Σι Τζινπίνγκ: Παλαιός φίλος της Κίνας ο Αλέξης Τσίπρας

Must Read

«Κατά τη θητεία σας ως πρωθυπουργός, η Ελλάδα βρισκόταν σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά εσείς προωθήσατε πολλές σημαντικές μεταρρυθμίσεις και την οδηγήσατε να βγει έξω από το πρόγραμμα διάσωσης», είπε ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντηση που είχαν στο ξενοδοχείο Caravel, όπου συνομίλησαν για τις εξελίξεις στις ελληνοκινεζικές σχέσεις και την προοπτική τους για το μέλλον.

Δείτε επίσης: Σι Τζινπίνγκ: Θα έχετε την υποστήριξή μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ο Πρόεδρος της Κίνας δήλωσε πραγματικά ικανοποιημένος από την επίσκεψή του στην Αθήνα. Επιπλέον, χαρακτήρισε τον τέως πρωθυπουργό «παλαιό φίλο της Κίνας», μιλώντας για την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας επί πρωθυπουργίας του Τσίπρα, ενώ, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, του απηύθυνε πρόσκληση για επίσκεψη στο Πεκίνο, την οποία εκείνος απεδέχθη, τονίζοντας, μάλιστα, ότι στηρίζει σταθερά την προώθηση των ελληνοκινεζικών σχέσεων με όρους αμοιβαίου οφέλους. «Κατά τη διάρκεια της θητείας μου καταφέραμε σε δύσκολες στιγμές να οικοδομήσουμε μια στρατηγική συνεργασία, η οποία έχει συνέχεια», είπε ο κ. Τσίπρας.

Αναλυτικότερα, στον διάλογο που είχαν κατά την έναρξη της συνάντησής τους μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Πρόεδρος της Κίνας δήλωσε ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Τσίπρα ως πρωθυπουργού, η αμοιβαία στρατηγική εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο χωρών ενισχυόταν σημαντικά και επίσης πως προώθησε ιδιαίτερα τη συνεργασία των δυο χωρών με τη συμμετοχή του δύο φορές στο Φόρουμ One Belt One Road για τη διεθνή συνεργασία, αλλά και την ένταξη της Ελλάδας στην πρωτοβουλία «17+1».

«Εκτιμάμε πολύ τις μεγάλες προσπάθειές σας κατά τη διάρκεια της κρίσης», είπε ο Σι Τζινπίνγκ στον Αλέξη Τσίπρα. «Χαίρομαι πολύ», τόνισε, «που βλέπω ότι η συνολική στρατηγική εταιρική σχέση Κίνας-Ελλάδας, πάνω στη βάση που προωθήσατε και εσείς, ως πρωθυπουργός, έχει εντατικοποιηθεί περαιτέρω. Είμαι πραγματικά ικανοποιημένος για την επίσκεψη αυτή».

Ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε από την πλευρά του τον Πρόεδρο της Κίνας στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι είναι η πέμπτη κατά σειρά φορά που συναντώνται μεταξύ τους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι με την επίσημη επίσκεψή του στο Πεκίνο και τη Σαγκάη το καλοκαίρι του 2016 «Ελλάδα και Κίνα έκλεισαν έναν δεκαετή κύκλο σημαντικής συνεργασίας, κυρίως όπως στον τομέα της Ναυτιλίας με βασικό άξονα το λιμάνι του Πειραιά» και ότι «από το ’16 και μετά, ανοίξαμε έναν νέο δεκαετή κύκλο ευρύτερης συνεργασίας, σε μια σειρά από τομείς».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σι Τζινπίνγκ καλωσόρισε τη συνεργασία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This