Μηταράκης: «Θα έχει πιο… επικουρικό ρόλο» η πανεπιστημιακή αστυνομία

Η εκπαίδευση κόστισε 80.000 ευρώ, ο εξοπλισμός τους 814.000 ευρώ, ενώ η μισθοδοσία των 985 αστυνομικών είναι 1,5 εκατομμύριο κάθε μήνα

Must Read

«H πανεπιστημιακή αστυνομία παραμένει μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, θα αντιμετωπίσει κάθε έκνομη συμπεριφορά και θα υποστηριχθεί από την πανεπιστημιακή κοινότητα», είπε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης μετά την κυβερνητική αναδίπλωση για την τύχη των 985 αστυνομικών που προσελήφθησαν για τη φρούρηση των πανεπιστημίων.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη, ο υπουργός ισχυρίσθηκε πως ουδέποτε ανακοίνωσε την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Είπα ότι θα υπάρχει ένας πιο επικουρικός ρόλος της πανεπιστημιακής αστυνομίας και θα βγουν τα πανεπιστήμια μπροστά αλλά προέχει η πανεπιστημιακή ελευθερία. Είπα ότι οι άντρες και οι γυναίκες της πανεπιστημιακής αστυνομίας ότι θα προστατεύουν καθημερινά την ασφάλεια των πανεπιστημίων», ανέφερε.

Ο Ν. Μηταράκης σημείωσε ότι η εκπαίδευση κόστισε 80.000 ευρώ, ο εξοπλισμός τους 814.000 ευρώ, ενώ η μισθοδοσία των 985 αστυνομικών είναι 1,5 εκατομμύριο κάθε μήνα.

Ο Π. Χρηστίδης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έκανε στροφή 180 μοιρών» -κάτι που διέψευσε ο Ν. Μηταράκης – και ρώτησε: «Υπήρχε αυτή η κουβέντα για ανασχεδιασμό στην προεκλογική περίοδο; Υπήρχε στο μπλε φάκελο που παραλάβατε τον Κ. Μητσοτάκη; Γιατί το μπάχαλο που προκύπτει από την συγκεκριμένη ιστορία, δημιουργεί μία σύγχυση».

«Η ΝΔ καλλιεργεί έναν επικοινωνιακό μανδύα κάτω από τον οποίον τα προβλήματα συνεχίζουν να γιγαντώνονται. Το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας αποτέλεσε ένα θέμα ιδεολογικής εμμονής και γι’ αυτό τον λόγο απέτυχε», τόνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This