Μάτι: Κανονικά η δίκη – Η Βουλή ήρε την ασυλία της Δούρου

«Η υπόθεση που αφορά στο Μάτι είναι υπόθεση ακραίων παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης», είπε στην παρέμβασή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μηνύτρια και μάρτυρας κατηγορίας

Must Read

Ομόφωνα και δι’ εγέρσεως, εγκρίθηκε από τη Βουλή το αίτημα για άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι. Το αίτημα υποστήριξε και η ίδια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα είχε ζητήσει να ακολουθηθούν έκτακτες διαδικασίες, όπως και έγινε.

«Η εθνική τραγωδία αποτελεί εθνική ντροπή και σηματοδοτεί την συνολική αποτυχία του πολιτικού συστήματος», είπε σε παρέμβασή της η Ρ. Δούρου και πρόσθεσε: «Αποτελεί αντικειμενική πολιτική ευθύνη που πάει μακριά πίσω στο χρόνο το γεγονός ότι η πολιτεία δεν εκσυγχρόνισε το Πυροσβεστικό Σώμα. Και για να το πω με τα λόγια του κ. Βορίδη, ταβλαδόρους τους ανεβάζατε τους πυροσβέστες, ταβλαδόρους τους κατεβάζατε. Και όταν διαδήλωναν για τα εργασιακά τους δικαιώματα τους στείλατε ένα άλλο σώμα ασφαλείας για να τους αντιμετωπίσει».

«Οφείλουμε να αφήσουμε τη δικαιοσύνη απερίσπαστη να επιτελέσει την αποστολή της. Κάποιοι πολιτικοί αντίπαλοι και όχι μόνο χωρίς να γνωρίζουν τα γεγονότα και το θεσμικό πλαίσιο καταρρακώνοντας κάθε έννοια του τεκμηρίου αθωότητας έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να με δείξουν με το δάχτυλο ως ένοχη για την εθνική τραγωδία. Κάποιοι επεχείρησαν όχι μόνο την πολιτική αλλά και τη φυσική μου εξόντωση με αυτό το κλίμα. Επέλεξα να σιωπώ από σεβασμό στα θύματα» είπε η κα Δούρου μιλώντας παράλληλα για προσπάθεια «επηρεασμού των δικαστικών λειτουργών».

Σημειώνεται ότι η Ρ. Δούρου άμα τη εκλογή της ως βουλευτού απέκτησε ασυλία και υπήρχε κίνδυνος καθυστέρησης της δίκης και παραγραφής αδικημάτων. Όμως η βουλευτής και η Βουλή υιοθέτησαν έκτακτες διαδικασίες (ακόμη δεν έχει συσταθεί Επιτροπή Δεοντολογίας για να εισηγηθεί στην Ολομέλεια) και ήρθη η ασυλία.

«Σεβόμαστε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Γι’ αυτό ζητήσαμε και στηρίξαμε παρά το ότι δεν έχουν συσταθεί οι επιτροπές, εμείς είμαστε εδώ και προτείνουμε και υποστηρίζουμε ότι και η Ρ. Δούρου», τόνισε σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος κάνοντας μία γενικότερη παρατήρηση για τις πυρκαγιές: «Οι κρίσεις που πολλαπλασιάζονται απαιτούν μία σύγχρονη πολιτεία που να λειτουργεί με πρόληψη και ανθεκτικότητα. Η αγορά δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτά».

«Δεν προκύπτει στοιχειοθέτηση των εις βάρος της κατηγοριών», ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρίλος.

Στην συζήτηση στη Βουλή παρενέβη η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είναι μηνύτρια και μάρτυρας κατηγορίας για το Μάτι.

«Η υπόθεση που αφορά στο Μάτι είναι υπόθεση ακραίων παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης», υποστήριξε και συνέχισε: «Από τον ρόλο που διαδραμάτισε η διορισμένη από την τότε κυβέρνηση εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου η οποία επιχείρησε να σταματήσει την κλήση υπόπτων, στον ρόλο της διορισμένης από την τότε κυβέρνηση γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης κυρίας Παπασπύρου η οποία ενεπλάκη στην υπόθεση και τον ρόλο του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ο οποίος παρήγγειλε αντί να ελεγχθούν οι πολιτικές υπηρεσιακές ευθύνες, να ελεγχθούν τα θύματα για αυθαίρετα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This