια και η Βουλή ανεβάζει από αύριο στροφές. Αμα τη καταθέσει των πρώτων, εμβληματικών κατά την κυβερνητική λανγκάζ, νομοσχεδίων, αρχίζει για τα καλά η λειτουργία της Βουλής.

Πρώτο και καλύτερο, το σχέδιο νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των αποδήμων, το οποίο ανεβάζει την ένταση ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, με την «πράσινη» παράταξη να δηλώνει επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου, ζητώντας ωστόσο νομοτεχνικές βελτιώσεις. Το Μέγαρο Μαξίμου προειδοποιεί υπό αυτό το πρίσμα πως ενδεχόμενο μπρος πίσω της Χαριλάου Τρικούπη όσον αφορά το «ναι» στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού θα είναι εκτός λογικής.

Σημειωτέον, αυτή τη στιγμή οι Ελληνες που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ανά την επικράτεια ανέρχονται σε περίπου 800.000. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές εφόσον το νομοσχέδιο περάσει με την απαραίτητη πλειοψηφία και καταργηθούν όλοι οι περιορισμοί. Το νομοσχέδιο θα βρίσκεται σε διαβούλευση έως αύριο το βράδυ και θα περάσει το κοινοβουλευτικό κατώφλι μεθαύριο Τρίτη.

Μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος

Υπό διαβούλευση βρίσκεται και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο, σύμφωνα με τις «γαλάζιες» διακηρύξεις, περιλαμβάνει μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών, της τάξης των 4,4 δισ. ευρώ, και καλύπτουν το σύνολο της τετραετίας.

Αυτό που διατρανώνει η οδός Νίκης είναι ότι τα μέτρα που περιλαμβάνονται καλύπτουν περίπου το 50% των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας και εστιάζουν στην ενίσχυση του εισοδήματος τόσο των μισθωτών, δηλαδή των δημοσίων και των ιδιωτικών υπαλλήλων, όσο και των νέων και συνολικά των ελληνικών οικογενειών.

Αυτό που επιχειρεί να κάνει η «γαλάζια» παράταξη είναι να ασκήσει πρέσινγκ στην αντιπολίτευση, αριστερή και δεξιά, προκαλώντας την να ψηφίσει θετικές ρυθμίσεις. Υπό άλλες συνθήκες, αυτό δεν θα συνιστούσε πρόβλημα, ωστόσο λόγω του… τάιμινγκ, δηλαδή επειδή πρόκειται για τις πρώτες ημέρες της νέας «γαλάζιας» διακυβέρνησης, τα κόμματα θα πρέπει να πουν «ναι» σε νομοσχέδια της Ν.Δ. με το «καλημέρα».

Από κει και πέρα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι και ως προς το χωροταξικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Ολομέλεια, μια και το προεδρείο δεν έχει βρει ακόμη λύση στο ζήτημα με τους «Σπαρτιάτες», οι οποίοι γειτνιάζουν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This